Jak czyścić płyty winylowe?
- pavlos
- Gramofon: JVC Victor QL-A75
-
thenew
Re: Jak czyścić płyty winylowe?
zrozumiałem, potem drugi raz umyć w myjce wodą destylowaną + mikstura. Dziękuję bardzo za pomoc
-
thenew
Witam. Sprzedałem myjkę ultradzwiekową i kupiłem Okki Nokki Vacuum Record Cleaner.
Czy może ktoś uzywał płyn bezalkoholowy na bazie Woda destylowana + HD Biomex (czy coś podobnego) + Fotonal ?
Czy daję radę czy nie? Dziękuję
Czy może ktoś uzywał płyn bezalkoholowy na bazie Woda destylowana + HD Biomex (czy coś podobnego) + Fotonal ?
Czy daję radę czy nie? Dziękuję
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Daje.
Biomexu używa kol. Blis_px -> napisz do niego na PW, ja daję jeszcze kroplę Ludwika lub innego detergentu ale z Biomexem zdaje się się nie daje.
(nie używam Biomexu, sporadycznie do trudnych płyt wolę roztwór amoniaku). Na co dzień to normalny "forumowy" używam z tym, że ja mam VCE PJ i u mnie alko nie rozpuszcza podajnika ani uszczelki zbiorniczka, a w ON jest nieco inaczej - Blis Ci powie.
Biomexu używa kol. Blis_px -> napisz do niego na PW, ja daję jeszcze kroplę Ludwika lub innego detergentu ale z Biomexem zdaje się się nie daje.
(nie używam Biomexu, sporadycznie do trudnych płyt wolę roztwór amoniaku). Na co dzień to normalny "forumowy" używam z tym, że ja mam VCE PJ i u mnie alko nie rozpuszcza podajnika ani uszczelki zbiorniczka, a w ON jest nieco inaczej - Blis Ci powie.
- daru0105
Płyn do myjki Ultradźwiękowej koncentrat SONIC ktoś stosował?
Zastosowanie:
stomatologia,
ortodoncja,
protetyka,
gabinety lekarskie i kosmetyczne,
laboratoria,
przemysł,
zegarmistrzostwo,
To może i do winyli będzie dobry
Zastosowanie:
stomatologia,
ortodoncja,
protetyka,
gabinety lekarskie i kosmetyczne,
laboratoria,
przemysł,
zegarmistrzostwo,
To może i do winyli będzie dobry
Micro Seiki DD-8, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
- Panaes
Kupilem ostatnio HumminGuru i jestem zachwycony. Okazalo sie, ze nie mam porysowanych plyt tylko brudne. Co do zasady jest to samo co Knosti czy Spin Clean, natomiast to, co odroznia ten sprzet to zmiany konstrukcyjne, ktore wplywaja na wygode uzytkowania. Polecam popatrzec na Yt na filmiki. Dla mnie bomba. Warte kazdej zlotowki i robi robote.
"It is happening, again..."