Giełda winyli Łódź [temat organizacyjny]
- Reymont
Od dawna na tym forum przebąkuje się o czymś takim jak giełda płyt w naszym mieście.
Jako, że łodzian i ludzi z okolicznych miejscowości tutaj sporo, zakładam ten temat. Może coś się wykluje, co?
Przyszedłby ktoś w ogóle z płytami na sprzedaż/wymianę? Szukam chętnych.
Gdzie takie coś zorganizować? Jakie mogą to być koszty?
Macie jakieś sugestie, pomysły, propozycje? Może ktoś już brał udział od strony organizacyjnej w podobnym wydarzeniu?
Jako, że łodzian i ludzi z okolicznych miejscowości tutaj sporo, zakładam ten temat. Może coś się wykluje, co?
Przyszedłby ktoś w ogóle z płytami na sprzedaż/wymianę? Szukam chętnych.
Gdzie takie coś zorganizować? Jakie mogą to być koszty?
Macie jakieś sugestie, pomysły, propozycje? Może ktoś już brał udział od strony organizacyjnej w podobnym wydarzeniu?
-
Popieram ...chociaż jestem w W-wy to...często bywałem kiedyś w Łodzi. Górniak, ŁKS czy Zjazdowa to miejsca, w których dobrze sprzedawała się Diora czy Kasprzak
Chętnie wpadnę raz na jakiś czas do Łodzi i pochandluję winylami !

- Mr. Moonlight
Również jestem za
, ale póki co swoich winyli nie sprzedam. Mógłbym co najwyżej przyjść kupić.

“Life is what happens to you while you’re busy making other plans.”
― John Lennon
― John Lennon
- zoombie
Winyle, które mógłbym mieć na wymianę, pewnie nikogo by nie zainteresowały, ale chętnie bym przyszedł, może bym znalazł coś dla siebie 
Zastanawiam się, czy nie dałoby się tym zainteresować jakiegoś osiedlowego domu kultury, czy coś takiego. Ale nie mam żadnych doświadczeń w tym względzie. Była jeszcze taka mała galeria na tyłach Manhattanie, Silver Screenu, ale nie wiem, czy się nie wynieśli (cafe galeria Carte Blanche bodajże się to nazywało).

Zastanawiam się, czy nie dałoby się tym zainteresować jakiegoś osiedlowego domu kultury, czy coś takiego. Ale nie mam żadnych doświadczeń w tym względzie. Była jeszcze taka mała galeria na tyłach Manhattanie, Silver Screenu, ale nie wiem, czy się nie wynieśli (cafe galeria Carte Blanche bodajże się to nazywało).
- Reymont
Re: Giełda winyli Łódź [temat organizacyjny]
Zawsze można się wymienić na jakieś mało interesujące dla kogoś innego... Oczywiście w granicach rozsądku, nie ma co targać bajek lub np. festiwali piosenki radzieckiejzoombie pisze:Winyle, które mógłbym mieć na wymianę, pewnie nikogo by nie zainteresowały, ale chętnie bym przyszedł, może bym znalazł coś dla siebie

HA! No, racja. Przecież istnieją domy kultury. Czemu osiedlowy przecież jest ŁDKzoombie pisze: Zastanawiam się, czy nie dałoby się tym zainteresować jakiegoś osiedlowego domu kultury, czy coś takiego.

Tylko mało chętnych...
- zoombie
Bo może się okazać, że za wysokie progi. Wydaje mi się, że w osiedlowych łatwiej, np. na fotografię otwarty był jakiś klub na Zarzewie, swego czasu Rondo było przyjazne turystom, Lutnia muzyce, poezja z kolei miała swoje miejsce na Górnej (Siedlecka, czy jakoś tak)Reymont pisze: Czemu osiedlowy przecież jest ŁDK
- Mr. Moonlight
A Łódzki Fan Club The Beatles w Domu Kultury na Teofilowie...
― John Lennon
― John Lennon
- Reymont
Miejscówkę to tylko tak orientacyjnie teraz - ile by za nią chcieli, ewentualnie w różnych miejscach.
Strzelam, ale wydaje mi się, że 10 osób z płytami to takie absolutne minimum jak na I-szy raz.
Trzeba by spłodzić jakiś plakat/ulotki, zanieść gdzie trzeba i zapodać, że potrzebni są chętni z płytami i jakiś wstępny termin np. ostatnia niedziela października. Może ktoś się zgłosi...
Czy to ma ręce i nogi? Jak to wygląda w innych miastach?
Strzelam, ale wydaje mi się, że 10 osób z płytami to takie absolutne minimum jak na I-szy raz.
Trzeba by spłodzić jakiś plakat/ulotki, zanieść gdzie trzeba i zapodać, że potrzebni są chętni z płytami i jakiś wstępny termin np. ostatnia niedziela października. Może ktoś się zgłosi...
Czy to ma ręce i nogi? Jak to wygląda w innych miastach?
- krolix
Miejscówkę w jakimś klubie czy pubie możesz mieć za darmo, jeśli właściciele uznają, że będą mieli przyzwoity obrót na barze i/lub reklamę.
- GPR
a ja dość często widywałem starszych panów sprzedających winyle na naszym deptaku. W różnych miejscach jednak najczęściej chyba przy tuwima.
- Mr. Moonlight
Ten gość z deptaka sprzedaje winyle od kilkudziesięciu lat. Przed remontem (20 lat temu) Hali Targowej na pl. Niepodległości miał tam swoje stoisko. Pamiętam mój pierwszy White Album Beatlesów kupiłem właśnie u Niego.GPR pisze:a ja dość często widywałem starszych panów sprzedających winyle na naszym deptaku. W różnych miejscach jednak najczęściej chyba przy tuwima.
― John Lennon
― John Lennon
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Skoro vinylpiotrek, Winters i Kocewicz nadal milczą to pewnie już coś szykują 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Reymont