Pickering DSR-S i Pickering DL-2S
-
Piotr1969
Pickering DSR-S i Pickering DL-2S
Witam wszystkich! Kupię oryginalne igły jak w tytule wiedząc, że są naprawdę rzadkie. Pickering DSR-S i DL-2S są to igły Stereohedron do wkładek Pickering V15 i Stanton 500. Może jednak ktoś z forumowiczów takowe posiada i zechce sprzedać. Pozdrawiam. Piotrek.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Pickering DSR-S i Pickering DL-2S
Od siebie tylko dodam, że absolutnie szkoda Twojego zachodu, jeśli chodzi o pakowanie Bóg wie jakich igieł do Stanton 500.
DL-2S to chyba DTL-2S, czyli igła do Pickering TL-2S, czyli pochodnej XV-15.
Paru forumowiczów chyba przerabiało już ten temat, a sama wkładka czy igły aż takie rzadkie nie są.
DL-2S to chyba DTL-2S, czyli igła do Pickering TL-2S, czyli pochodnej XV-15.
Paru forumowiczów chyba przerabiało już ten temat, a sama wkładka czy igły aż takie rzadkie nie są.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Piotr1969
Witam! I tu Cię Wojtku zaskoczę! Absolutnie nie chodzi o DTL-2S, którą to igłę posiadam. Mam również DTL-3S i DTL-4S. Chodzi dokładnie o igłę DL-2S, która to igła jest nagim Stereohedronem w przeciwieństwie do DTL-2S, która jest wiązana. Odnośnie Stanton 500, a przede wszystkim 600 mam jednak zupełnie odmienne zdanie.Poszperaj trochę w Lencoheaven lub porozmawiaj na Instagramie z Josephem Longiem to też Ci to trochę zmieni perspektywę. Jest paru użytkowników i miłośników tych wkładek, którzy twierdzą, że z igłą DSR-S ta wkładka gra lepiej niż wszystkie wkładki samarowo-kobaltowe (między innymi i Joseph, który posiada tę igłę). Mam wszystkie oryginalne igły NOS do tych serii, a takim killerem jest Stanton 600 z igłą Pickering D-11-S (nagi Stereohedron). Stanton 600 również świetnie gra z wymienionymi igłami DTL-S. Pozdrawiam. Piotrek.
-
Piotr1969
A, jeszcze o czymś zapomniałem. Mało osób wie, że korpus Stanton 600 jest co prawda 2 cewkowym ale tripolem czyli konstrukcją, która lata później zrobiła furorę w Acutex i Azden. Jest to najbardziej niedoceniony korpus Stantona z olbrzymim potencjałem. Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich. Piotrek.
-
Piotr1969
Witam! Dopiero teraz przeczytałem zamknięty wątek o kupnie igieł Pickering D-11-S i D 1200 i komentarz Wojtka. Nie bardzo wiem o co chodzi ale NOS (New Old Stock) znaczy tylko jedno, nieużywaną rzecz ze starej produkcji. Wszystkie igły, które kupują to NOS, choć po jednym wysłuchaniu tak naprawdę NOS już nie są. Jeśli nie uda mi się kupić oryginału NOS kupuję oryginał używany i wymieniam w nim diament na taki, który jest najbliżej oryginału. Oczywiście mam też różne pomysły, np. ostatnio rozmawiałem z Grooveticklerem o przeróbce moich Stanton D89 AL na igłę, której najprawdopodobniej nigdy nie dostanę czyli 891 SL (tak jest taka wkładka i igła). Jestem wielkim miłośnikiem igły D6800 SL do ruchomego żelaza Stantona (680/681) i wolę jej dźwięk od teoretycznie topowego D6800EEE-IIS (chociaż mam trzy jedne i drugie
). Nie wiem co Wojtek miał na myśli ale to tyle. Pozdrawiam.