Naprawa gramofonu Bernard GS 434 w okolicach Włocławka.

Dyskusje techniczne dotyczące gramofonów marki Unitra Fonica
ODPOWIEDZ
Darek200364

Post autor: Darek200364 »

Witam

To już mój drugi problem z gramofonem. Mam Bernarda GS434 zakupionego w 1988 bodajże roku. Przyszedł czas na zmianę wkładki na lepszą, zakupiłem więc AT95E i chciałem wymienić sam, ale nic z tego. Kabelki tak się utleniły że się od razu ukruszyły przy wkładce którą była fabryczna Mf100. Problem w tym ze ten typ gramofonu nie posiada zdejmowanego headshella, jest on przymocowany na stałę do ramienia, tak więc trzeba wymienić całe okablowanie które biegnie przez środek rurki ramienia do podstawy gramofonu. Nie wiem jak to zrobić. Czy należy odkręcić ramię, a może dostęp jest od spodu po zdjęciu spodniej pokrywy? NIe wiem, jak już pisałem. Pomóżcie Koledzy bo szału dostanę. Samemu nie wiem za bardzo jak się za to zabrać a znalezienie serwisu gdzie naprawią, ale tak rzetelnie, od serca, gramofony graniczy z cudem. Wpisywałem w wyszukiwarce już różne frazy, od naprawy rtv, servis rtv, naprawa gramofonów, poprzez wiele innych i wciąż lipa. Może ktoś z kolegów wie jak naprawić samemu ten problem, jaką długość przewodów do ramienia kupić, lub zna rzetelny zakład rtv gdzie naprawiają gramofony. Wszędzie gdzie szukam to natykam się tylko na naprawę komputerów, pralek, sprzętu AGD typu lodówki, kuchenki itp.
Bardzo proszę o pomoc i liczę na nią.
A może znacie kogoś kto robi takie rzeczy w domu u klienta? Cena nie gra roli.
Dziękuję i pozdrawiam.
Darek.
kielek

Post autor: kielek »

Darek200364 pisze:Cena nie gra roli.
Jak cena nie gra roli to kup sobie nowy gramofon(AdFontes) od pana Andrzeja z Włocławka,który je tam konstruuje i produkuje ;)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Wątpię by w Włocławku nie było żadnego serwisu RTV z jakimś starszym serwisantem, który niejednego Bernarda już u siebie widział. Rozejrzyj się po mieście, a nie Internecie, bo nie wszystkie takie miejsca się w sieci reklamują :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
ODPOWIEDZ