Kolekcje sprzętowe forumowiczów
-
- Reymont
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Re: Kolekcje sprzętowe forumowiczów
Tak. Wszyskie moga pracowac bez prepinania. Dzisiaj wstawilem jeszcze Philipsa 212, Bo mialem jedno wolne wejscie. Czyli w sumie jest ich siedem. Pracuja na trzech wzmacniaczach i 3 zestawach glosnikow.zbyszek1982 pisze:Masz te wszystkie gramofony podłączone i gotowe do grania?Robert007Lenert pisze:Jedna z szesciu scian mojej muzycznej graciarni. Widac wiekszosc grajkow, jakas 1/6 winyli i pewnie 1/8 cd.
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Suuuper nieład artystyczny
.

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
- zoombie
I podłączyłeś to wszystko do jednej pary kolumn? Jak?Robert007Lenert pisze:edna z szesciu scian mojej muzycznej graciarni. Widac wiekszosc grajkow,
EDIT
A!, już napisałeś

- Robert007Lenert
- Kontakt:
Pracuja na trzech wzmacniaczach i 3 zestawach glosnikow. Czesc w wejsciach phono bezposrednio lub z pomoca selektora sygnalu audio w wejsciu phono, jeden w aux za posrednictwem przedwzmacniacza.
-
-
- Gramofon: DIY
- Kontakt:
Cześć!
Pamiętacie historię z zajechanym Sl-q2 z allegro?
Jednemu z forumowiczów sprzedałem headshell z igłą, mam nadzieję że służy dobrze. Reszta służy mi za myjkę.
W końcu sprawiłem sobie sprawny gramofon. Pojechałem do pewnego miłego pana w moim mieście który sprzedawał sztukę widniejącą na zdjęciu. Jest to samoróbka, która została sprowadzona ze Szwajcarii, paskowy półautomat. Nie jakieś ferrari z pływającym zawieszeniem, ale bardzo przyzwoity gramofon który daje mi dużo przyjemności ze słuchania płyt (których jak widać mam jeszcze niewiele).
Chciałbym podziękować mężczyźnie od którego kupiłem ten sprzęt, cieszy mnie że są jeszcze tak uczciwi i mili ludzie.

Sorki, były problemy z hostem zdjęć, poprawione.
Jednemu z forumowiczów sprzedałem headshell z igłą, mam nadzieję że służy dobrze. Reszta służy mi za myjkę.
W końcu sprawiłem sobie sprawny gramofon. Pojechałem do pewnego miłego pana w moim mieście który sprzedawał sztukę widniejącą na zdjęciu. Jest to samoróbka, która została sprowadzona ze Szwajcarii, paskowy półautomat. Nie jakieś ferrari z pływającym zawieszeniem, ale bardzo przyzwoity gramofon który daje mi dużo przyjemności ze słuchania płyt (których jak widać mam jeszcze niewiele).
Chciałbym podziękować mężczyźnie od którego kupiłem ten sprzęt, cieszy mnie że są jeszcze tak uczciwi i mili ludzie.

Ostatnio zmieniony 01 gru 2013, 11:00 przez Roszp, łącznie zmieniany 2 razy.
Zapraszam na mojego bloga o muzyce i nośnikach:
www.tonskladowy.pl
www.tonskladowy.pl
-
Pamiętam i szczerze przyznam że żal mi Ciebie było po tym SLQ2. Kupiłeś sprzęt do słuchania a tu taka niespodzianka. Super że dobrze się zakończyło i co najważniejsze zapał do winyli nie wygasł. A teraz nie pitol tylko foty dawaj 

-
- Kontakt:
Zdjęcie poprawione, podbijam zakupem sprzed kilku miesięcy: AKG k242
Przyznam, że w tym wypadku zrozumiałem o co chodzi z wygrzewaniem sprzętu - bezpośrednio porównałem fabrycznie nowe z około roczną sztuką i różnica w dole była bardzo wyraźna.

Przyznam, że w tym wypadku zrozumiałem o co chodzi z wygrzewaniem sprzętu - bezpośrednio porównałem fabrycznie nowe z około roczną sztuką i różnica w dole była bardzo wyraźna.

www.tonskladowy.pl
www.tonskladowy.pl
- wesh
Tak Roszp, headshell i wkładka służą bardzo dobrze!
Tutaj chciałbym Ci podziękować, bo bardzo chciałem mój egzemplarz doprowadzić do oryginalnego stanu.
Miło, że się nie poddałeś.
Pozdrawiam!

Miło, że się nie poddałeś.
Pozdrawiam!
Nie lubię odkurzać!
...chyba, że półkę z płytami.
...chyba, że półkę z płytami.
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Niebawem dodam fotki portretowe glownych bohaterow..to jest gramofonowPawelec pisze:Suuuper nieład artystyczny.

- Robert007Lenert
- Kontakt:
Grasz na nim bez maty??? Czy to tylko tak do fotki?Roszp pisze:Cześć!
- Robert007Lenert
- Kontakt:
No to zaczynam portretowanie od pierwszego z lewej. Czyli Elac Miracord 50H. Solidna zmieniarka z napedem idlerowym /cztery predkosci 16, 33 1/3, 45, 78/ w oryginalnej plincie wykonanej z czarnego drapanego aluminium /front i gorna powierznia lacznie z klapka do schowka/ i lakierowanego na czarno drewna /boki i tyl/:Robert007Lenert pisze:Jedna z szesciu scian mojej muzycznej graciarni. Widac wiekszosc grajkow, jakas 1/6 winyli i pewnie 1/8 cd.
-
- Kontakt:
Mata jest, tylko "szmaciana" i niewyjściowo wygląda. W sumie mam też gumową, ale z niej raczej nie korzystam, tylko się elektryzuje i kurz przyciąga.Robert007Lenert pisze: Grasz na nim bez maty??? Czy to tylko tak do fotki?
Wesh, cieszę się że wszystko jest ok i jesteś zadowolony.
www.tonskladowy.pl
www.tonskladowy.pl