Witam
Przez rok gramofon świetnie mi służył, ale teraz zaczął świrować. Często zdarza mu się przyśpieszać w trakcie odtwarzania. Nie jest to za każdym razem i wydaje mi się, że stopień przyśpieszenia jest różny (raz przyśpieszy troszkę, raz trochę więcej). Po przyśpieszeniu zostaje na tych wyższych obrotach do końca płyty, albo dopóki nie przerwę. Na 90% dzieje się to tylko podczas odtwarzania z prędkością 33.3. Co mogę zrobić, żeby go naprawić?
Pozdrawiam
Dual CS 435 nie trzyma tempa
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Zacznij od sprawdzenia paska.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
A wyjąłeś go czy tylko popatrzyłeś?
Elektronicznie byłoby to dość dziwne zjawisko, tak więc lepiej się modlić, że to jednak coś mechanicznego
Elektronicznie byłoby to dość dziwne zjawisko, tak więc lepiej się modlić, że to jednak coś mechanicznego

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Dual CS 435 nie trzyma tempa
Wyjąłem i obejrzałem dokładnie i patrzyłem też podczas działania silnika i wygląda na to, że wszystko ok.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Już nie pamiętam czy zmiana prędkości w tym modelu zachodziła mechanicznie (poprzez zmianę przełożenia paska) czy też elektronicznie. Może przełącznik coś źle styka albo pitch się rozregulowuje. Sprawdziłeś może tarczą stroboskopową czy Dual z pewnością dobrze trzyma te 33 RPM?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum