Wkładka do Denon DP 11-F

Tematy związane z zakupem wkładek i igieł
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
leptino

Wkładka do Denon DP 11-F

Post autor: leptino »

Nie oparłem się pokusie i kupiłem gramofon Denon DP 11-F. Jednakże bez igły.
Gramofon ma wkładkę DL60, która jak wyczytałem jest podstawową wkładką w słabszych modelach Denona. Mieszkam w Holandii, tutaj nową igłę mogę zamówić za ok.20EUR, podejrzewam, że nowa, lepsza wkładka będzie niewiele droższa.
W związku z powyższym, jaką wkładkę mogę zainstalować w tym gramofonie? Pasują tylko denonowskie, czy da się włożyć np. AT 95E?
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Wkładka do Denon DP 11-F

Post autor: Wojtek »

leptino pisze:Gramofon ma wkładkę DL60, która jak wyczytałem jest podstawową wkładką w słabszych modelach Denona.
DP-11F był właśnie chyba najniższym modelem ze swojej serii, więc wszystko pasuje :)
leptino pisze:W związku z powyższym, jaką wkładkę mogę zainstalować w tym gramofonie? Pasują tylko denonowskie, czy da się włożyć np. AT 95E?
Mocowanie ma standardowe więc możesz wymienić wkładkę na AT-95E.

Zmień igłę. Ten DL-60 może Tobie podpasuje :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
leptino

Wkładka do Denon DP 11-F

Post autor: leptino »

Z nową igłą zagrał bardzo ładnie. Gra inaczej niż z AT-95E, nieco łagodniej, ale brzmienie faktycznie mi się podoba. I tak zostaje.
Swoją drogą to ten Denon bardzo przypadł mi do gustu, quartz lock, automatyka i te kolorowe światełka pod przyciskami;-)
Wojtku czy mógłbyś mi polecić jakiś model Denona, powiedzmy z trochę wyższej półki? Pokochałem gramofony, a zbliżają się święta;-)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Wkładka do Denon DP 11-F

Post autor: Wojtek »

leptino pisze:Wojtku czy mógłbyś mi polecić jakiś model Denona, powiedzmy z trochę wyższej półki? Pokochałem gramofony, a zbliżają się święta;-)
Nie ten temat i za mało wiem choćby nt. budżetu by cokolwiek doradzać.
Poza tym, wysokie, dobre modele Denona nie są aż tak popularne u nas. Zdarzają się, ale nie często.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
ODPOWIEDZ