Miałem swoje widzi mi się... dlatego:
- chciałem dwa pre w jednej obudowie, tak aby móc podłączyć dwa gramofony,
- obudowa miałabyć jedna dla obu pre i ich zasilania,
- bardzo mi się nie podobają gotowe obudowy, bo są za wąskie i zupełnie do niczego nie pasują. Postanowiłem choć trochę dopasować obudowę do tunera, który posiadam. Dopasowałem gabaryty panelu, skrajne profile z ALU, położenie przycisku POWER, kolorek tego przycisku też. Położenie największego pokrętła wynika z położenia do strojenia z tunera. Dobrałem też czcionkę do tej z tunera
. No taka tam zabawa.
- Chciałem też możliwość przełączania źródeł i to też udało się osiągnąć. Znalazłem kilkukanałowy przełącznik, ale żeby rozdzielić sygnał na przekaźniki do pre Jacka zaprojektowałem krzywkę do krańcówki i w ten sposób steruję przełączaniem MM/MC.
- Wykorzystałem płytkę protect z Buphono do obu przedwzmacniaczy. Działa, sprawdziłem przy montażu

Baaaardzo dużo czasu zajęło ukończenie całości... Gra już od dawna, ale finalna forma ze zdjęć pochodzi z tego tygodnia.
Konsultowałem się z oboma konstruktorami na bieżąco, mieli sporo obaw co do zasilania, i innych tematów. Ale wszystkie problemy zostały przezwyciężone. Dzięki Rafał, dzięki Jacek.
Końcowy efekt poniżej. Plus jeszcze kilka fotek z postępów prac: