tmachalski pisze:Jakieś szczegóły?
Nowa wkładka do Daniela
- vinylpiotrek
-
Re: Nowa wkładka do Daniela
Szacun Stary !!! pękny zestaw "Old Vintage Stuff "vinylpiotrek pisze:tmachalski pisze:Jakieś szczegóły?

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nowa wkładka do Daniela
Powiem tak... raczej nie radzimy Tobie pójścia w tą stronę, bo DJe współcześnie też lubią tą wkładkę i tak ją obecnie promuje Shure.tmachalski pisze:Czytałem o M44 - teksty typu "do techno, muzyki klubowej i hip-hopu" raczej nie zachęcają, automatycznie niemal rysuje się w wyobraźni obraz Golfa GTI stojącego obok na światłach, z którego dudni na pół ulicy.
Nie o to tu chodzi.
Ja już nie zamierzam Ciebie bardziej przekonywać, bo coraz bardziej robi się tutaj dyskusja typu "gówno wiem, ale wiem lepiej" (bez urazy).
Chyba że zmieni się ton albo w końcu skończy się to "ciężkie" przekomarzanie.
Powtarzam to co napisałem na początku: nikt nie ma Twoich uszu, mała szansa, że ktoś ma Twój sprzęt i Twój pokój, trzeba czasem zaryzykować by się przekonać jak co zabrzmi. Powinieneś to wiedzieć, skoro ponoć przerobiłeś już trochę sprzętu.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- arturromarr
Witam,
Chciałem zapytać w temacie o dwie budżetowe wkładki:
AT 95 E, kontra Ortofon OM 5E. Obydwie w podobnej niskiej cenie. Czy którąś można by wyróżnić czy raczej ten sam poziom? Będą pasować do ramienia Daniela? Płyty raczej mam trochę "przechodzone" jeśli to będzie miało jakieś znaczenie.
Pozdrawiam.
Chciałem zapytać w temacie o dwie budżetowe wkładki:
AT 95 E, kontra Ortofon OM 5E. Obydwie w podobnej niskiej cenie. Czy którąś można by wyróżnić czy raczej ten sam poziom? Będą pasować do ramienia Daniela? Płyty raczej mam trochę "przechodzone" jeśli to będzie miało jakieś znaczenie.
Pozdrawiam.
-
Nowa wkładka do Daniela
AT -95 chyba lepsza do tego ramienia,Ortofon bardziej rozwojowy,ale chyba za lekki. Tak mi się wydaje.
- arturromarr
Tak jak poczytałem tu na forum to wychodzi mi że Ortofon ma zubożone górne częstotliwości a AT dolne.
Z dwojga złego chyba bardziej zależy mi na basach.
Czy są przeciwwskazania zamontowania Ortofona do Daniela bo Kolega coś o masie wspomina?
Z dwojga złego chyba bardziej zależy mi na basach.
Czy są przeciwwskazania zamontowania Ortofona do Daniela bo Kolega coś o masie wspomina?