Fajny pomysł
[Galeria] Nasze gramofony produkcji SONY
- Zbyszek 1963
- Gramofon: Sansui SR-838
Re: [Galeria] Nasze gramofony produkcji SONY
Sansui SR-838,Sansui SR-212,Sansui SR-535,Sansui 7000,Sansui SD-7000,Sansui SC 700,Sansui A-80,Sansui T-80,Sansui D-100,Sansui LM-330,Sansui HS-200
Nakamichi BX-300E,Nakamichi CDP-2E - mod by Martynka,Dual CD 5150 RC - mod by Martynka.
Nakamichi BX-300E,Nakamichi CDP-2E - mod by Martynka,Dual CD 5150 RC - mod by Martynka.
- Regsoft
Słusznie!
PS. Co oczywiście nie znaczy, że takich nie mamy: viewtopic.php?t=15641
I to jest faktycznie świetna sprawa w szufladowcach.arturromarr pisze: ↑wczoraj, 23:19Ponad programowo dodałem podświetlenie,żeby wieczorem było widać obracającą się płytę.
Pomysł dobry ale kosztowny ...
Osobiście przemyślałbym zmianę samej igły.
Wydaje mi się, że powinno pasować coś od serii XL-20/30 a potrafią tam się znaleźć sensownie grające zastępcze eliptyki ...
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Fajnie zrobione, ja zastosował bym ledy typu COB - masz wtedy taśmę, a nie rządek punktów
- arturromarr
Muszę tak zrobić, żeby mieć wybór wkładek.
Jeżeli chodzi o igłę: ND-200E, to nie pasuje do mojej wkładki: XL-150, sprawdzałem.
Też o tym myślałem, tylko trochę się już przyzwyczaiłem do takiego światła. Może jednak spróbuję, żeby porównać.
Dziękuję za Wasze komentarze i podpowiedzi w temacie mojej szuflady. Soniaki są fajne, te nietypowe również.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Niestety Panie kolego to nie jest wątek "w temacie mojej szuflady" tylko GALERIA!arturromarr pisze: ↑dzisiaj, 15:00Dziękuję za Wasze komentarze i podpowiedzi w temacie mojej szuflady. Soniaki są fajne, te nietypowe również.Pozdrowienia.
Wątki marytoryczne mamy zupełnie niedaleko bo tuż obok.
Z pozdrowieniami ale prośba o trzymanie się reguł. To nie subforum Technicsa gdzie można bałaganić
Trochę to nawet zabawne, że muszę o tym przypominać co dwie strony tego już 31stronicowego wątku.
Jak chcecie to mogę zmieć tytuł wątku na "Mamy To i tak w Dupie" no bo po co ta cała Galeria i tak nie będziemy czytać co napisane w poście !"1".
To nie do kolegi personalnie tylko tak w ogólności.
BTW opisy prac wykonanych przy naszych gramofonach o wiele lepiej mają się w wątkach dedykowanych danemu modeloi/modelom. wówczas bowiem dużo łatwiej je znaleźć i mają konkretne przesłanie w sensie "manuali" czy też pomysłów.
..tak Se marudzę, tylko no kogo to obchodzi.. anarchosyndykalizm rządzi