"Rolling Stones"-Na czym polega fenomen "Stonesów" ? ?
- Robert007Lenert
- Kontakt:
By byc samurajem nie wystarczy wetnac za pasek dwoch mieczykow. Trzeba uzbroic sie w katane i wakizashi i posiasc pewna filozofie. By byc The Rolling Stones nie wystarczy grac rock&roll. Trzeba go grac z dusza Stonesa.
- Tyrystor
- Gramofon: SL-1410mk2
Co do samego clou wątku - jeszcze nie padło tu spostrzeżenie, może trochę od czapy, ale trafne, że gros historii rocka pokrywa się z historią Stonesów.
Nie jestem wielkim fanem tego zespołu, niemniej niektóre ich płyty bardzo lubię, ich samych zaś mam za zespół ogromnie ważny dla rocka. Może nawet chętniej ich podziwiam i o nich czytam, niż słucham.
Nie jestem wielkim fanem tego zespołu, niemniej niektóre ich płyty bardzo lubię, ich samych zaś mam za zespół ogromnie ważny dla rocka. Może nawet chętniej ich podziwiam i o nich czytam, niż słucham.

A ja bym odwrócił to pytanie: Czy tylko to, co znane, jest dobre? Wprawdzie to trochę offtop, ale za to niezły przyczynek do dyskusji.To w takim razie podaj wzór, jak zmierzyć sukces artystyczny? Czy nie marzeniem każdego artysty jest odniesienie sukcesu? Jesteś hipsterem? Tylko to, co niekomercyjne, nieznane jest dobre?
Zestaw L1: Technics SL-1410mk2 + Shure M95HE + Denon PMA-777 + Telefunken TLX
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Poruszalem taki temat: http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=52 ... 109#p49109
I mysle, ze tam warto postawic Twoje ostanie pytanie.
I mysle, ze tam warto postawic Twoje ostanie pytanie.
- vinylpiotrek
Nie tylko, nc takiego nie powiedziałem, napisałem że sa inni równie dobrzy lub lepsi, którzy zresztą też sukce pewien handlowy odniesli.vinyl_freak pisze:Tylko to co niekomercyjne, nieznane jest dobre?
Alez ja ich bardzo cenię.vinyl_freak pisze:Nie staraj się nikomu wmówić, że Renoir, Picasso, Rembrant, Van Gogh to słabi artyści.
Ja nie uznają dogmatu o nieomylnosci Papieza, ani innego papieża, zostań Papiezem.vinyl_freak pisze:Ale przecież to prawda, ze są "World’s Greatest Rock and Roll Band"
Tyrystor pisze:A ja bym odwrócił to pytanie: Czy tylko to, co znane, jest dobre?

CZĘŚĆ rzeczy dobrych jest bardzo znana, część trochę mniej i nie ma sztywnego związku pomiędzy tym a ich "dobrocią "

Widać vinyl-freak myśli zawsze tylko portfelem, nigdy sercem, to jest forum muzyczne, techniczne, nie finansowe.
Pozdrawiam!

- vinylpiotrek
PS
Van Gogh też nie odniósł specjalnego sukcesu handlowego.
Tylko TERAZ jego obrazy są drogie, coś jak płyty THE UNITED STATES OF AMERICA, nie jak THE ROLLING STONES.
Van Gogh też nie odniósł specjalnego sukcesu handlowego.
Tylko TERAZ jego obrazy są drogie, coś jak płyty THE UNITED STATES OF AMERICA, nie jak THE ROLLING STONES.

-
Może gdyby żył lat 70 zamiast 37 było by inaczej. Na początku kariery RS też nie było różowo.vinylpiotrek pisze:Van Gogh też nie odniósł specjalnego sukcesu handlowego.
Jesteś hipsterem ana 100% - zbierasz L.P., jeździsz po nie na rowerze (nawet zimą), zawsze w opozycji no i nieustannie zaznaczasz swoją oryginalność i indywidualnośćvinylpiotrek pisze:Ja nie uznają dogmatu o nieomylnosci Papieza, ani innego papieża, zostań Papiezem.

O jeju a Tadek mówił coś innego:-)vinylpiotrek pisze: Widać vinyl-freak myśli zawsze tylko portfelem, nigdy sercem, to jest forum muzyczne, techniczne, nie finansowe.
http://www.youtube.com/watch?v=jNrfHcPdQO4
- Winters
A to coś złego?vinyl_freak pisze:Jesteś hipsterem ana 100% - zbierasz L.P., jeździsz po nie na rowerze (nawet zimą), zawsze w opozycji no i nieustannie zaznaczasz swoją oryginalność i indywidualność
DIOMEDES KATO
- Kocewicz
- Kontakt:
To chyba miało mieć nutę goryczy, smutnej refleksji, a nie podręcznikowej porady.vinyl_freak pisze: O jeju a Tadek mówił coś innego:-)
http://www.youtube.com/watch?v=jNrfHcPdQO4
A ty jesteś nadętym liczykrupą-smutasem, który prawie na pewno jeździ audi i słucha radia zet.vinyl_freak pisze: Jesteś hipsterem ana 100% - zbierasz L.P., jeździsz po nie na rowerze (nawet zimą), zawsze w opozycji no i nieustannie zaznaczasz swoją oryginalność i indywidualność
Are you Shure?
- vinylpiotrek
Najlłatwiej przykleic komuś łatkę, szczególnie jeśli się go niezna.vinyl_freak pisze:Jesteś hipsterem
Jeśli ktoś się boi zmarznąc, i niechce się do tego przyznać to wyśmiewa tych co się nie boją?Winters pisze:A to coś złego?
Kiedyś tez wydawało mi się nie do pomyślenia, ale ładne parę lat temu, jeszcze w liceum "życie mnie zmusiło " parę razy i się okazało że nie taki diabeł straszny, i często mimo zimy to nadal najwygodniejszy transport na krótkie dystanse.
Forsa się robi strasznie ważna, jak komuś brakuje do pierwszego.vinyl_freak pisze:O jeju a Tadek mówił coś innego:-)

- zoombie
Zwłaszcza teraz, zwłaszcza w centrum Łodzivinylpiotrek pisze:i często mimo zimy to nadal najwygodniejszy transport na krótkie dystanse

- vinylpiotrek
No właśnie.zoombie pisze: Zwłaszcza teraz, zwłaszcza w centrum Łodzi![]()
![]()

-
Zapomniałeś jeszcze wspomnieć o tvn i newsweek.Kocewicz pisze:A ty jesteś nadętym liczykrupą-smutasem, który prawie na pewno jeździ audi i słucha radia zet.
Identyczną odpowiedź mógłbym zastosować jako odpowiedź na post do kolegi ze Zgierza.vinylpiotrek pisze: Najlłatwiej przykleic komuś łatkę, szczególnie jeśli się go niezna.
Niestety mamy takie dziwne czasy, ale mam nadzieję, że jakoś dajesz radę.vinylpiotrek pisze:Forsa się robi strasznie ważna, jak komuś brakuje do pierwszego.
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Panowie zaczynaja antagonistyczne polemiki niczym modsi i rockersi..... i po co skoro jedni i drudzy gustuja w intrygujacej muzyce. No ale zarowno jedni jak i drudzy pacyfistami nie byli. Ich krwawe wojny trafily do kronik [glownie policyjnych], czego Panom nie zycze 

- vinylpiotrek
Nie mam powodów żeby narzekać. EOTvinyl_freak pisze:Niestety mamy takie dziwne czasy, ale mam nadzieję, że jakoś dajesz radę.

- Robert007Lenert
- Kontakt:
Proponuje posluchac i zobaczyc .... toczacy sie kamien mchem nie porasta..... ponizej dowod twierdzenia przeprowadzony w lipcu 2013.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YI-OzM0dy30[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YI-OzM0dy30[/youtube]