Bezpieczeństwo płyt zależy w co najmniej takim stopniu od Ciebie, co od gramofonu. Uszkodzona igła w Techniksie ze źle skalibrowanym ramieniem zrobi spustoszenie, miej to na uwadze.courage1 pisze:(przypominam, że najbardziej zależy mi na bezpieczeństwie płyt)
Kupno BEZPIECZNEGO gramofonu
- Winters
DIOMEDES KATO
-
Re: Kupno BEZPIECZNEGO gramofonu
Mam to na uwadze, tylko że nie ruszę się z miejsca, jeśli nie kupię gramofonu. Kalibracja to kolejny etap. Póki co nie chce kupić bubla, który niezależnie od wszystkiego poniszczy mi Queena czy BeatlesówWinters pisze: Bezpieczeństwo płyt zależy w co najmniej takim stopniu od Ciebie, co od gramofonu. Uszkodzona igła w Techniksie ze źle skalibrowanym ramieniem zrobi spustoszenie, miej to na uwadze.

- Winters
-
Dzięki, dałeś mi do zrozumienia, że wszystkie wyszukane przeze mnie wcześniej gramofony to złom?
Ten ma jeden mankament... Gorzów Wielkopolski
Edit: Znalazłem ten gramofon w sklepie w Częstochowie. Poważnie rozważam kupno

Ten ma jeden mankament... Gorzów Wielkopolski

Edit: Znalazłem ten gramofon w sklepie w Częstochowie. Poważnie rozważam kupno

- Winters
Jeżeli Cię stać na ten z Częstochowy to nie widzę przeciwwskazań.
Jest jeszcze taki, ale to raczej dla majsterkowicza i cena to usprawiedliwia:
http://allegro.pl/gramofon-elac-miracor ... 12638.html
Jest jeszcze taki, ale to raczej dla majsterkowicza i cena to usprawiedliwia:
DIOMEDES KATO
-
Niestety daleko mi do majsterkowiczaWinters pisze:Jest jeszcze taki, ale to raczej dla majsterkowicza i cena to usprawiedliwia:

Biorąc pod uwagę fakt, że do Gorzowa mam prawie 500 km to cena paliwa plus to za ile go wylicytuję osiągną pewnie ok 800 zł. Poczekam jeszcze, może ktoś podrzuci coś lepszego, jeśli nie to wybiorę się do świętego miasta

- Winters
On nie powinien pójść za więcej jak 300zł, nie ma też co tak szaleć z tym odbiorem osobistym, tym bardziej, że masz gwarancję rozruchową.courage1 pisze:Biorąc pod uwagę fakt, że do Gorzowa mam prawie 500 km to cena paliwa plus to za ile go wylicytuję osiągną pewnie ok 800 zł
DIOMEDES KATO
-
- Winters
No to co? Lepiej z takim czymś, co odbije się negatywnie na cenie, niż z wadą mechaniki. Wkładkę kupisz nową, lepszą, np. Shure M44.
DIOMEDES KATO
-
Wkładka wygląda jak jakiś stanton, ale to i tak bez znaczenia, bo jak kupisz za 300zł to sobie dokupisz elegancką wkładkę do niego. Gramofon wygląda bardzo dobrze jak na swój wiek.
-
-
Na forum znajdziesz wszystkie informacje jak to zrobić.courage1 pisze:OK tylko czy będę umiał ją założyć
- krolix
Tylko pamiętaj, że musisz się wyrobić z zakupem wkładki, jej zainstalowaniem i kalibracją tak aby zdążyć w pełni przetestować sprzęt w ciągu 7 dni od odebrania przesyłki. Sprawdź też jaka wtyczka pasuje w Twoim wzmacniaczu do wejścia AUX, być może czeka Ciebie konieczność przeróbki (przejściówki to raczej kiepski pomysł).
-
Przede wszystkim to jeszcze nie zdobyłem przedwzmacniacza... Do tej pory odtwarzałem na wieży Philips, bądź na Unitrze-płytozdzieraczu...
Wejście na AUX mam na cinch...? Boże ... Jestem tak strasznie wykluczony cyfrowo
.. Rozumiem, że to powoduje kolejne problemy w postaci przeróbek...?
http://allegro.pl/technics-sl-b300-stan ... 51052.html
A co powiecie o tym?
Wejście na AUX mam na cinch...? Boże ... Jestem tak strasznie wykluczony cyfrowo

http://allegro.pl/technics-sl-b300-stan ... 51052.html
A co powiecie o tym?
- krolix
Elac z aukcji ma wtyczkę din, przedwzmacniacz niemal na pewno będzie miał wejście na cinche zatem pozostaje zmiana wtyczki lub kiepski pomysł w postaci przejściówki. Generalnie kilka rzeczy miałbyś do wykonania "na tempo" aby skorzystać z gwarancji.courage1 pisze:Przede wszystkim to jeszcze nie zdobyłem przedwzmacniacza... Do tej pory odtwarzałem na wieży Philips, bądź na Unitrze-płytozdzieraczu...
Wejście na AUX mam na cinch...? Boże ... Jestem tak strasznie wykluczony cyfrowo.. Rozumiem, że to powoduje kolejne problemy w postaci przeróbek...?
A ten model Technicsa jest taki se.