problem ze sprzętem - buczenie
-
witam
jestem totalnym nowicjuszem w sprawach vinyli i sprzetu . kupiłem Pro- ject debut przedwzmacniacz vivanko podpiołem pod wzmacniacz philipsa wej. aux nie posiada specjalnie pod gramofon . i jest masakra buczy trzeszczy itd.. prosze o pomoc co robie zle moze inny sprzet
z góry dzieki
jestem totalnym nowicjuszem w sprawach vinyli i sprzetu . kupiłem Pro- ject debut przedwzmacniacz vivanko podpiołem pod wzmacniacz philipsa wej. aux nie posiada specjalnie pod gramofon . i jest masakra buczy trzeszczy itd.. prosze o pomoc co robie zle moze inny sprzet
z góry dzieki
- radekcza
problem ze sprzętem
oj chłopie problemów to tu może być bez liku
ja to bym ci radził chyba podpięcie się pod czyjś działający system - będzie najprędzej

ja to bym ci radził chyba podpięcie się pod czyjś działający system - będzie najprędzej
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Zgaduję, że nie ma podpiętej masy do przedwzmacniacza (czyli standard jak buczy, a ktoś nie wie o co chodzi) 
Jak to jest w Debut? Ma on gniazda z tyłu czy od razu wychodzące przewody sygnałowe?

Jak to jest w Debut? Ma on gniazda z tyłu czy od razu wychodzące przewody sygnałowe?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
powinien miec od razu wychodzace przeody, jesli dobrze pamietam (tak mi sie zdaje)
- radekcza
-
Re: problem ze sprzętem - buczenie
kable wychodzą bezposrednio z gramofonu do czego najlepiej podpiąc mase
-
Re: problem ze sprzętem - buczenie
Do zacisku na przedwzmacniaczu. W instrukcji powinno być napisane.
-
przedwzmacniacz vivanco nie posiada instrukcji ani zacisku pod mase przykreciłem mase do srubki z boku przedwzmacniacza ale nie pomogło
-
Sprawdź czy pomoże jak dotkniesz którejś śrubki na dużym wzmacniaczu. Najlepiej takiej niepolakierowanej.
- vinylpiotrek
-
Rozumiem że gramofon dałeś na in a wzmak na out a nie odwrotnie. Poza tym jak wyżej pisali, dotykaj masą inne miejsca.
-
-
- Robert007Lenert
- Kontakt:
A jak masz podpieta wkladke? Wszystkie piny sa wpiete? Jak wpinasz czincze do przedwzmacniacza /z gramofonu do wejscia czyli in a potem z out do wzmacniacza, tak?/