Ja zauważyłem, że gra ciszej; wymiana na nową i głośność wróciła "do normy"!
Ale może są też inne objawy

To przy złym ustawieniu AS (albo kiedy igły praktycznie nie ma)Wojtek pisze:Coraz gorsze trzymanie się igły w rowku
Właśnie starta wpada głębiej i dlatego zbiera syf z dna, normalnie pomijany przez dobrą igłę.Robert007Lenert pisze:ze idzie zbyt wysoko /nie wchodzi dobrze w rowek
lepiej dmuchac na zimne.Robert007Lenert pisze:Reasumujac.
To są po prostu igły "dla Kowalskiego", byleby grało. To od Ciebie zależy czy to wystarczy.madelektronik pisze:Czy igły od Wamata są tak niskiej jakości, że stosowanie ich to ostateczność?
Nie stawiałbym takiej tezy; generalnie stosunek; jakość/trwałość/ cena/ szybkość dostawy jest OKmadelektronik pisze: Czy igły od Wamata są tak niskiej jakości, że stosowanie ich to ostateczność?
Nadinterpretacja i bledna teza Panie WojtkuWojtek pisze:Robert007Lenert:
Jak człowiek stawia dużo takich "ale?" to innymi słowy czeka aż igła się złamie albo jak użytkownik będzie z kolejnymi odtworzeniami wyłapywał degradację (czyli sytuację daleko za momentem zalecanej wymiany)
Lepiej dmuchać na zimne, chyba że mamy problemy z kasą
\.
Czyli na przykład, NIE AT440MLa.vinylpiotrek pisze:Właśnie starta wpada głębiej i dlatego zbiera syf z dna, normalnie pomijany przez dobrą igłę.
No nie wiem...Robert007Lenert pisze:Nadinterpretacja i bledna teza Panie Wojtku
To pytanie w sumie jest jedno tak naprawdę. Trzeba było tak od razu. Pytanie to już się pojawiało na forum.Robert007Lenert pisze:No ale zastanawia mnie czy igla jest uszkodzona czy nie , bo dzwiek nic nie ucierpial tylko moje obawy powstaly. Stad moje rozniaste pytania. Czy teraz wszystko jasne?
Jak cantilever jest prosty i pod mikroskopem diament wygląda normalnie to igle zupełnie nic się nie stało. Jak cantilever się skrzywił to można próbować prostować ale może się złamać.Robert007Lenert pisze:[No ale zastanawia mnie czy igla jest uszkodzona czy nie , bo dzwiek nic nie ucierpial tylko moje obawy powstaly. Stad moje rozniaste pytania. Czy teraz wszystko jasne?