Preamp phono do 5k? Nastawy i XLR
-
tomek4446
Preamp phono do 5k? Nastawy i XLR
Zakup pre Macabrii nie wyszedł , mam więc pytanie, co jest godnego uwagi na rynku powiedzmy do kwoty 5000 zł. To co w pre potrzebuje to :
- nastawy wzmocnienia , pojemności , impedancji najlepiej na panelu przednim , choć jak będzie z tyłu ,czy pod spodem też przeżyje.
- wyjścia zbalansowane XLR
- nastawy wzmocnienia , pojemności , impedancji najlepiej na panelu przednim , choć jak będzie z tyłu ,czy pod spodem też przeżyje.
- wyjścia zbalansowane XLR
WBA Blazebird+Ironbird , Luxman L-508 ,QLN one ,RME Adi-2 Pro FS R Black Edition,Yamaha CDX - 1060, Meridian 508.24 Albero PP200, JVC QL-A7 , Shure M91 ED , Goldring 2100 , ADC XLM , Hana EL
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Re: Preamp gramofonowy - wątek ,,edukacyjny"
Szkoda.
Wyjścia XLR sobie odpuść. NIe ma sensu przetwarzać sygnały na symetryczny , a potem z powrotem na liniowy, no chyba że dalej masz w pełni symetryczny tor. W takim przypadku poluj na używkę https://www.musicalfidelity.pl/przedwzm ... we/mx-vynl
W przeciwnym wypadku dźwięk liniowy będzie lepszy.
Na Twoim miejscu poczekałbym co się urodzi z WingedRiaa. Bo coś będzie . Albo kity albo sprzedaż.
Ewentualnie poluj dalej na jakąś Nudę. Napisz do Ahaji. Czasem coś ma w piwnicy.
Czasem też pojawiają się używki Gold Note PH-10 w tej cenie.
To tak "na szybko"
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Preamp gramofonowy - wątek ,,edukacyjny"
A to czemu? Nie zdążyłeś czy jak?
Kompletnie złe miejsce na wątek zakupowy. Wynoszę.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Re: Preamp phono do 5k? Nastawy i XLR
Buphono2
JVC QL-A7 DL-103S JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
-
tomek4446
Czekam drugi trzeci na obiecany telefon od kolegi Macieja
Dzięki za przeniesienie zapytania.
Nie znam. To DIY ?
WBA Blazebird+Ironbird , Luxman L-508 ,QLN one ,RME Adi-2 Pro FS R Black Edition,Yamaha CDX - 1060, Meridian 508.24 Albero PP200, JVC QL-A7 , Shure M91 ED , Goldring 2100 , ADC XLM , Hana EL
- Emiel
- Gramofon: Thorens TD1500
Trochę ponad budżet ale nowy - można przetestować i ewentualnie zwrócić:
https://www.tophifi.pl/hegel-v10.html#reviews
https://www.tophifi.pl/hegel-v10.html#reviews
Thorens TD 1500/2m Bronze/Lehmannaudio Black Cube lub Rotel RCD 1572 lub Luxman K-351 lub Bluesound Node 2i
i dalej Copland DAC 215 (jako preamp i ew. DAC)/Rotel RA 1592/Elac Vela FS 407 lub Copland DAC 215/Audeze LCD-XC
kable Audioquest
i dalej Copland DAC 215 (jako preamp i ew. DAC)/Rotel RA 1592/Elac Vela FS 407 lub Copland DAC 215/Audeze LCD-XC
kable Audioquest
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Tak, od Wydry, obecnie runda testowa. Moze dopisz sie i sprawdz nausznie u siebie?
JVC QL-A7 DL-103S JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- pavlos
- Gramofon: JVC Victor QL-A75
Buphono2 - użyj wyszukiwarki forumowej.
Tak, to projekt DIY kolegi Wydra. Wykonanie i granie już w pełni profesjonalne. Kontakt zawsze szybki i na temat.
Mimo, że tor jest wewnątrz niesymetryczny, to ma wbudowany symetryzator i wyjście XLR.
Druga opcja to kolega Ahaja, ale to już wiesz - rekomendowany kontakt na PW.
HUSARIAA pojawia się znienacka i poza naszym forum, warto mieć radary na OLX, Alle oraz na inne fora audio.
Tak, to projekt DIY kolegi Wydra. Wykonanie i granie już w pełni profesjonalne. Kontakt zawsze szybki i na temat.
Mimo, że tor jest wewnątrz niesymetryczny, to ma wbudowany symetryzator i wyjście XLR.
Druga opcja to kolega Ahaja, ale to już wiesz - rekomendowany kontakt na PW.
HUSARIAA pojawia się znienacka i poza naszym forum, warto mieć radary na OLX, Alle oraz na inne fora audio.
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
Faktycznie Tomek, miałem dzwonić, ale założyłem że się umówiliśmy że zatelefonuję gdy kolega, który był pierwszy się nie odezwie. Mogłem coś pokręcić bo rozmawialiśmy gdy byłem nieco "zmęczony" po sobotnim wieczorze, przepraszam. W każdym razie kolega ilqiuba się odezwał, zapłacił, ja zwinąłem ogłoszenia i uznałem że sprawa jest oczywista.
W ramach zadośćuczynienia jestem gotów odstąpić Tobie swoją (rychłą relatywnie) kolejkę do testu Buphono2. Daj znaka czy reflektujesz.
W ramach zadośćuczynienia jestem gotów odstąpić Tobie swoją (rychłą relatywnie) kolejkę do testu Buphono2. Daj znaka czy reflektujesz.
-
tomek4446
Czyli mogę już przestać spać z telefonem ?
Mam małą alergię na Hegla , tzn. mówię o wzmacniaczach z pre phono nie miałem do czynienia. Dziękuję za propozycję , może faktycznie wypożyczę z TOP HI Fi.
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
Możesz się zapisać na test Buphono2 tutaj: viewtopic.php?f=65&t=23319
Ale mnie ciśnienie opadło, tak że jak jesteś zainteresowany to bez żalu odstąpię Tobie kolejkę. Jak co to pisz w wątku że w porozumieniu ze mną wskakujesz na moje miejsce i po kłopocie.
Jeszcze raz sorki za brak telefonu, sądziłem że się umawialiśmy jak pisałem, ale zakręcony byłem w niedzielę rano i mogłem zawalić sprawę. Faktycznie kolega napisał do mnie wcześniej i chcąc być fair miał pierwszeństwo, a że nie odpisywałem to jak wspomniałem sobotę miałem "ciężką". A szkoda bo ogłoszenie wisiało przez tydzień.
Ale mnie ciśnienie opadło, tak że jak jesteś zainteresowany to bez żalu odstąpię Tobie kolejkę. Jak co to pisz w wątku że w porozumieniu ze mną wskakujesz na moje miejsce i po kłopocie.
Jeszcze raz sorki za brak telefonu, sądziłem że się umawialiśmy jak pisałem, ale zakręcony byłem w niedzielę rano i mogłem zawalić sprawę. Faktycznie kolega napisał do mnie wcześniej i chcąc być fair miał pierwszeństwo, a że nie odpisywałem to jak wspomniałem sobotę miałem "ciężką". A szkoda bo ogłoszenie wisiało przez tydzień.
-
tomek4446
Zapiszę się i będę grzecznie czekał. A jak już mowa o zadośćuczynieniu ,to jak będziesz miał u siebie pre zadzwoń ,wpadnę na moment posłuchać