Kupię wkładkę ADC

ODPOWIEDZ
piotrz231

Kupię wkładkę ADC

Post autor: piotrz231 »

Cześć. Poszukuję wkładek ADC (bez igły):
VLM
XLM
QLM
K8

Jeśli ktoś ma na zbyciu to proszę o kontakt
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Re: Kupię wkładkę ADC

Post autor: Wojtek »

Poszukam czy nie mam jakiegoś złotka bez igły. Interesuje Ciebie jakaś konkretna seria?
Przykładowo, mk3 ma inny generator niż mk1-2 mimo że igły są kompatybilne.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
piotrz231

Post autor: piotrz231 »

To może napiszę jaki mam plan na tę wkładkę. Mianowicie chcę wypróbować wkładkę ze szlifem sferycznym. Upatrzyłem sobie jakieś modele i wyszło mi, że dla mnie byłby najlepszy jakiś model ADC, a to z tego powodu, że na rynku jest dużo oryginalnych igieł sferycznych do tych wkładek właśnie. Po co mi igła sferyczna? Właściwe to chcę poczuć różnicę zwłaszcza na tych najbardziej zajechanych płytach.

Podsumowując, nie ma dla mnie większego znaczenia czy będzie to wkładka mk3 czy inna, ale im wyższa wersja tym lepiej
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

"Im wyższa wersja" - generatory są te same :)
W sensie, jeśli mówimy o mk3 (albo mk2 improved) to obojętnie czy jest to buda XLM, VLM czy QLM, zagra tak samo.

Plan spoko, ma to dużo sensu. Dla samego przekonania się polecam kupić jakieś body jak najtaniej.

To jest chyba najciekawsze z naszego rynku - NOS za 2 stówki, z igłą sferyczną RP30. Generator typu mk2.
https://allegro.pl/produkt/wkladka-gram ... 8580898870

Moim zdaniem przy igłach sferycznych do tej rodziny ADC lepiej zapakować się w generator starszej serii bo lekkim kosztem po stronie basu mamy mimo wszystko szersze pasmo i bardziej wyraźną górę.

Pod rozwagę daję również poprzednie generacje wkładek ADC, można nadal tanio dostać ADC 220 czy 770, a igły do nich również są dostępne.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
furgon

Post autor: furgon »

Mam, ale z igłą (nową).
ODPOWIEDZ