Kupię wkładkę Shure V 15 ( III , IV lub V)
-
Witam.Zamierzam wymienić wkładkę w moim Dualu CS 750. Obecnie pracuje on na Ortofonie OM 10. Opierając się na opiniach bardziej doświadczonych użytkowników tego forum wybór padł na Shura V15. Prosiłbym aby sprzedający miał na uwadze fakt do jakiego gramofonu będę ją aplikował.Z tego co wiem nie pasuje wkładka serii LM . Miło by mi było skorzystać z porady czy też pomocy kogoś kto robi często zakupy na zagranicznych aukcjach.Pozdrawiam.Robert.
-
Pytanie w temacie do osób , którym udało się nabyć tą wkładkę na zagranicznych aukcjach.W jakiej kwocie zamkneliście się z dostawą i wszelkimi opłatami ?
- Cracker
Ja swoją wkładkę Shure V15 type V z orginalną igłą w b.dobrym stanie, kupiłem za 165 dolarów na amerykańskim ebayu.
Nie wiem czy ta informacja będzie Ci pomocna, bo było to z dziesięć lat temu, gdy nie było jeszcze mody na winyle, ceny nie były tak wyśrubowane i łatwiej było trafić dobrą okazję. Przesylka nie powinna kosztować więcej niż 20 dol.
Nie wiem czy ta informacja będzie Ci pomocna, bo było to z dziesięć lat temu, gdy nie było jeszcze mody na winyle, ceny nie były tak wyśrubowane i łatwiej było trafić dobrą okazję. Przesylka nie powinna kosztować więcej niż 20 dol.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2013, 20:26 przez Cracker, łącznie zmieniany 1 raz.
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
-
Jasne ...dzięki .To już zawsze coś
Faktycznie ! Ostatnio ściągałeś do niej igłę od Jico .

- Pawelec
- Gramofon: Składak
Ja swoją kompletną wkładkę SHURE V 15 III z oryginalną używaną igłą (stan całkiem dobry) kupiłem w komplecie z ramieniem SME 3009 II Improved za 200 funtów plus 20 funtów przesyłka z UK. Nie wiem czy to Ci coś da?
. Robię zakupy na DE, UK i jeden gramofon przypłynął ze Stanów. Jak bym mógł pomóc - pomogę 

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
- Carpenter
- Gramofon: Kenwood KP-990
Re: Kupię wkładkę Shure V 15 ( III , IV lub V)
Ja swoją wkładkę Shure V15 III LM kupiłem na niemieckim eBayu za 60 euro, bez igły. Przesyłka była gratis. Do niej dokupiłem igłę Jico SAS.
Natomiast nie bardzo rozumiem dlaczego napisałeś, że wersja LM nie nadaje się do Twojego gramofonu. LM było specjalną wersją do montowania w Dualach.
Natomiast nie bardzo rozumiem dlaczego napisałeś, że wersja LM nie nadaje się do Twojego gramofonu. LM było specjalną wersją do montowania w Dualach.
-
- Gramofon: Micro Seiki DDX
Na eBay.de V15III jest do wyboru do koloru. Wersje LM(można trafić nawet za 50EUR; TM to trochę więcej. Ostatnio kupiłem dwie sztuki z headshell'ami Ortofona (typowe z Telefunkena S600) za ok 700zł. Doszła wysyłka ale to około 10EUR, a kolega z zachodu dorzucił jeszcze dwie igły.
Ostatnio był na Allegro Marantz z V15III za cenę samej wkładki(prawie)
http://allegro.pl/marantz-6150-n-direct ... 25113.html
Ostatnio był na Allegro Marantz z V15III za cenę samej wkładki(prawie)
http://allegro.pl/marantz-6150-n-direct ... 25113.html
-
Re: Kupię wkładkę Shure V 15 ( III , IV lub V)
Upss....sorki .Pomyliłem Cię z Carpenterem w kwestii zakupu igły od Jico .Robertson pisze:Jasne ...dzięki .To już zawsze cośFaktycznie ! Ostatnio ściągałeś do niej igłę od Jico .
Opieram się na zdaniu Wojtka.W wątku , który założyłem na temat wkładki do mojego gramofonu padło z jego ust takie stwierdzenie.Carpenter pisze:Ja swoją wkładkę Shure V15 III LM kupiłem na niemieckim eBayu za 60 euro, bez igły. Przesyłka była gratis. Do niej dokupiłem igłę Jico SAS.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.Mam już świadomość jakie koszty będę musiał ponieść.Widzę , że wersje LM te dedykowane do Duali i ich lekkich ramion są sporo tańsze ...tylko ,że nie do mojego

Co do tego Marantza na allegro ...widziałem go! Zastanawiałem się nawet nad nim przez chwilę.Niestety ta nieszczęsna LM. Kiedyś była też na aukcji sama wkładka za 250 zł. Chętnie skorzystam z Twojej uprzejmości i znajomości tematu Pawelec. Odezwę się

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ceny tych wkładek już tylko rosną, więc kwoty sprzed X lat się Tobie raczej na niewiele zdadzą.Robertson pisze:Pytanie w temacie do osób , którym udało się nabyć tą wkładkę na zagranicznych aukcjach.W jakiej kwocie zamkneliście się z dostawą i wszelkimi opłatami ?
Gdybym dzisiaj miał na nią "polować", to jeśli nie ma nic lokalnie (w sensie w Polsce, a nie promieniu 20km od domu jak to niektórzy czasem oczekują

Gorzej z cłem i VATCracker pisze:Przesylka nie powinna kosztować więcej niż 20 dol.

Robertson ma nowszego Duala, bez sławnych już półkoszyków itd., stąd wersja LM nie jest dla niego.Carpenter pisze:Natomiast nie bardzo rozumiem dlaczego napisałeś, że wersja LM nie nadaje się do Twojego gramofonu. LM było specjalną wersją do montowania w Dualach.
Dual Dualowi nierówny, krótko mówiąc.
LMkę teoretycznie dałoby się zaadaptować pod normalne mocowanie, ale to za pośrednictwem jakiegoś adapterka. Werja LM jest też chyba nieco wyższa od standardowej wersji, a więc jak jeszcze dołożymy adapter do mocowania to może być kłopot z poprawnym VTA.
Generalnie ofert na europejskim eBayu jest bez liku, a nawet jeśli nie to wystarczy trochę cierpliwości. Do okolic 100 euro (ew. funtów) powinno się coś dostać od ręki, z tego co ostatnio zerkałem. Okazje to, jak wiadomo, osobna kategoria

Type IV i V są droższe od III.
Bardzo drogie są komplety kolekcjonerskie, z oryginalnym opakowaniem, papierami, stelażem, itd., ale tu chyba nie ma ciśnienia na coś takiego (leży w tej chwili parę takich u Brytów za 200+ funtów

Jeśli chodzi o mnie to swoją pierwszą V15 III kupiłem za 100 złotych na alle. Leżała sobie, nikt nie chciał, to wziąłem (z oryginalnym eliptykiem)

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Sprawa z moim ramieniem wyjaśniona
Jeszce raz dzięki ! Nie pozostaje mi nic innego jak napisać list do Św.Mikołaja
Choć wątpię aby mu się udało do świąt. Kolędy pewno zapuszczę na Ortofonie ale w przyszłym roku ..ho hooo 

-
Temat do zamknięcia. V 15 Mk. IV już na mnie czeka ....jedynie igła w drodze 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ile dałeś?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-