@JacK zgadzam się z Tobą w zupełności

tylko nasuwa mi się kilka pytań,a mianowicie ile według Ciebie kosztują te "dobre nie budżetowe monitory"(oczywiście mając na uwadze używki)?Druga sprawa to "dobre monitory" będą potrzebowały zaraz "dobrego wzmacniacza"...
To jest drugi system (w sumie mojego syna),który mieści się w pokoiku 3x4m i jestem w stanie na wymianę kolumn chłopakowi dać ok.1500zł max,.Z tego co wiem nie ma on zapędów audiofilskich(tak jak i ja

),myślałem na przykład o jakiś Dynaudio ,ale z tego co wiem są dość trudne do napędzenia i dość wymagające. Czy to już w.g Ciebie te dobre monitory?
Mam niestety budżetowe mieszkanie i muszę do tego dopasować budżetowe kolumny,by nie było przerostu formy nad treścią...
Co do produktów DIY już w sumie się pokrótce wypowiedziałem,ale powtórzę do tego trzeba mieć chęci,zapał,wiedzę,doświadczenie,warunki i jakieś zaplecze itd.Nie mam nic z tego

Poza tym nigdy nie wiadomo jak to zagra,jeśli jest to nawet klon czegoś uznanego to zazwyczaj później trudno się tego pozbyć i nie mam ochoty posiłkować się stwierdzeniami,że oryginał kosztuje 5 razy tyle...taka jest właśnie często różnica między oryginałem,że super brzmiący klon buja się na aukcjach latami i nikt nie chce podzielić poglądów twórcy,więc proszę nie zaśmiecać założonego przeze mnie wątku kampanią reklamową dzieł kolegi itp. oraz kolumnami DIY.
Mam szacunek dla wielu twórców DIY ,szczególnie w dziedzinie wzmacniaczy,preampów,ale na kolumny mam inne spojrzenie,może nieco spaczone,ale tak już mam