Pilot poszukuje kolumn - oj, bedzie się działo
-
Przed wydaniem kilku tysiaków zaciągam różnych opini. To nie jest jedna dniówka a oszczędności kilku miesięcy
Więc chyba warto poznać opinie i wskazania kilku for, tym razem na papierosyforum tematu nie poruszałem

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jeśli konsensusem "tam" jest to, żebyś darował sobie wymianę bądź co bądź niespecjalnych kolumn na coś fajniejszego tylko poprawiał akustykę pomieszczenia to ja bym się zastanowił czy faktycznie "warto" 
Jedno jest niezaprzeczalne. To Twoje pieniądze, więc rób z nimi co chcesz

Jedno jest niezaprzeczalne. To Twoje pieniądze, więc rób z nimi co chcesz

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Rozumiem że miałeś okazję słuchać kolumn Magnat Vector 207 ?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
No tak. Czemu pytasz?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Ot takie zapytanie dotyczące niespecjalnych niby kolumn. 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
No nie będę przecież udawał że jest to coś innego. Nie miałem ich co prawda u siebie, ale to nic.
Daj znać czy będziesz zadowolony po poprawianiu akustyki pomieszczenia
Daj znać czy będziesz zadowolony po poprawianiu akustyki pomieszczenia

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Pilot nie ukrywam,że będąc u Ciebie parę razy sugerowałem Ci by zmienić coś w akustyce(choćby zmianę w ustawieniu kolumn itd),ale nie oszukujmy się ,że z tymi kolumnami szału nie będzie.Nie są jakieś tragiczne,ale to zwykłe przeciętne budżetówki jakich wiele na rynku.Sam mam też budżetówki i na chwilę obecną muszą mi starczyć,ale jakbym miał fundusze to też uderzyłbym w coś lepszego
Wiele z nich nie wyciśniesz mimo dywanika,kurtyn,półek i zasłon itp.,poprawa jakaś nastąpi,ale jakim stopniu to Cię zadowoli?

-
Przyklasnę kielekowi
Ustawienie kolumn może przynieść dużo dobrego i wprowadzić pozytywne zmiany w brzmieniu .Od kosmetycznych po na prawdę radykalne . Tak jak pisałem nie raz . Kombinuję , ekspertymentuję albo ...zawierzam mądrzejszym lub bardziej doświadczonym. Tak też było przy okazji poszukiwań końcówki mocy.Wpadł do mnie facet z forum audiostereo miłośników sansui " Przyjechał z dwoma klockami sansuia a wiekszość czasu spędziliśmy na rozważaniach akustycznych i ustawieniu ( a właściwie przestawieniu) moich kolumn oraz rad co do wytłumienia pokoju. Człowiek posiadał ogromna wiedzę , chciał się z nią podzielić ...wyszło mi to tylko na dobre. Zmiany w ustawieniu przyniosły nadspodziewanie dobry efekt. a wiedza , którą pozyskałem ...bezcenna. Do dziś walczę z akustyką i jeszcze wprowadzam małe korekty w ustawieniu ale...już świadomie i zamierzonym celem 

-
Tylko że już jest lepiej. Dywan wiele nie zmieni, fakt, zasloni tylko 6m kw golej podlogi bezposrednio przed kolumnami.
-
I o to chodzi
Zdaję sobie sprawę , ze nie jest to oddzielne pomieszczenie tylko salon , cześć użytkowa domu ? To bardzo utrudnia sprawę. Ech...całe życie to kompromis 

-
I te kompromisy muszę znaleźć. Kolumn dalej nie wysune ale mogę pozakrywac ścianę i narozniki za kolumnami. Nigdy nie bedzie to pokój odsluchowy a jedynie do sluchania plyt. No ale moze zakończmy temat poprawy brzmienia w watku zakupowym
-
Coby należycie zakończyć temat napiszę tylko, żę stare kolumny znalazły nowego właściciela a nowe czekają na odbiór w Sobotę w sklepie.
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: Pilot poszukuje kolumn - oj, bedzie się działo
Te nowe to w końcu jakie ?
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
-
- zoombie
Będziesz sprzedawać bilety na odsłuchy?
Poproś kobitę, żeby Cię filmowała jak będziesz robić pierwsze odsłuchy (a co najmniej cykała foty)

Poproś kobitę, żeby Cię filmowała jak będziesz robić pierwsze odsłuchy (a co najmniej cykała foty)