Lista nieuczciwych sprzedawców online

Wszystko na temat kupowania płyt
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krisdebowski

Re: Lista nieuczciwych sprzedawców online

Post autor: krisdebowski »

ja radze uważać na allegrowego sprzedawcę hurtowego z Konina, działa pod nazwami kabarety, dvdmax, greates hits i jeszcze jakieś... często wystawia produkty których nie ma, potem kreci i zabiera to czas i nerwy, poza tym wystawia produkty po cenach niższych od konkurencji i potem odpisuje ze cena jest inna bo była źle podana, ja właśnie toczę spór o sprzedaż 3LP Whitesnake - made in Japan - wystawiał po 30 zł i sprzedał tego trochę a potem poinformował ze to zła cena i co mi zrobisz? ciekaw jestem jak allegro na to będzie reagowało bo ja nie zamierzam odpuszczać, niech sprzedaje jak wystawiał. zgłosze też to do rzecznika praw konsumenta bo pewnie się miejscowy strasznie nudzi to robota mu sie trafi przed świętami.
zestaw naim + kudos
zestaw harman kardon + paradigm
Zestaw denon + wharfedale
Technics sl1500c + ortofon red / blue + audiotechnika 540 + pre iskra1
sporo kabli, słuchawki i szafka
listwa taga harmony pf1000v2
spory ciężar płyt
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Takie coś to ewidentna polaczkowatość i powinieneś to od razu zgłaszać na allegro, jeśli nie przez zgłoszenie to przez otwarcie sporu.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
krisdebowski

Post autor: krisdebowski »

zgłosiłem, ale oni łapy umyją... nie można zmusić do sprzedaży i tyle maja do powiedzenia - a na pytanie czy zatem można zmusić do kupienia? - nie potrafią odpowiedzieć.

dla mnie sprawa jest bardziej zabawą niż walką, ale se ten temat pociągnę dalej

aha dzis otrzymałem info od sprzedawcy że towar mu zaginał lub został skradziony ale jest na aukcji na nowo wystawiony

taki honorowy sprzedawca
zestaw naim + kudos
zestaw harman kardon + paradigm
Zestaw denon + wharfedale
Technics sl1500c + ortofon red / blue + audiotechnika 540 + pre iskra1
sporo kabli, słuchawki i szafka
listwa taga harmony pf1000v2
spory ciężar płyt
zbyszek1982

Post autor: zbyszek1982 »

Ja zamawiałem coś kiedyś u tego sprzedawcy i płytę odebrałem z paczkomatu następnego dnia po zakupie.
Gość ma jednak trochę negatywów.
-basemental-pl-

Post autor: -basemental-pl- »

zbyszek1982 pisze:Ja zamawiałem coś kiedyś u tego sprzedawcy i płytę odebrałem z paczkomatu następnego dnia po zakupie.
Gość ma jednak trochę negatywów.
Również zamówiłem u nich kilka płyt i transakcja przebiegła pozytywnie.
blackholesun

Post autor: blackholesun »

Nigdy w życiu nie kupię niczego od dvdmax, raz kupiłem winyl od nich, przyszedł fabrycznie wygięty - oczywiście, aby go wymienić musiałem pokryć koszty przesyłki przy zwrocie! Jakby to była moja wina, że płyta wygięta. Jeśli chodzi o nowe to tylko Amazon, ew. u nas Empik czy MM.
Awatar użytkownika
wb83

Post autor: wb83 »

Sklep na allegro PodNazwa. Kupiłem u nich "nową" płytę bo ponoć tylko takie sprzedają. Płyta przyszła zafoliowana. Niestety pofalowana, przetarta i z rysami. Byłem pewny ze sklep który trochę tego gówna sprzedaje nie będzie robił problemu z zamianą ewentualnym zwrotem... to się cholera zdziwiłem. Płytę odesłałem na swój koszt 11zł. Reklamacji nie przyjęli, ponieważ nigdy nie mieli problemu z tą płytą, a tak poza tym gra więc o co mi w ogóle chodzi. Teraz najlepsze, płyte trzymają dwa tygodnie bo nie chcę wysłać kolejnych 11zł na przesyłkę!!! Dziad jest bezkarny dopóki nie przejadę się kiedyś do tarnowskich gór, eh gdyby to tylko było gdzieś bliżej. Cała ta sytuacja sprawiła, że długo płyt na allegro nie kupię. Naiwnie zastanawiam się jak można być taką mendą, a to przecież znaki czasu niestety, takich złamasów nie brakuje.
Pilot

Post autor: Pilot »

Musimy być konsekwentni. Nagradzać negatywami i przed zakupem zawsze czytać komentarze. To jedyna droga. Bezkarnośc na allegro to jedno a utrata klienteli to drugie i tego bym się bał najbardziej. To że odwdzięczy się negatywem nie robi na mnie wrażenia. Gdy coś sprzedaję to nie interesują mnie komenty kupującego, gdy kupuję patrzę tylko na komentarze od kupujących a nie od sprzedających.
Awatar użytkownika
wb83

Post autor: wb83 »

Ten sklep ma dużo pozytywów i parę negatywów i kilka neutarli. Ja negatywa dałem ale co z tego? Mają to w nosie, paru niezadowolonych
Pilot

Post autor: Pilot »

Dla mnie już nie. Czytam co piszą niezadowoleni. Jeżeli jest to tylko delikatna niezgodnośc co do okładki bo lekko zabrudzona to puszczam bokiem a jeżeli dotyczy zawyżania ocen winyla to już mi nie sprzeda. I jeszcze kilku innym osobom.
Robertson

Post autor: Robertson »

fenstebret ...palant p.........!!!!! Płyta opisana jako excelent a przysłał mi takiego szrota , że głowa mała !!!!
kielek

Post autor: kielek »

To i ja się pochwalę :D Zawiódł mnie ostatnio mój "pewniak" o nicku huhaczek ,brałem od niego troszkę płyt i do tej pory było ok, lub na standardy Allegro nawet lepiej niż ok ;) niestety ostatnio kupiłem od niego EX+,który praktycznie lekko smaży w tle przez całą płytę.Kulturalnie napisałem,ze coś tu nie gra i chciałbym zwrócić płytkę,a on mi że wg.jego oceny na stronie "o mnie" to jest EX+ i zwrotów nie przyjmuje...Niestety nie wykazał żadnej chęci kompromisu,więc dałem mu negatywa i co naturalne na Allegro dostałem takiegoż zwrotnego :) i tak się zakończyła moja "współpraca" z tym panem ;)
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Post autor: JacK »

Ja niedawno chciałem coś kupić u tego sprzedawcy ocenione na NM jednak zrezygnowałem gdy przeczytałem jak ocenia:
near mint - nieskoncentrowane i niecykliczne niskie "pyknięcia"
(spotykane również na nowych płytach) oraz możliwy delikatny "szmerek - huczenie"
wynikające z tłoczenia (najczęściej stare wydania) lub użytego materiału.
exellent - możliwy efekt "delikatnego smażenia" i sporadyczne "trzaski" słyszalne już na
rozbiegu, ścieżkach dźwiękowych jak i przerwach między nimi.
very good - głośniejsze "trzaśnięcia" już na rozbiegu jak i w całym materiale
muzycznym.
good - dość irytujące (mnie szczególnie) efekty dźwiękowe w postaci "smażenia" i częstych
"trzasków" jednak cały czas, płyta jest wolna od "przeskoków" igły.
(płytę z taką oceną, wystawiłbym tylko w przypadku unikatu)
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
kielek

Post autor: kielek »

Powiem szczerze,że wcześniej w ogóle nie zwracałem uwagi,że ma nieco inny sposób ocen niż wg Record Collector's Grading System bo nie było takiej potrzeby,wszystko było ok. Nawet przyznałem się mu do tego w mailu,co skrzętnie wykorzystał w swoim negatywnym komentarzu na Alle... :) ,ale ta płyta smaży praktycznie non stop a tego nawet nie ujął w swojej gradacji płyt jako EX a ocenił ją przecież na EX+ :D
Od jakiegoś czasu przyjąłem taktykę" nie szczypania się " z komentarzami negatywnymi na Alle... jeśli coś odbiega od realiów i dlatego mam w szybkim czasie 2 negatywy zwrotne ;) ,ale nie zwracam już na to uwagi.
Uprzedzę polecających zakupy na eBay,że tam ostatnio też obniżyli noty w ocenie i jakoś na razie przeszła mi ochota na zakupy płyt z tego portalu,chociaż na pewno nie było by takich ceregieli ze zwrotem kasy jak na Alle...
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Post autor: JacK »

Co do eBay to ja nie zauważyłem jakiejś drastycznej zmiany na niekorzyść klienta. Bat w postaci prawie automatycznego zwrotu kasy przez PayPal dla niezadowolonego klienta, a drenujący kieszeń sprzedawcy to bardzo skuteczne narzędzie. Przypuszczam że jak taki bat działałby na all... to zamiast kilkuset "zawodowych" sprzedawców winyli byłoby ich może najwyżej kilkunastu. Inna sprawa że znając mentalność niektórych moich rodaków, to jako kupujący wykorzystywaliby w sposób nieuczciwy taką możliwość zwrotu kasy.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
ODPOWIEDZ