Jaki odtwarzacz CD?

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MaciejT
Gramofon: PS-X70

Re: Jaki odtwarzacz CD?

Post autor: MaciejT »

Miałem przez wiele lat Thule. Budowa pancerna, ciężki jak cholera.
Obsługa jednym guzikiem, którym o dziwo łatwo można sterować podstawowymi funkcjami. Nie używałem pilota bo do codziennego zapodania płyty nie było potrzeby. Mnie wygląd odpowiadał, no ale to już kwestia gustu. Pamiętam że sfotografowałem przed sprzedażą, wystawiłem na olx i zanim sprzątnąłem aparat i odtwarzacz to już był kupiony. Minimalizm i prostota, granie jak dla mnie bardzo w porządku.
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: Mawis »

piotrjazz pisze:
wczoraj, 12:22
Z tej listy wybrałbym Sony X222/229 ES, ze względu na jakość budowy i funkcjonalność. Mam X505 ES od wielu lat i nigdy mnie nie zawiódł. Nie wiem jak z dżwiękiem w X222, bo to podstawowy model tej serii, ale plus za budowę i trwałość. No i chyba laser jest wciąż dostępny ;)
Dzieki Piotrze za opinie, moze dodam ze selekcja obejmowala juz dostepnosc lasera. Wszystkie wymienione modele mają dostepny laser. Chyba tylko Thule nie sprawdzilem bo tak mnie wzial z zaskoczenia choc wygladowo pasuje.
JVC QL-A7 DL-103S JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
Mawis

MaciejT pisze:
wczoraj, 14:19
Miałem przez wiele lat Thule. Budowa pancerna, ciężki jak cholera.
Obsługa jednym guzikiem, którym o dziwo łatwo można sterować podstawowymi funkcjami. Nie używałem pilota bo do codziennego zapodania płyty nie było potrzeby. Mnie wygląd odpowiadał, no ale to już kwestia gustu. Pamiętam że sfotografowałem przed sprzedażą, wystawiłem na olx i zanim sprzątnąłem aparat i odtwarzacz to już był kupiony. Minimalizm i prostota, granie jak dla mnie bardzo w porządku.
Dzieki za opinie. A jak dlugo go użytkowałeś? I czy to jest ta sama firma co bagażniki produkuje? Jestem z lekka skonfudowany... :doh:
JVC QL-A7 DL-103S JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Nie. Dwie odrębne firmy. Thule Audio z Danii i Thule ze Szwecji.

Rozumiem że jak widzisz "Kenwood" w sklepie AGD to nie jesteś skonfundowany? :morda:
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Mawis

Wojtek pisze:
wczoraj, 15:20
Nie. Dwie odrębne firmy. Thule Audio z Danii i Thule ze Szwecji.

Rozumiem że jak widzisz "Kenwood" w sklepie AGD to nie jesteś skonfundowany? :morda:
No nie, bo jednak i w agd i audio jest jakas mechanika i elektronika wiec jakies styczne są. Natomiast miedzy bagaznikiem a cedekiem nie bardzo :mrgreen:
Ale dzieki za wyjasnie Wojtek, dobrze ze jestes czujny :D

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
MaciejT

Wojtek już odpowiedział na jedno zadane przez Ciebie pytanie. Ja ze swojej strony dodam, że miałem ten odtwarzacz ok 10 lat i pewnie bym miał do dzisiaj, ale koncepcja szafki się zmieniła i wymusiła na mnie rozmiar 'midi". Obecnie mam znowu dość miejsca na standardowy rozmiar, ale z uwagi na obecny wzmacniacz w kolorze szampańskim wybór padł na CD Marantza. Wydaje mi się że Thule grał lepiej od Marantz CD 17, ale to wiesz, bardziej sugestia niż wskazówka bo tyle czasu upłynęło. W każdym razie to odtwarzacz o zacięciu audiofilskim, pełen minimalizm. Nie każdemu taki odpowiada, dla mnie był OK. Dobrze go wspominam dlatego tutaj piszę. Maciek, unikaj kupowania bez pomacania i posłuchania sprzętu, sam wiesz jak to jest....
Awatar użytkownika
Mawis

MaciejT pisze:
wczoraj, 16:02
Wojtek już odpowiedział na jedno zadane przez Ciebie pytanie. Ja ze swojej strony dodam, że miałem ten odtwarzacz ok 10 lat i pewnie bym miał do dzisiaj, ale koncepcja szafki się zmieniła i wymusiła na mnie rozmiar 'midi". Obecnie mam znowu dość miejsca na standardowy rozmiar, ale z uwagi na obecny wzmacniacz w kolorze szampańskim wybór padł na CD Marantza. Wydaje mi się że Thule grał lepiej od Marantz CD 17, ale to wiesz, bardziej sugestia niż wskazówka bo tyle czasu upłynęło. W każdym razie to odtwarzacz o zacięciu audiofilskim, pełen minimalizm. Nie każdemu taki odpowiada, dla mnie był OK. Dobrze go wspominam dlatego tutaj piszę. Maciek, unikaj kupowania bez pomacania i posłuchania sprzętu, sam wiesz jak to jest....
No tak ale oczywiscie jak na zlosc wybrane modele nie sa blisko...oczywiscie z kurierami roznie bywa, sam ostatnio mialem przygode z glosnikami na szczecie bez konsekwencji, ale duzo zalezy od sprzedawcy i pakowania. Najbardziej wywalone maja handlarze bo zapakuja czesto byle jak dlatego staram sie kupowac od osob prywatnych i wczesniej porozmawiac. Ostatnio pre i koncowka bardzo ładnie doszły :) . Ale ad rem. Chcialem zapytac jeszcze jak tym jednym przyciskiem sie steruje? Rozumiem ze komunikacja/funkcje pojawiaja sie na wyswietlaczu?

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
MaciejT

Jedno dotknięcie przycisku - wybudzanie. Usypia się chyba po jakimś czasie "bezruchu"
Dłuższe przyciśnięcie przycisku - otwieranie i zamykanie tacy na płytę.
Jak jest płyta to krótki przycisk - start albo pauza
Dłuższy przycisk - next track
Wduszasz i trzymasz - przewijanie.
Ja w zasadzie używałem wybudzenia, otwierania i zamykania tacy i start.
Reszta z pilota (np wygaszanie czy przyciemnianie wyświetlacza i inne których nie pamiętam bo były mi niepotrzebne).
Awatar użytkownika
Mawis

Dzieki Maciej za wyjaśnienia, sprzet rzeczywiscie oryginalny.
Czekam zatem jeszcze na opinie na temat pozostalych modeli. Moze ktos cos? Zapraszam do podzielenia sie opiniami innych forumowiczów.

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
Dario Antonio
Gramofon: Akai AP-100c

Post autor: Dario Antonio »

Audiolab 8000 CD 8-)
Najbardziej boję się whisky, bo po niej, nie boję się niczego . 8-)
Awatar użytkownika
Mawis

Dario Antonio pisze:
wczoraj, 18:17
Audiolab 8000 CD 8-)
No wlasnie nie. Moglem kupic w komplecie ale sa awaryjne. Jednak wole cos z mojej listy.

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
Dario Antonio
Gramofon: Akai AP-100c

Post autor: Dario Antonio »

Mawis pisze:
wczoraj, 18:29
ale sa awaryjne
A co się psuje?
Najbardziej boję się whisky, bo po niej, nie boję się niczego . 8-)
Awatar użytkownika
Mawis

Dario Antonio pisze:
wczoraj, 18:34
Mawis pisze:
wczoraj, 18:29
ale sa awaryjne
A co się psuje?
Problemy z laserem i szufladą.

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
ODPOWIEDZ