Gramofon do 400 zł

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
ODPOWIEDZ
Arleta

Proszę o pomoc w wyborze

Post autor: Arleta »

Witam
Kompletnie nie znam się na takim sprzęcie a chciała bym kupić mężowi na prezent gramofon Technics do całego kompletu Technicsa jaki posiada. Pomóżcie proszę jaki mam kupić aby był zadowolony. Mąż uwielbia słuchać muzyki, aktualnie mamy jakiś gramofon znaleziony w piwnicy ale na tym nie da się nic słuchać. Przeglądałam allegro i tablice.pl ale pojęcia nie mam co wybrać. Proszę o pomoc
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Proszę o pomoc w wyborze

Post autor: Wojtek »

A co z pieniędzmi?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Arleta

Re: Proszę o pomoc w wyborze

Post autor: Arleta »

No Nie wiem 400 zł wystarczy?
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Proszę o pomoc w wyborze

Jeśli ma do czego podłączyć gramofon to pewnie tak :) Przenoszę temat.
Wsparcie finansowe forum
Citizen169

Prośba o opinię na temat gramofonu

Post autor: Citizen169 »

Chcę kupić swój pierwszy gramofon do odsłuchu muzyki, zacząłem od szukania nowego sprzętu w granicy 500-600zł jednak po lekturze wielu wątków na forum chyba jednak postaram się znaleźć jakąś używkę w cenie 300-400zł. W jednym z tematów przeczytałem, że warto zainteresować się gramofonem dual 1226 znalazłem taki na allego: http://allegro.pl/gramofon-dual-1226-sh ... 91021.html czy ktoś obeznany z tematem mógłby określić stan tego sprzętu? Może polecacie inne modele? Z góry dziękuję za pomoc.
Awatar użytkownika
Kocewicz
Kontakt:

Prośba o opinię na temat gramofonu

Post autor: Kocewicz »

Szczerbata pokrywa, nieoryginalny talerz, brak długiej osi do zmieniarki. Takie rzeczy się bierze za maksymalnie 100 złotych.
Are you Shure?
Volkir

Re: Gramofon do 400 zł

Post autor: Volkir »

Witam. Chciałbym kupić używany gramofon, na który przeznaczyć mogę do 350 zł. Nie było takiego tematu, więc uznałem że napiszę tutaj, ponieważ 350 nie mieści się w 300, ale w 400 już tak. Muzyka jakiej słucham, to szeroko pojęty rock z naciskiem na progresywę i space rocka. Gramofon podepnę do wzmacniacza Technics SU-VZ 220. Oprócz odpowiedniej jakości i stanu, zależy mi także na tym, by był on, w miarę możliwości czarny oraz najlepiej byłoby, gdyby również był to Technics. Za pomoc z góry dziękuję :D
Awatar użytkownika
vinylpiotrek

Gramofon do 400 zł

Post autor: vinylpiotrek »

W tym budżecie, to z Technicsów dostaniesz raczej tylko słabe modele, z innych firm masz szanse upolować coś lepszego.
Obrazek
Volkir

Gramofon do 400 zł

Tzn. tak - zależy mi przede wszystkim na tym, aby wymiary były jak najpodobniejsze do tych technicsowych, bo niestety mam ograniczone miejsce na półce, a innej lokalizacji dla gramofonu raczej nie znajdę. Jeżeli uda się znaleźć jakiś gramofon w bardzo zbliżonych wymiarach, to będzie ok ;).
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 400 zł

Nie wiem czym są "te Technicsowe wymiary". Musisz to jakoś określić.
Są Technicsy głębsze lub wyższe, czasem też węższe więc... ciężko tu gadać o jakichś mocnych standardach markowych.
To samo zresztą dotyczy innych marek.

Technicsy z mocowaniem T4P dostaniesz bez problemu, nawet czarne, jednakże musisz pierw poczytać na czym polega mocowanie T4P.
Wsparcie finansowe forum
Volkir

Tzn generalnie mam zestaw o wymiarach 430x320 mm i po prostu chciałbym na nim postawić gramofon. O wysokość się nie martwię, problemem jest tylko ta długość i szerokość.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 400 zł

430mm to standardowa szerokość dla Technicsów. Co do głębokości to bywa różnie, ale gramofony T4P powinny się w tych ramach mieścić.
Wsparcie finansowe forum
Volkir

Z tego, co wyczytałem wynika, że system mocowania t4p, to pewien standard wkładek, który ma na celu jak największe ustandaryzowanie wkładek, pozwalający na łatwą wymianę, kosztem braku możliwości regulacji i tym samym zawężeniem wyboru pasujących komponentów. Dobrze rozumiem? Jeśli tak, to czy warto pakować się w ten system? I jakie w tej chwili modele na allegro byłyby dla mnie odpowiednie(max do 350 zł)? Za odpowiedzi z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 400 zł

Dobrze rozumiesz. Np. Technics SL-QD22/33 jest do dostania w tych pieniądzach.
Wsparcie finansowe forum
Volkir

Gramofon do 400 zł

http://allegro.pl/technics-sl-bd22-gram ... 18747.html ?

Edit: Jednak nie, towar przywożony jest z Niemiec, nie chcę mieć problemów w wypadku uszkodzenia etc.

A ewentualnie jakie jeszcze modele innych marek polecacie(możecie dać wszystkie propozycje, ja sobie już posprawdzam wymiary itd)?
Ostatnio zmieniony 07 gru 2013, 18:57 przez Volkir, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ