zoombie pisze:Nigdy nie lubiłem Republiki, drażniła mnie maniera Ciechowskiego, ale ta płyta jest zdaje się, że naprawdę nieźle zrealizowana. Nawet na moich nędznych altuskach słyszę głębię dźwięków i basik miło łaskocze po brzuszku. Może się przekonam do Republiki?
OB_GC_600.jpg
EDIT
No tak, spojrzałem na nazwiska muzyków i przestaję się dziwić, co więcej, coraz bardziej ta płyta zaczyna mi się podobać.
(chyba po powyższych słowach nie trudno się domyśleć, że słucham jej po raz pierwszy w życiu

)
... na tej płycie są dwa sztandarowe utwory GC: tytułowy "Tak! Tak!" no i "Nie pytaj o Polskę"- to chyba często leciało w radiu?
Co do Republiki... czy Ciechowski miał w głosie manierę, nie wiem. Nie było mnie wtedy na świecie.

Zresztą nie każdy lubi nowo-falowy klimat i te chłodne brzmienie. Ale każdy tekst był mega- zagadką.
Na pierwsze przesłuchanie: "pierdu, pierdu" niejednokrotnie o miłości, ale gdy wsłuchać się bardziej. Uwielbiam wieloznaczność w jego twórczości.
A solową płytą, która zrobiła na mnie największe wrażenie jest pierwszy album Obywatel G.C z '86. Dużo tam namieszał swoimi klawiszami.