Ekspres do kawy
-
ebola1972
- Gramofon: Sony PS-X50
Re: Ekspres do kawy
A na działce nastąpiła zamiana phina na oxo brew.
Sony PS-X50 + MaCaBRiaa
lampa EL34 by Misse
WiiM Amp Ultra + S.M.S.L PL200
Kolumny DIY powered AudioTechnology & Morel
Hifiman edition xv
lampa EL34 by Misse
WiiM Amp Ultra + S.M.S.L PL200
Kolumny DIY powered AudioTechnology & Morel
Hifiman edition xv
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
A tego to nie znałem, wygląda na aeropress tylko więcej części do ogarnięcia i umycia
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Z uwagi na gusta smakowe Żony (espresso) i nasze wyjazdy, też zainteresowałem się tym segmentem (ekspresy turystyczne) i mogę polecić dwa modele sprawdzone przeze mnie. Pierwszy to Staresso SP300 - pełny manual, wymaga wlania wrzątku, a potem przeciskania za pomocą pompki
- poglądowe zdjęcie tutaj
https://staresso.com/cdn/shop/files/300 ... width=1100
Ogólnie, solidna konstrukcja, swoje waży, więc turyści wagi lekkiej będą go omijali
Natomiast w tym roku, na urodziny/imieniny dostałem Hibrew H4C w wersji Barista (z akcesoriami -WDT, ring i tamper) - bo i tak używamy wyłącznie kawy mielonej, są wersje na kapsułki i mieloną kawę, ale nie mają dedykowanych akcesoriów.
Jest to pełny bezprzewodowy automat, kawę od 20 stopni Celsjusza do końca ekstrakcji robi w około 5 minut, no i po pełnym naładowaniu ledwie dwie kawy, ale akumulatorki są wymienne, no i można doładować z powerbanku. Ale z podgrzanej wody, 4 kawy zrobi spokojnie. Przychodzi w dobrym jakościowo etui, z podstawką i zestawem akcesoriów. Ot taki gadżet dla faceta po "pięćdziesiątce"
Wygląda tak: A kawę robi taką:
To tak z ciekawostek