Recenzje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SimonTemplar

Re: Recenzje

Post autor: SimonTemplar »

darkman pisze:
14 kwie 2026, 20:32
Pink Floyd, The Division Bell,
Moja ulubiona! :pray: :clap:
Do tego stopnia że jeden z utworów se zaklepałem w testamencie aby odegrali mi na pogrzebie. :lol: Serio - i jest oficjalnie przyjęte że jak NIE to będę wtajemniczonych straszył po nocach :lol:
Awatar użytkownika
MMarek
Gramofon: DP-59L / PS-X50

Post autor: MMarek »

SimonTemplar pisze:
wczoraj, 17:27
Moja ulubiona!
:obscene-drinkingcheers:
Without Music Life is a Mistake
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

MMarek pisze:
wczoraj, 22:08
SimonTemplar pisze:
wczoraj, 17:27
Moja ulubiona!
:obscene-drinkingcheers:
Szymon ja to bym straszył tylko w czasie pełni! Niech się boją cały miesiąc w oczekiwaniu, no ale wiesz ja jestem wredny :lol:

Też oczywiście lubię D_Bell. Z drugiej strony to przyszło mi do głowy, że w rzeczy samej to ja lubię Pink Floyd zadaniowo jeśli idzie o albumy. Dla przykładu podróżnie do pociągu czy samolotu, to mam w phone przygotowaną kompilację Echoes, jakby nie dość.. to włączam wybieranie losowe.
Jako kompozycja muzyczna i artystyczna z przesłaniem konceptualnym to jednak Final Cut. W mojej opinii tu najbardziej widać i czuć kunszt kompozytorski Watersa.

Zadaniowo to lubię też od czasu do czasu A Nice Pair i Ummagumma. Kwestia nastroju.
Nie za bardzo lubię Relics, a filmówkę Zabriskie Point w ogóle i nie posiadam jej. Natomiast mam kumpla dla którego to najważniejsza płyta PF. Trochę strach z nim jeździć autem, bo zawsze ma to w odtwarzaczu.. i słucha.
ODPOWIEDZ