Pomiar przeprowadzę według rady Wamat, cytuję e-mail:
"(...)Według katalogu w tym modelu producent stosował różne rodzaje napędów w zależnosci od serii
dlatego mam małą prośbe, proszę zmierzyć długość starego paska a jeżeli nie ma starego
to za pomocą nitki miejsce w którym był pasek, wtedy będziemy mieli pewność,
który model paska jest w tym sprzęcie."
JVC JL-A20 co gdzie jak?
-
JVC JL-A20 co gdzie jak?
Nie chodzi o mierzenie starego paska tylko omiarę faktyczną; zakładamy nitkęna rolkę od silnika i kółko i mamy rozmiar paskaWojtek pisze:Tylko że zrozum, że ty nie masz co mierzyć jeśli masz nieoryginalny i źle dobrany pasek

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
JVC JL-A20 co gdzie jak?
Jeśli chodzi o pomiar toru paska to tak, to jeszcze ma sens 
To co pisze Wamat też ma jakiś sens, choć większość źródeł podaje jednak wymiar 23.6 cali.
Jeśli jest jakaś różnica to pewnie mieści się ona w granicach 2-3 centymetrów, a jak już napisałem wcześniej, lepiej mieć ciut za długi pasek niż za krótki.

To co pisze Wamat też ma jakiś sens, choć większość źródeł podaje jednak wymiar 23.6 cali.
Jeśli jest jakaś różnica to pewnie mieści się ona w granicach 2-3 centymetrów, a jak już napisałem wcześniej, lepiej mieć ciut za długi pasek niż za krótki.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
JVC JL-A20 co gdzie jak?
Powinien być taki jaki ma być, czyli lekko naciągnięty.Wojtek pisze:lepiej mieć ciut za długi pasek niż za krótki
Ja dostałem do Duala 1254 ciut za długi i się ślizga

W Dualach (1254) jest tak, że ten sam model, a różne paski niby tylko 1cm a robi różnicę

Należy dodać, że pasek musi "uciągnąć" mechaniczną automatykę!
Rozpędziłem się,a to wątek nie Dualowy

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
JVC JL-A20 co gdzie jak?
To go popraw. Przyklej mu po wewnętrznej stronie parę warstw papierowych pasków. Średnica wewnętrzna się odpowiednio zmniejszy.eenneell pisze:Ja dostałem do Duala 1254 ciut za długi i się ślizgana 33, natomiast na 45 chodzi ok!
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum