Problem z Dual CS 415 - nie działa autostart
-
Witam was.
Chciałam dziś uruchomić gramofon. Jest to Dual ale nie mam pojęcia jaki model bo nie mój, ale wygląda tak - https://lh6.googleusercontent.com/-a8Ir ... 1%255D.jpg
W nim ramie ustawia się automatycznie wystarczy tylko ustawić 'przycisk' w pozycji start. Zawsze tak robiłam i było wszystko ok, dzisiaj jednak ramie się tak jakby zablokowało. Lekko się tylko uniosło i stanęło. Nie da się też go wyłączyć bo trzeba by użyć większej siły a boję się że skończy się to urwaniem przycisku.
Jeżeli dacie rad pomóc to byłabym naprawdę wdzięczna bo to gramofon współlokatora.
Chciałam dziś uruchomić gramofon. Jest to Dual ale nie mam pojęcia jaki model bo nie mój, ale wygląda tak - https://lh6.googleusercontent.com/-a8Ir ... 1%255D.jpg
W nim ramie ustawia się automatycznie wystarczy tylko ustawić 'przycisk' w pozycji start. Zawsze tak robiłam i było wszystko ok, dzisiaj jednak ramie się tak jakby zablokowało. Lekko się tylko uniosło i stanęło. Nie da się też go wyłączyć bo trzeba by użyć większej siły a boję się że skończy się to urwaniem przycisku.
Jeżeli dacie rad pomóc to byłabym naprawdę wdzięczna bo to gramofon współlokatora.
- Reymont
Re: PROBLEM!
Mi to wygląda na Duala CS 415.pilare pisze:Witam was.
(...) nie mam pojęcia jaki model bo nie mój (...)
Mam nadzieję, że pomogłem

- Reymont
Udawaj, że go nie dotykałaś. O ile współlokator nie ustawił kamerki w pokoju to powinno przejść
Na poważnie to ludzie co i rusz mają jakieś kłopoty z automatycznymi Dualami...
Obawiam się, że bez rozkręcania jednak się nie obejdzie. Ja Ci nie pomogę (tym bardziej zdalnie), bo nigdy w takim nie grzebałem.
Kiedy wraca współlokator? Ile mamy czasu?

Na poważnie to ludzie co i rusz mają jakieś kłopoty z automatycznymi Dualami...
Obawiam się, że bez rozkręcania jednak się nie obejdzie. Ja Ci nie pomogę (tym bardziej zdalnie), bo nigdy w takim nie grzebałem.
Kiedy wraca współlokator? Ile mamy czasu?
-
Śmiać mi się chce, bo po prostu wszystko mi się dziś w dłoniach psuje samo z siebie.
Wraca pewnie koło 16.
Ale kurcze, uruchomiłam go tak jak on mnie uczył no. Nawet płyty nie zmieniałam, tylko go włączyłam.
Toś mnie pocieszył, że bez rozkręcania się nie obejdzie.
Wraca pewnie koło 16.
Ale kurcze, uruchomiłam go tak jak on mnie uczył no. Nawet płyty nie zmieniałam, tylko go włączyłam.
Toś mnie pocieszył, że bez rozkręcania się nie obejdzie.
- vinylpiotrek
- Reymont
Nie przejmuj się, ja za to w weekend przypaliłem ławę i narzutę na kanapie, spaliłem czajnik i garnekpilare pisze:Śmiać mi się chce, bo po prostu wszystko mi się dziś w dłoniach psuje samo z siebie.

Wracając do tematu. Czy to było któreś załączenie z kolei przez Ciebie? Czy może pierwsze a usterka mogła wystąpić wcześniej?
Ta informacja niewiele pomoże, ale może to nie Twoja sprawka

Jeśli wydarzyło się to podczas Twojego normalnego użytkowania to tak jak napisał vinylpiotrek powinno się to łatwo naprawić, ale bez rozkręcania marne szanse

-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie przesadzajcie z tą koniecznością rozkręcania
Równie dobrze mogła się automatyka zawiesić.
pilare, spróbuj ręcznie pokręcić talerzem (najlepiej bez prądu) i ewentualnie ręcznie przenieść ramię nad płytę.
Możliwe, że samo się odhaczy.

pilare, spróbuj ręcznie pokręcić talerzem (najlepiej bez prądu) i ewentualnie ręcznie przenieść ramię nad płytę.
Możliwe, że samo się odhaczy.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Dzięki Wojtek 
Pokręcenie talerzem dało efekt. Ale powiem Ci, że dało efekt dopiero kiedy był włączony. Kręcenie bez prądu powodowało że ramie się przenosiło ale niczego to nie zmieniło. W momencie kiedy go włączyłam i delikatnie ruszyłam talerzem zaczął działać.
Więc dziękuję wam wszystkim za pomoc
Ale powiem szczerze, że po tej akcji doszłam do wniosku, że koniec z korzystaniem z czyjegoś sprzętu. Wiem, że to nie była moja wina bo ja naprawdę nic nie zrobiłam, ale sam fakt
No nic, dzięki jeszcze raz

Pokręcenie talerzem dało efekt. Ale powiem Ci, że dało efekt dopiero kiedy był włączony. Kręcenie bez prądu powodowało że ramie się przenosiło ale niczego to nie zmieniło. W momencie kiedy go włączyłam i delikatnie ruszyłam talerzem zaczął działać.
Więc dziękuję wam wszystkim za pomoc

Ale powiem szczerze, że po tej akcji doszłam do wniosku, że koniec z korzystaniem z czyjegoś sprzętu. Wiem, że to nie była moja wina bo ja naprawdę nic nie zrobiłam, ale sam fakt

No nic, dzięki jeszcze raz

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Czyli tak jak pisałem, zawiesił się cykl automatyki. Ręczne pokręcenie talerzem odwiesiło go.
Duale czasem tak mają po prostu, nie powinien być to powód do obaw. Każdemu to się mogło przydarzyć, nawet współlokatorowi.
Do reszty:
I widzita? Obyło się bez rozkręcania
Duale czasem tak mają po prostu, nie powinien być to powód do obaw. Każdemu to się mogło przydarzyć, nawet współlokatorowi.
Do reszty:
I widzita? Obyło się bez rozkręcania

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Oj tam, oj tam. Jak by se Pilare rozkręciła, to może by się jeszcze czego nowego nauczyła. 

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
-
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Jeżeli już to celuj w cs 455 

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post