Ostatnio oglądałem...

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Re: Ostatnio oglądałem...

Post autor: Mawis »

TomekT pisze:
22 lip 2026, 08:54
Mawis pisze:
22 lip 2026, 08:11
Niemniej z zakonczenia wynika ze bedzie kolejny sezon raczej
Będzie. Paramount/SkyShowtime już oficjalnie potwierdził, że będzie. Na pytania kiedy nie odpowiada.
Plotki głoszą, że wiosna 2027.

A co do serialu. Oglądając 8 odcinek pomyślałem, że taka się cienizna zrobiła aż przykro... Ale finał wynagrodził ;)
Moze nie cienizna ale nie walił obuchem przez łeb :D
JVC QL-A7 DL-103S JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

Mandalorian i Grogu.

Podobał mi się. Nawet jeśli były jakieś mielizny, coś mi nie leżało, to przymykam oko, bo zabawa przednia, szczególnie w 2 części filmu, fajna muzyka, piękne kadry.
Sceny walk - Mandalorian jak John Wick :D
Jeden motyw muzyczny, ze scen walk właśnie, przypominał mi muzykę ze sceny z Neo i Trinity w holu biurowca, Spybreak Propellerheads.
Nie jest może tak dobry, jak serial, ale dla fanów SW (i nie tylko) pozycja obowiązkowa.
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
kinky

Panowie, jak Marshals cały sezon?
Obejrzałem 3, czy 4 odcinki, no nie porwał mnie, delikatnie mówiąc i porzuciłem.
Dalej jest chociaż trochę lepiej, warto dokończyć na zasadzie letniej niezobowiązującej rozrywki?
Awatar użytkownika
TomekT

Post autor: TomekT »

Ja obejrzałem całość. No Yellowstone to to nie jest, ale jakoś specjalnie zmuszać się też nie musiałem ;)
Pozdroofka
Bo w życiu chodzi o to, żeby nadać mu sens...
Obrazek
Technics SL-1600mk2 + Jogurt DL-301 II + PreamP Combo
Emotiva PT-100/A-300 -> Castle Knight 5
Awatar użytkownika
kinky

TomekT pisze:
22 lip 2026, 14:51
Ja obejrzałem całość. No Yellowstone to to nie jest, ale jakoś specjalnie zmuszać się też nie musiałem ;)
No to podejmę wyzwanie dokończenia, dzięki! :)
Arkadyo

Post autor: Arkadyo »

Byłem na Odysei Nolana. Ogólnie rzecz ujmując rozczarowanie. Fabuła raczej nie zaskoczy :) choć jest "nowy look" na Odyseusza, to wyszedł tak sobie. Aktorsko na pewno broni się Mat jako Odyseusz i jeszcze ze 2 aktorów daje radę a reszta... Ze 6 miechów temu oglądałem Powrót Odyseusza gdzie Pelelope grała Juliette Binoche i Hathaway wygląda po tym doświadczeniu trochę kiepawo. O Atenie nawet nie wspomnę. I wcale nie to, że czarnoskóra ale charyzmy na Atenę to ma ona jak... Dziwny zabieg Nolana, że Charlize zagrała Kalipso a nie Atene albo Penelope a któraś z tamtych dwóch Kalipso. W ogóle role kobiece w tym filmie Nolana nie istnieją. Tak poza tym, spodziewałem się epickiego rozmachu a dostałem wąski kadr jak w teatrze telewizji przy okrojonym na scenografię budżecie. Jak na mój gust czasy kamer analogowych w fantastyce minęły bezpowrotnie i takie zabiegi jak tutaj, można było podziwiać u Camerona w czasach pierwszych Alienów czyli 50 lat temu. Znośnie przeszło to jeszcze w Dunkierce ale tutaj obsuwa po całości. Taki głupawy film jak Jack pogromca olbrzymów gniecie go efektami całkowicie. Antyczna Grecja z czasów swojego wyżu kulturowego wygląda u Nolana jak kozaczyzna w Rzeczypospolitej Obojga Narodów. Zgruzowany zamek z wnętrzem jak z najgorszych średniowiecznych obrazów i banda świniopasów odzianych w szmaty wokół. Nie wiem, może Nolan nie był w Grecji i nie widział antycznych pozostałości, zwłaszcza po Greckiej sztuce ale ja byłem i dobrze pamiętam jakie zrobiło to na mnie wrażenie. Jak wysoce zorganizowane i rozwinięte musiało być społeczeństwo aby utrzymać sztukę na takim poziomie. Tam nie było nawet miejsca na Janko Muzykanta. Ten film to nie moja bajka. Po dopiętym na ostatni guzik Interstelarze dostajemy powszechnie znaną historię z dodatkami rozterek moralnych Odysa w świecie który wygląda żałośnie, a sceny akcji pokazane wąsko i najlepiej zaciemnione jak tylko można. O takich rzeczach jak ogólny rzut okiem na Troję, gdzie zamiast cyklopowych murów obronnych wysokich na kilkadziesiąt łokci dostajemy widoczek słynnego we wszelkiej maści filmach marokańskiego miasteczka z suszonej cegły, nawet mi się nie chce wspominać. Podobnie zresztą jak o Greckiej armii odzianej w zbroje płytowe i hełmy z kutej stali w szczytowym okresie epoki brązu, do tego pokazanej tak, jakby na 10 lat ugrzęzła w statkach wyrzuconych na trojańskie plaże. No miałem do tej klasy reżysera większe oczekiwania.
Jedni używają sprzętu do słuchania muzyki, drudzy używają muzyki do słuchania sprzętu.
Ja błądzę gdzieś po środku...
ODPOWIEDZ