Część
Szukam kogoś z Warszawy kto zechcialby pomierzyć indukcyjność kilku moich wkładek lub udostępnić miernik.
Pzdr
Karol
Pomiar indukcyjności wkladki - Warszawa
- Laush
- Gramofon: Technics SL-10
-
furgon
Re: Pomiar indukcyjności wkladki
Jak się nikt nie znajdzie, to za 40pln na ali można coś takiego nabyć.
- Laush
- ŁDŁ
- Kontakt:
Re: Pomiar indukcyjności wkladki - Warszawa
Jakby coś to ja w garażu mogę postawić miernik RLC. Tylko nie Warszawa.
Ostatnio nawet mierzyłem podejrzanego szura v15 ale miał 500 mH i jakieś 1,5 k czyli dobrze.
Czy ten mierniczek zmierzy - nie wiem,
Ostatnio nawet mierzyłem podejrzanego szura v15 ale miał 500 mH i jakieś 1,5 k czyli dobrze.
Czy ten mierniczek zmierzy - nie wiem,
Łukasz Długosz
Serwis i projektowanie elektroniki, także audio https://www.facebook.com/ldlelektronika
Prawo Hofstadtera mówi: skomplikowana czynność zawsze zajmie więcej czasu niż zaplanowano także jeśli planując brano pod uwagę prawo Hofstadtera.
Serwis i projektowanie elektroniki, także audio https://www.facebook.com/ldlelektronika
Prawo Hofstadtera mówi: skomplikowana czynność zawsze zajmie więcej czasu niż zaplanowano także jeśli planując brano pod uwagę prawo Hofstadtera.
-
furgon
Zmierzy. Nawet nie musisz wiedzieć co podłączasz
https://youtu.be/H88Wu0E2r8U?is=TSKsYQFJ1F4qiVBM
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
A jak sobie automatycznie odpali test pojemności to spali cewkę
Nie pytajcie skąd wiem
Ja bym się bał takich w kontekście wkładkowym.
Dodam jeszcze że co innego pomiar rezystancji na danej częstotliwości, a co innego pomiar DCR.
Ja nie jestem na bieżąco z miernikami. Lata temu zainwestowałem w Lutron LCR-9183 i mi służy.
Na aliexpress można dużo dobrego znaleźć, niekoniecznie z kategorii "do 5 dych"
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Laush
No własnie tego sie obawiam że jak coś pójdzie nie tak to spali cewkę.Wojtek pisze: ↑dzisiaj, 18:06A jak sobie automatycznie odpali test pojemności to spali cewkę
Nie pytajcie skąd wiem
Ja bym się bał takich w kontekście wkładkowym.
Dodam jeszcze że co innego pomiar rezystancji na danej częstotliwości, a co innego pomiar DCR.
Ja nie jestem na bieżąco z miernikami. Lata temu zainwestowałem w Lutron LCR-9183 i mi służy.
Na aliexpress można dużo dobrego znaleźć, niekoniecznie z kategorii "do 5 dych"![]()
Miałem jeden taki podobny do mierzenia kondensatorów ale syn go załatwił.
Patrzyłem na ten Lutron LCR-9183 ale 1k PLN wydawać aby zmierzyć kilka wkładek to bez sensu.
Ogólnie to mam taką zagadkę że RXP3 ma mniejszy pik rezonansowy w wyższych częstotliwościach niż Shure M111E z tą samą igłą Jico nude E.
- pawelgrab
nie przesadzaj kolego od wielu lat podręcznie to korzystam z takiego ustrojstwa:
viewtopic.php?p=467305#p467305
nie pamiętam ile kosztuje ale obecnie około 40 pieniędzy na aledrogo dla przykładu wpisz np. MIERNIK TESTER TRANZYSTORÓW CYFROWY
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II