Wzmacniacz do Daniela

Tematy związane z zakupem wszelkich przedwzmacniaczy i wzmacniaczy
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
McRae

Wzmacniacz do Daniela

Post autor: McRae »

Witam wszystkich!

Wiem, że są utworzone tematy pomagające w wyborze wzmacniacza w kilku wariantach cenowych, ale ja chciałbym poradzić się w tej kwestii od trochę innej strony ;) . Posiadam Daniela (G-1100 fs) w bardzo dobrym stanie i właśnie do niego chciałbym dobrać wzmacniacz; jednak z tego co wyczytałem w internecie, ma on swoje "ograniczenia" i nie ma sensu kupować nie wiadomo czego ponieważ i tak nie wykorzysta jego potencjału, a zmiana gramofonu nie wchodzi w grę (ma być przeznaczony tylko do Daniela - nie jest to zakup "przyszłościowy"). I tu dochodzimy do sedna sprawy chciałbym prosić o wskazówki jakiego wzmacniacza szukać (w jakiej kwocie), budżet nie jest na ten moment ustalony (bo po prostu nie wiem ile musiałbym przeznaczyć na ten cel), ale też nie jest nieograniczony :) . Zapewne wzmacniacz za 700 i więcej to już będzie przerost formy nad treścią, chyba że się mylę, wtedy proszę o sprostowanie i spróbujemy określić jakąś kwotę. Mam nadzieję, że w miarę dobrze nakreśliłem sytuację i liczę na pomoc doświadczonych kolegów.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
zoombie

Wzmacniacz do Daniela

Post autor: zoombie »

Przy takim podejściu, to cokolwiek kupisz, a będzie miało zintegrowany przedwzmacniacz, będzie dobre. Ile chcesz wydać?
Awatar użytkownika
McRae

Re: Wzmacniacz do Daniela

zoombie pisze:Przy takim podejściu, to cokolwiek kupisz, a będzie miało zintegrowany przedwzmacniacz, będzie dobrze. Ile chcesz wydać?
Zapewne tak będzie, bo w tej chwili jako wzmacniacz służy Merkury... Dobra załóżmy, że chciałbym się zmieścić w kwocie 500-600 złotych (bo jeszcze kolumny czekają :) ). Nie wiem, czy to ważna informacja, ale jako wkładka używana jest AT-95E.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
vinylpiotrek

Wzmacniacz do Daniela

Post autor: vinylpiotrek »

No to przynajmniej wiemy, że chcesz coś lepszego niż Mercury.
Obrazek
Awatar użytkownika
McRae

Wzmacniacz do Daniela

Po gruntownym przeczytaniu większości wątków z tego działu (i zwiększeniu budżetu ;) ), moim cichym faworytem został Luxman L-410 - http://allegro.pl/luxman-l-410-i3631535178.html

Co sądzą o tym forumowi eksperci? Dobry wybór?

Ewentualnie zastanawiam się jeszcze nad wyższym modelem - L-435 ( http://allegro.pl/luxman-l-435-i3682014008.html ), tylko tutaj nie wiem czy cena nie jest trochę zawyżona. Całkiem niedawno podobny został sprzedany za ~850 zł - sporo mniej, a był nawet w lepszym stanie.

No i jeszcze gdzieś z tyłu głowy "czai się" Dual CV 1600/1700. Zdaję sobie sprawę, że jest sporo słabszy od powyższej dwójki, ale nie wiedzieć czemu bardzo mi się podoba :) . Niestety w tej chwili nie ma żadnego godnego uwagi egzemplarza na allegro, a nie ukrywam, że chciałbym powoli finalizować zakup wzmacniacza.

EDIT:

Zapomniałem jeszcze o jednym wzmacniaczu, który przykuł moją uwagę: Yamaha A-1020 ( http://allegro.pl/yamaha-a-1020-0713-i3634994153.html ), na którym miejscu można by ją uplasować w starciu z Luxmanami/Dualem? Ewentualnie A-1060, choć na ten moment nie ma żadnego egzemplarza na allegro. Nie ukrywam, że mam delikatny sentyment z dawnych lat do Yamahy ;) .

Pozdrawiam i dziękuje za wszelkie wskazówki.
ODPOWIEDZ