A może jakaś Hana? To bardzo dobre granie. Być może wniesie coś nowego w Twoim systemie.
Victor QL-A70 i Denon DP-57L - Jaką wkładkę kupić?
- winylowy_luke
- Gramofon: Technics SL-1210GR
- Kontakt:
Re: Victor QL-A70 i Denon DP-57L - Jaką wkładkę kupić?
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Yamaha MC-5/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 IV-MR/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
Schiit Kara F/HusaRIAA/Topping E50 DAC
Fosi V3 Mono/Polk Audio Reserve R700/Sennheiser HD 660S
Schiit Kara F/HusaRIAA/Topping E50 DAC
Fosi V3 Mono/Polk Audio Reserve R700/Sennheiser HD 660S
- pavlos
- Gramofon: JVC Victor QL-A75
Nie mam tak bogatego doświadczenia z wkładkami, ale zaczepię o jednego z wymienionych kandydatow: Shure V15 typ IV. Gdyby dodać do tego igiełkę Jico SAS-B, to byłaby ciekawa różnica w stosunku do posiadanego już typ III. Moim skromnym zdaniem, oczywiście.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Mimo to, nadal nie znam odpowiedzi na powyższe
Agent mi nie przekazał
Nooooo tak szczerze to też o tym myślałem + akurat miałbym na sprzedaż
To może przejdźmy po prostu na priv/telefon?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
32lysy
- Gramofon: Q202, Victor QLA7
Wkładki grają tym samym charakterem. Porównywałem. Czwórka równiejsza, liniowa, Trójka wiadomo, fałeczka . Taki ruch nic nowego nie wniesie moim zdaniem
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Moje zdanie w kwestii V15 IV vs III - grają inaczej, ale nie jakoś super inaczej 
Tak czy siak, mam wiele pomysłów tutaj, gdyż, jak wszyscy wiedza, dobrych wkładek jest pierdyliard
Tak czy siak, mam wiele pomysłów tutaj, gdyż, jak wszyscy wiedza, dobrych wkładek jest pierdyliard
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
32lysy
- Gramofon: Q202, Victor QLA7
Dawaj propozycje bo zapewniłem kumpla po naszej wczorajszej krótkiej rozmowie że jak nie ty, to nikt już mu ciekawego pomysłu nie podsunie
-
Jack D
Nie masz nic z grupy pickering/stanton, a to bardzo solidne wkładki
jakąś xv15 albo xsv w stajni warto mieć
-
garymoore
- Gramofon: JVC QL-A7
- domibobi
- Gramofon: Sony PS-X65
Słuszny trop (Pickering) podpowiada JackD , z tym że skupiłbym się na serii XSV (3000 / 4000 / 5000 w zależności od chęci wydatkowania). A innych wskazałbym jeszcze:
Victor Z-1
Victor X-1II
Grace F-8L'10
Sony XL-45
Sony XL-50
Sony XL-70
Empire 2000Z
Empire 2000T
Empire 1000 ZE/X
Victor Z-1
Victor X-1II
Grace F-8L'10
Sony XL-45
Sony XL-50
Sony XL-70
Empire 2000Z
Empire 2000T
Empire 1000 ZE/X
analog: Sony PS X-65 / PreampDyskretniok / Onkyo A-8850 / Pylon Audio Pearl 27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra / Onkyo A-8850 / Pylon Audio Pearl 27
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
cyfra: Tidal / Wiim Ultra / Onkyo A-8850 / Pylon Audio Pearl 27
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
A ja nadal czekam i zawijam w te sreberka
Koledzy, ja na prawdę nie lubię operować kiedy z jednej strony pada enigmatyczne hasło "nie za miliony", a z drugiej "no to wymyślajcie coś".
Rozumiem fanaberię, kaprys, ale niech mi ktoś wyjaśni jaki jest sens z mojej strony by coś wskazać fajnego, jakoś to umotywować, tylko po to by potem usłyszeć coś w stylu "nie no za tyle to nie"?
Przecież to jest prosta rzecz i chyba niewygórowana prośba, a jednak, o dziwo, temat tabu.
Pickeringi XSV - ciężki temat.
Grace - trochę mina bo trzeba kombinować z igłami.
Empire - Gary już ma 4000D/II.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
witold
- Gramofon: Sony ps x60
- pavlos
Podbijam pytanie Wojtka, bo możnaby przecież zarekomendować jakiegoś AirTight-a czy Accuphase, za worki złota.
Choć z drugiej strony patrząc na "listę obecności" oraz "listę podejrzanych" wkładek Gary'ego poruszamy się w budżecie gdzieś od kilkuset do jakichś 2 tysi złotóweczek za używaną wkładkę. Tak mniej-więcej.
Choć z drugiej strony patrząc na "listę obecności" oraz "listę podejrzanych" wkładek Gary'ego poruszamy się w budżecie gdzieś od kilkuset do jakichś 2 tysi złotóweczek za używaną wkładkę. Tak mniej-więcej.
-
garymoore
- Gramofon: JVC QL-A7
Pavlos Twój wpis odebralem jako ocenę biedoty. Może błędnie, może tak nie chciałeś ale dla mnie tak wyszło. Stać mnie na kupno wkładki za 6-7tys. to nie jest bogactwo ale też nie biedota. Kupowałem/kupuję w większości wkładki używane ponieważ lata 70 i 80 to było apogeum rozwoju winylu czyli między innymi wkładek. Dzisiejszy sprzęt to jest nic podle tego co produkowano w latach osiemdziesiątych. Dzisiejsze wkładki to jest namiastka tego co produkowano wtedy. To co dzisiaj kosztuje kilka stówek z tamtych lat produkowane dzisiaj kosztowałoby kilka tysięcy. Może nie jestem wybitnym specjalistą od winyla ale coś wiem i nie mogę sie zgodzić z Twoim wpisem który dla mnie jest wybitnie lekceważący. Jeżeli coś źle zrozumiałem to przepraszam.
- pavlos
Nie, z pewnością tak nie chciałem. Jeśli wyszło, to przepraszam.
Tak, źle zrozumiałeś. Spoko.
A tak BTW, jakie są najtańsza i najdroższa - w dzisiejszych cenach giełdowych - używana wkładka spośród tych na Twojej liście? Aż tyle i tylko tyle wywnioskowałem. Co w żaden sposób przecież nie odnosi się do Twojej zamożności i możliwości nabywczych. Wydajesz przecież tyle ile chcesz, a nie tyle ile masz... To dwie różne zmienne...
Że czasami człowiek wydaje wszystko co ma?... A to już zupełnie inna przypowieść...
Zwrócę także uwagę na Twój brak chęci ujawnienia gotowości do wydania określonej kwoty na wkładkę. O co Cię przecież Wojtek punktuje. Nie byłoby takich nieporozumień.
- Peliks
- Gramofon: Składak
OK. W końcu mamy info o budżecie, to się wtrącę. Żeby wywołać efekt WOW to polecam cokolwiek ze stajni EMT.
Dodam że mam wkładki wielokrotnie droższe od posiadanej EMT TSD15 (oryginala igła, nie retip) to ONA bije wszystko co mam na stanie!!!!! Otwartość dźwięku, tło, dynamika, zmiana tempa w tych aspektach nic jej nie przebije, a to jest sferyk!!! Jedynie jeśli chodzi o szczegół to są tu pewne drobne braki, po za tym NIE MAM UWAG.
Dodam że mam wkładki wielokrotnie droższe od posiadanej EMT TSD15 (oryginala igła, nie retip) to ONA bije wszystko co mam na stanie!!!!! Otwartość dźwięku, tło, dynamika, zmiana tempa w tych aspektach nic jej nie przebije, a to jest sferyk!!! Jedynie jeśli chodzi o szczegół to są tu pewne drobne braki, po za tym NIE MAM UWAG.
Sony/Denon/Ortofon/Micro Seiki PreamPD La Hiraga Hegel H300 MC Systems M3
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D,301mkII Grace F-8L EMT TSD15 Goldbug Medusa Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black,Rohmann,SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D,301mkII Grace F-8L EMT TSD15 Goldbug Medusa Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black,Rohmann,SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55