Już zapomniałem jak to fajnie gra. Nie schodzi basen tak nisko jak Philips, ale dół jest bardziej sprężysty, góra choć mniej szczegółowa to łagodniejsza dla uszu. I chyba tak wolę.
Kolekcje sprzętowe forumowiczów
-
Latro
- Gramofon: Technics SL1300
Re: Kolekcje sprzętowe forumowiczów
Wyciągnąłem z szafy kurdupelka.
Już zapomniałem jak to fajnie gra. Nie schodzi basen tak nisko jak Philips, ale dół jest bardziej sprężysty, góra choć mniej szczegółowa to łagodniejsza dla uszu. I chyba tak wolę.
Muzyka, TV Republika i styka
-
Rega
- Gramofon: RP 3, ThorensTD 320
Też miałem podobny zestawik. Sprzedałem w ubiegłym roku.
-
MISSE
- Gramofon: Micro Seiki DDX
Musiałem trochę podłubać ale już współpracuje
Wersja tylko na Japonie
KP 880D
Jest gotowy na nowego właściciela
Teraz mała wskazówka dla wszystkich - 770D jest podobny, na oko to tylko pierścień wokół talerza - jest więcej różnic w srodku
Inne sterowanie na płytce, choć przyciski bliźniacze
Ramię jest przymocowane do plinty po przez element tłumiący -taki konglomerat jak dla silnika - 770D - bezpośrednio
W latach produkcji w Japonii kosztował 2x tyle co KD770d w Europie i Stanach
KD/KP 990 to nie jest bliźniaczy model dla 880D - 7010/8030/1100/9010 to kolejne wcielenia KD/KP 990
Jak ktoś szuka fajnego gramofonu to zapraszam - wkładka MP11(igła idealna - zamiennik jeśli ktoś kiedyś będzie szukał to igła do MP110) i trafo 230/100V Telto w komplecie - nowa pokrywa - nogi oryginalne, sprawne w dobrej kondycji
Wersja tylko na Japonie
KP 880D
Jest gotowy na nowego właściciela
Teraz mała wskazówka dla wszystkich - 770D jest podobny, na oko to tylko pierścień wokół talerza - jest więcej różnic w srodku
Inne sterowanie na płytce, choć przyciski bliźniacze
Ramię jest przymocowane do plinty po przez element tłumiący -taki konglomerat jak dla silnika - 770D - bezpośrednio
W latach produkcji w Japonii kosztował 2x tyle co KD770d w Europie i Stanach
KD/KP 990 to nie jest bliźniaczy model dla 880D - 7010/8030/1100/9010 to kolejne wcielenia KD/KP 990
Jak ktoś szuka fajnego gramofonu to zapraszam - wkładka MP11(igła idealna - zamiennik jeśli ktoś kiedyś będzie szukał to igła do MP110) i trafo 230/100V Telto w komplecie - nowa pokrywa - nogi oryginalne, sprawne w dobrej kondycji
-
MISSE
- Gramofon: Micro Seiki DDX
Zrobiłem/uruchomiłem też topowy TT-81 - kondensatory, zawieszenie trafa, synchronizacja wg dtr i działa jak nowy
Kupiony z oryginalną plintą pod dwa ramiona i nową pokrywą + oryginalne nogi
Plinta przegrała z DHL i lewy przedni narożnik jest zmasakrowany
Napęd wspaniały i bez plamek od soli.
Jak ktoś marzył o budowie gramofonu to zapraszam
Kupiony z oryginalną plintą pod dwa ramiona i nową pokrywą + oryginalne nogi
Plinta przegrała z DHL i lewy przedni narożnik jest zmasakrowany
Napęd wspaniały i bez plamek od soli.
Jak ktoś marzył o budowie gramofonu to zapraszam
- JootWoo
- Gramofon: SL1300MK1/SL1800MK2
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
@MISSE:
Nie żeby coś, ale te gramofony powinny znaleźć się na giełdzie skoro mają być "na wylocie".
Nie żeby coś, ale te gramofony powinny znaleźć się na giełdzie skoro mają być "na wylocie".
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum