Kolekcje Płyt Forumowiczów
- tollo
- zoombie
Ładna mozaikatollo pisze:Efekt mojego 3 miesięcznego zainteresowania winylami.

Ja efekt swojego zintensyfikowania zainteresowania winylami w okresie ostatniego półrocza mogę już mierzyć w metrach

(oczywiście ilość nie zawsze idzie w jakość

- ghpmrsjl
Re: Kolekcje Płyt Forumowiczów
KSU, Kult, AyaRL i AC/DC chciałbym mieć, pewnie kiedyś uda się zdobyć

- tollo
- ghpmrsjl
oo to wypas, kulty dosyć tanio.
- tollo
Kulty szły po 5zł, KSU i AyaRL po 10. Szkoda, że facet nie miał nic więcej ciekawego. Trzeba szukać okazji, niestety ciężko z fajnymi płytami o nie.
- Mr. Moonlight
“Life is what happens to you while you’re busy making other plans.”
― John Lennon
― John Lennon
-
Z dzisiejszej paczuszki... niestety The Wall na str. 4 przeskakuje, chociaż vinyl wygląda jak nowy... może byc jakis błąd fabryczny na przykład?
-
Nie podeszło mi brzmienie tych płyt. Jako ciekawostkę mam dwie sztuki i więcej nie chcę.Mr. Moonlight pisze:Ktoś chciał to kiedyś skompletować
http://allegro.pl/historia-rocka-komple ... 89244.html
-
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Raczej rysa po okregu. Zobacz przez lupe. Mozna probowac naprawiac. Szanse sa 90 do 10 ze sie uda.adik75 pisze:Z dzisiejszej paczuszki... niestety The Wall na str. 4 przeskakuje, chociaż vinyl wygląda jak nowy... może byc jakis błąd fabryczny na przykład?
- d-t-x
Sprawdź, w którym mniej więcej miejscu igła przeskakuje, a następnie przyjrzyj się bardzo dokładnie płycie w tym miejscu, najlepiej przy silnym świetle np. biurowej lampki. Zazwyczaj przeskok jest spowodowany jakimś paprochem, który wgniótł się w rowek. Jeśli go znajdziesz, usuń go wykałaczką.adik75 pisze:Z dzisiejszej paczuszki... niestety The Wall na str. 4 przeskakuje, chociaż vinyl wygląda jak nowy... może byc jakis błąd fabryczny na przykład?
Myłeś w ogóle tą płytę?
-
kupiłem ją jako umytą od Vinyleum, w stanie EX + miała być... i rzeczywiście poza tym przeskokiem gra bardzo dobrze, okładka w stanie doskonalym... mógłbym ją odesłać, ale żal... harvest, 1979, sentyment... może faktycznie spróbuję naprawić... a myślicie, że ewentualne drugie mycie coś da? Nie dorobiłem sie na razie myjki, musiałbym ją póki co gdzieś zawieźć...
mieszkam w mieście , gdzie nie ma sklepów płytowych, pchlich targów itp. Jeżdżę do Katowic, uwielbiam komis Pana Mariusza (pewnie wiecie, o który chodzi...), ale tam nie zawsze jest akurat to, czgo szukam. Więc w ostatnich miesiacach sporo kupiłem w sieci, ale to rosyjska ruletka na maksa... Już wiem, co znaczy smażene (przy płycie EX+), po raz pierwszy płyty mi skaczą... Taka smutna refleksja. Szkoda.
mieszkam w mieście , gdzie nie ma sklepów płytowych, pchlich targów itp. Jeżdżę do Katowic, uwielbiam komis Pana Mariusza (pewnie wiecie, o który chodzi...), ale tam nie zawsze jest akurat to, czgo szukam. Więc w ostatnich miesiacach sporo kupiłem w sieci, ale to rosyjska ruletka na maksa... Już wiem, co znaczy smażene (przy płycie EX+), po raz pierwszy płyty mi skaczą... Taka smutna refleksja. Szkoda.
Wlasnie sobie strzelilem plytke 
FREAKBEAT-THE PSYCHEDELIC SALVAGE COMPANY
Vol1
Teraz czas poszukac Vol2

FREAKBEAT-THE PSYCHEDELIC SALVAGE COMPANY
Vol1
Teraz czas poszukac Vol2
- d-t-x
Ja myślę, że tak. Ewentualnie spróbuj trochę przeciążyć igłę w tym miejscu, zwiększając nacisk.adik75 pisze:a myślicie, że ewentualne drugie mycie coś da?