Wkładka i igła do Technicsa SL 2000 Potrzebna pomoc

Tematy związane z zakupem wkładek i igieł
ODPOWIEDZ
scrug

Post autor: scrug »

Witam
Tak jak w temacie potrzebuje pomocy w wyborze zestawu do mojego gramofonu. Chodzi mi o sprzęt porównywalnej klasy. Nie chcę wydawać kasy na coś czego gramofon nie wykorzysta na 100%. Słucham Bluesa, Jazzu, Rocka i czasem muzyki klasycznej.
Z góry dziękuje za informacje.
kielek

Post autor: kielek »

Tak jak w pozostałych założonych przez ciebie wątkach...budżet na ten cel ;)
scrug

Re: Wkładka i igła do Technicsa SL 2000 Potrzebna pomoc

Nie zakładałem żadnej kwoty. Chodzi mi o sprzęt tej samej klasy co gramofon. Jeśli będzie kosztował 500 zł to go kupie ale 1000 też nie robi mi różnicy.
Nie zrozumcie mnie źle. Nie cierpię na nadmiar gotówki. Po prostu nie ma dla mnie znaczenia czy kupie ten sprzęt w miesiąc czy będę zbierał kasę przez rok. Tak jak napisałem chodzi o sprzęt tej samej klasy. Jeśli ten gramofon kiedyś kosztował np. 2000 zł to jestem gotowy zapłacić za używany wzmacniacz, wkładkę i kolumny z tego samego przedziału cenowego. To jest za coś co kiedyś kosztowało 2000 zł. Rozumiem że akurat igła powinna być nowa.
kielek

A teraz jaką masz wkładkę? czy może kupiłeś bez wkładki? Jeśli kupujesz nową wkładkę to jest już z igłą.
Mogę Ci jedynie podpowiedzieć,że taki sensowny przedział cenowy nowych wkładek waha się od 120 do ok.500zł i jak się określisz ile kasy przeznaczysz na ten cel to ktoś ci zapewne wrzuci jakieś propozycje.
scrug

Re: Wkładka i igła do Technicsa SL 2000 Potrzebna pomoc

Jeśli sensowny przedział jest do 500, to jest to moja granica cenowa. :) Mam National Panasonic 2700 II
Awatar użytkownika
Winters

Post autor: Winters »

Shure M44G
DIOMEDES KATO
Awatar użytkownika
Kocewicz
Kontakt:

Post autor: Kocewicz »

Winters pisze: Shure M44G
Do Technicsa? A czy to przystoi?
Are you Shure?
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

scrug pisze:Jeśli ten gramofon kiedyś kosztował
A jakie to ma znaczenie w kontekście wkładki? Klasa sprzętu to nie tylko jego dawna czy dzisiejsza wartość na rynku.

SL-2000 to nie jest dzisiaj jakiś przesadnie wartościowy sprzęt. Okolice 500 zł.

Jak Ci się podoba brzmienie z wkładki EPC-270C? Jeśli jeszcze nie wiesz (bo np. nie masz sprzętu do podłączenia gramofonu, a wniosek ten wyciągam z "sąsiednich" wątków zakupowych) to nie bierz się jeszcze za zakup nowej wkładki.

A jeśli wiesz to czego Ci w niej brakuje? To pomocne przy doborze wkładki, a przy 500 złotych w kieszeni można już trochę w modelach i markach przebierać.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
kielek

Ja też bym spróbował od zakupu samej igły(jakiegoś znośnego zamiennika) i po osłuchaniu się oraz po obyciu z samym gramofonem zaczął ewentualną wymianę wkładki.
Kup ten wzmacniacz,potem kolumny a potem kombinuj nad wkładką.
ODPOWIEDZ