Gramofon PJ czy co?
-
- Gramofon: Technics SL-150 SME
Re: Gramofon PJ czy co?
Witam ponownie.
Zamieszczam zdjęcia talerza.W międzyczasie pomalowałem go, ponieważ postanowiłem spróbować coś zrobić z tym gramofonem, zanim stanie się podstawką.Co sądzicie o tym talerzu.
Zamieszczam zdjęcia talerza.W międzyczasie pomalowałem go, ponieważ postanowiłem spróbować coś zrobić z tym gramofonem, zanim stanie się podstawką.Co sądzicie o tym talerzu.
Kenwood KD 850, Technics sl 150+ SME3009 i V15, Sansui AU-G90x, KH Telewatt TS-100a, Pioneer S-910, BO 5700 i wiele innych konfiguracji.
- vinylpiotrek
-
-
Najdziwniejsze jest to, że nie widać żadnych mechanicznych uszkodzeń. Odlew jest regularny, jedynie nawierty z wyważania.
Jeżeli położę inną matę to płyta jest dużo stabilniejsza. Tak nawiasem mówiąc, to gdzieś widziałem gramofon gdzie płyta nie przylegała do talerza, lecz była w powietrzu. Jednak teraz nie mogę sobie przypomnieć.

Kenwood KD 850, Technics sl 150+ SME3009 i V15, Sansui AU-G90x, KH Telewatt TS-100a, Pioneer S-910, BO 5700 i wiele innych konfiguracji.
- vinylpiotrek
Gramofon PJ czy co?
Albo też uszkodzony, albo jakiś rosyjski CUT techniki.rysma pisze:Tak nawiasem mówiąc, to gdzieś widziałem gramofon gdzie płyta nie przylegała do talerza, lecz była w powietrzu. Jednak teraz nie mogę sobie przypomnieć.

- Pawelec
- Gramofon: Składak
Gramofon PJ czy co?
Rany, robi wrażenie 

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
- krolix
-
Gramofon PJ czy co?
Witam-to na pewno TESLA .Talerz jest wykonany y kiepskiego stopu i po latach puchnie.Podobnie jak w modelu TESLA NC450.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon PJ czy co?
Jednak Tesla, to ciekawe 
krolix:
Bez przeady

krolix:
Bez przeady

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Reymont
- krolix
Bez jaj. Sprzęt został sprzedany, jako PJ, którym wcale zresztą nie jest, w stanie straszliwym. Gramofon w lepszym stanie oddałem za darmo.Wojtek pisze: krolix:
Bez przeady
-
Witam ponownie.
Postanowiłem dalej drążyć temat identyfikacji tego gramofonu. Skontaktowałem się z firmą, która sprzedaje oraz serwisuje Pro Jecta w Polsce i wysłałem im zdjęcia. Tak na szybko nie byli w stanie na 100% zapewnić że jest to PJ, ale potwierdzili, że właściwie wszystkie podzespoły obudowa również są takie jak w PJ z wyjątkiem ramienia. Podobne ramie montowane było w Tesli, ale posiadało inne mocowanie. Dowiedziałem się również, że pierwsze modele PJ były produkowane w fabryce Tesli i być może właśnie stąd takie ramie. Na koniec stwierdzili, że może to być jeden z pierwszych PJ, ale może to być również Tesla. Obiecali mi również, że będą w dalszym ciągu drążyć temat ponieważ również ich to zaciekawiło. CDN
Postanowiłem dalej drążyć temat identyfikacji tego gramofonu. Skontaktowałem się z firmą, która sprzedaje oraz serwisuje Pro Jecta w Polsce i wysłałem im zdjęcia. Tak na szybko nie byli w stanie na 100% zapewnić że jest to PJ, ale potwierdzili, że właściwie wszystkie podzespoły obudowa również są takie jak w PJ z wyjątkiem ramienia. Podobne ramie montowane było w Tesli, ale posiadało inne mocowanie. Dowiedziałem się również, że pierwsze modele PJ były produkowane w fabryce Tesli i być może właśnie stąd takie ramie. Na koniec stwierdzili, że może to być jeden z pierwszych PJ, ale może to być również Tesla. Obiecali mi również, że będą w dalszym ciągu drążyć temat ponieważ również ich to zaciekawiło. CDN