Sebastian

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Re: Sebastian

Post autor: Wojtek »

Nieśmieszny żart, "ironia" czy może jednak o parę słów za daleko?
viewtopic.php?p=520699#p520699
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
MMarek
Gramofon: DP-59L / PS-X50

Post autor: MMarek »

Wojtek pisze:
28 kwie 2026, 14:09
Obawiam się, że sam będziesz musiał znaleźć odpowiedź na postawione przez siebie pytania :?
Without Music Life is a Mistake
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

Skoro pytasz, (bo rozumiem że to pytanie do szerszego grona?) ja to odebrałem jako próbę żartu - nie oceniam poziomu ani smaku, to kwestia gustu.
Zauważ że tekst był wyróżniony ( """ ), odnosił się do rozmówcy pisząc "Tobie", a nie np. "tobie", użył zdrobnienia (główkę), to wszystko mogło by wskazywać na brak mocnego, negatywnego nastawienia, pewien poziom szacunku. Biorąc ogólny kontekst wszystkich wypowiedzi Sebastiana i ubogość formy wypowiedzi pisanej nie doszukiwał bym się tutaj gróźb czy namawiania...
Ale skoro już pochyliłeś się nad tematem, rozważ czy przypadkiem Sebastian nie został sprowokowany, ja nie analizowałem poprzednich postów, mam tego użytkownika w ignorowanych (znane jest mi jego prostactwo wypowiedzi i nie znajduję przyjemności w czytaniu ich), ale Tobie, jako Adminowi jednak wypada obiektywnie przeanalizować to, zwłaszcza że jest to kolejny znany mi taki przypadek. Twoja piaskownica, Twoje zabawki, my jesteśmy tylko gośćmi, zrobisz, co uważasz.
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: Mawis »

Wojtek pisze:
28 kwie 2026, 14:09
Zostaw Wojtek. Jak znam Pawła to ma to w de...A jak bedzie chciał to sam mu odpisze albo moze i już to zrobił PW.
JVC QL-A7 DL-103S JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

przykro się od kilku dni to czyta. znowu złe do głowy wraca. ja po jakiejś durnej odpowiedzi w wątku "bushcraftowym" zaprzestałem wchodzenia w jakiekolwiek interakcje żeby uniknąć pyskówek.
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Leben CS300F + Snell C/IV + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka)
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + ATL 304 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
Frey
Gramofon: Dual 604

Post autor: Frey »

Moim zdaniem przyda się przerwa. Są pewne granice, które w poniższych postach zostały przekroczone.

viewtopic.php?p=520659#p520659
Dual 604 | Dual M20E | Buphono
Audiolab 6000CDT | Wiim Ultra | Denafrips Enyo 15th
Atoll PR200 Signature | Atoll AM100 Signature | Infinity RS6000A
Fostex TH-610
Awatar użytkownika
SimonTemplar

Post autor: SimonTemplar »

Od lat w kółko to samo. Masakra :doh:
Awatar użytkownika
dale

Wiecie jaki jest Sebastian, jak reaguje, każdy odrobinę choć obyty z tym forum wie, no i czytając niektóre wpisy i watki mam nieodparte wrażenie że rozmówcy starają się go podkręcić, a jak się odpali, to jest tym złym.
On chociaż ma jakieś wytłumaczenie, pisał sam o tym, natomiast niepojętym jest dla mnie fenomen, że Wojtek toleruje i akceptuje impertynencję i agresję w wypowiedziach innych, zamiast krótko i stanowczo definitywnie zakończyć zjawisko.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Długo się wzbraniałem przed takim ruchem, były ku temu okazje też w przeszłości (ten wątek stanowi dowód), ale po długim namyśle i wysłuchaniu opinii innych forumowiczów finalnie postanowiłem że Sebastian zrobi sobie przerwę od forum. Taki miesiąc rekonwalescencji.

Jak już nie będzie chciał potem wrócić - trudno.

Pewne rzeczy można próbować tłumaczyć stanem zdrowia, ale kiedy społeczność na tym cierpi i pewne granice zostały przekroczone to nie można udawać że nic się nie dzieje.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
dale

Serio ?
Felix1988

Post autor: Felix1988 »

dale pisze:
29 kwie 2026, 14:24
On chociaż ma jakieś wytłumaczenie
Choroba nie jest tu żadnym wytłumaczeniem. Problem tkwi raczej w tym, że kolega najwidoczniej nie ma kogoś, kto przypilnowałby regularnego przyjmowania leków, etc., a sam tego nie ogarnia. Szkoda człowieka, ale te wcześniejsze teksty o biciu kobiet, lekceważące wpisy o Hindusach w tamtejszej służbie zdrowia, z którymi nie może się dogadać, czy ten ostatni wpis są nie do przyjęcia.
Awatar użytkownika
dale

Zasadniczo, ani mi on brat, ani swat, nie bronię Go, czy usprawiedliwiam. Ot, po prostu rozumiem skąd się to bierze. Nie dziwię się że inni mają to w nosie, w końcu mają prawo do spokoju na forum. Dziwię się tylko że takie działania zostały podjęte tylko w stosunku do Sebastiana, ale pewnie jestem przewrażliwiony, bo przecież to nie kwestia kultury czy poziomu, prawda?
Felix1988

Post autor: Felix1988 »

Ja też to rozumiem - znam kogoś chorego na schizofrenię, zdarza mi się pracować z dziećmi autystycznymi, albo z dorosłymi ze specjalnymi potrzebami, etc. I jest to wyzwanie, za każdym razem. Ale co można zrobić na odległość, jak w takiej sytuacji skutecznie pomóc osobie chorej? Możemy się wkurzać, denerwować, nawet martwić, bo to jest po prostu przykre, kiedy się coś takiego widzi, ale nic nie zrobimy, bo apele czy pisanie do Żelaznego nic nie dadzą, a innej możliwości nie mamy. Zauważ, że jakiś czas temu chyba sam zrobił sobie przerwę od forum i kiedy wrócił było spokojniej, przynajmniej przez jakiś czas. Do tego wydaje mi się, że Wojtek reagował podobnie już wcześniej, np. w przypadku osobnika o ksywie Szelak, vel Twardogłowy - przeginał, przeginał, ale do czasu.
Awatar użytkownika
blispx

Post autor: blispx »

tak serio to wolałem gadać z Seba niż z niektórymi hipokrytami ale.. nie mój cyrk i nie moje małpy :naughty: szanuję dycyzję Wojtka, takie są generalnie fora dyskusyjne i nie ma co się obrażać, sa alternatywy w postaci facebooków itp ;)
DDX-1000 > RMG-309i/SME3012 > SPU/MPU > Lundahl > AN Kondo/ANK > 300B > Audio Nirvana
CM4 Diretta Host > Holo Red Diretta Target (DDC Mode) > Holo Cyan 2 > AN Kondo > 300B > Audio Nirvana
Awatar użytkownika
MMarek
Gramofon: DP-59L / PS-X50

Post autor: MMarek »

Decyzję Wojtka i szanuję, i rozumiem, i popieram w stu procentach.
Without Music Life is a Mistake
ODPOWIEDZ