Przedwzmacniacz Sonar Audio Solid Pre-x

Żeby nie było za cicho
ODPOWIEDZ
nostrim

Przedwzmacniacz Sonar Audio Solid Pre-x

Post autor: nostrim »

https://www.niewinnedzwieki.com/produkt ... lid-pre-x/

Na youtubowym kanale reduktora szumu jest nt salonu "Niewinne Dźwięki "'który ma w swojej ofercie taki przedwzmacniacz gramofonowy jak z powyższego linku.
Czy ktoś z Was miał okazję przetestować, przesłuchać ów przedwzmacniacz ? Wygląda dobrze no ale wygląd to nie wszystko.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Re: Przedwzmacniacz Sonar Audio Solid Pre-x

Post autor: Wojtek »

nostrim pisze:
wczoraj, 09:54
Wygląda dobrze
:D

Nie znam, nie wypowiem się, po lampki nocne to lepiej do MISSE-go się uśmiechnąć.
Nawet wyglądają lepiej niż ten solidny sonar :morda:
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
nostrim

Dziękuję Panie Wojtku za namiar na coś konkurencyjnego. Nie omieszkam obadać tegoż przedwzmacniacza od Pana Missego.
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

nostrim pisze:
Wygląda dobrze no ale wygląd to nie wszystko.
Hm, wiesz kolego, wygląda jak DIY w obudowie Modusa z plasticzaną winietką i reliefem nazwy własnej.
Typ lamp dość fajny.
U MISSE masz lepiej pod względem jakości i użytych komponentów, bo na taniźnie nie robi. To na pewno. Strojenie takiego lmpiaczka wymaga kawałka wiedzy i cierpliwosci jak również doświadczenia. Liczy się też ilość wykonanych konstrukcji w takiej topologii.
Tu nie wiemy nic.
Ani testów, mocne słowo.. wiem.
Ani opinii użytkowników.
Ani posiadaczy.
Szanuj swoje pieniądze.
Awatar użytkownika
blispx

Post autor: blispx »

jakby co to AN v3 wersja absurd czeka na kupującego za 3,5kpln wszystko zlampizowane nawet zasilacz

opinii kilka było: moja, Kutiego, Klaussa a jak komu żle to Marek osobiście przyjedzie i w łeb przypierdoli ;)
Załączniki
IMG_0015.jpg
DDX-1000 > RMG-309i/SME3012 > SPU/MPU > Lundahl > AN Kondo/ANK > 300B > Audio Nirvana
CM4 Diretta Host > Holo Red Diretta Target (DDC Mode) > Holo Cyan 2 > AN Kondo > 300B > Audio Nirvana
Awatar użytkownika
pavlos
Gramofon: JVC Victor QL-A75

Post autor: pavlos »

blispx pisze:
dzisiaj, 10:31
...przyjedzie i w łeb przy...
...a konkretnie w ucho, żeby usłyszało, co trzeba :)
nostrim

blispx pisze:
dzisiaj, 10:31
a jak komu żle to Marek osobiście przyjedzie i w łeb przypierdoli ;)
Czuję się już bardzo mocno zobowiązany do zakupu AN v3. Swoją drogą to najlepsza recenzja sprzętu hi-fi jaką kiedykolwiek przeczytałem. Krótka, treściwa, merytoryczna i o wielkiej sile przekonującej do zakupu.😎
Dzięki za dosadną sugestię.👍
Ps. Czy Pan Misse ma jakąś stronę internetową czy jakoś inaczej można kupić?
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

nostrim pisze:
dzisiaj, 11:47
Ps. Czy Pan Misse ma jakąś stronę internetową czy jakoś inaczej można kupić?
Tak tak, sklep internetowy i raty 0% pierwsza rata od lipca... :morda:

Napisz na priv do MISSE i tyle.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
nostrim

Dziękuję za informację
Awatar użytkownika
blispx

tak odnośnie tego przedwzmacniacza z góry to lampka 6N2P jest zamiennikiem czego? jak niczego to kiepski wybór nie to ze nie lubie ruskich ale brak alternatywy to spory minus
DDX-1000 > RMG-309i/SME3012 > SPU/MPU > Lundahl > AN Kondo/ANK > 300B > Audio Nirvana
CM4 Diretta Host > Holo Red Diretta Target (DDC Mode) > Holo Cyan 2 > AN Kondo > 300B > Audio Nirvana
Awatar użytkownika
pawelgrab

Post autor: pawelgrab »

nostrim pisze:
Wygląda dobrze
radzę zacznij od takiego za 60 zł na ten moment a później dopytuj jak się osłuchasz, bo rozumiem, że obecnie nie masz żadnego preampa w solo, ale podejmowałeś próby myślowe od 2024 tak co rok jakoś wychodzi, czy się może mylę:
nostrim pisze:
05 paź 2024, 12:42
Dlatego pytanie czy więcej dać na przedwzmacniacz gramofonowy czy na gramofon ?
Budżet maksymalnie 13000 złotych na oba sprzęty.
nostrim pisze:
24 maja 2025, 18:50
Najpierw kupię przedwzmacniacz chociażby na wypadek gdyby zachciało mnie się wkładki mc gdyż mój pre w amplitunerze takiej nie obsłuży
nostrim pisze:
24 maja 2025, 18:50
W czerwcu kupię przedwzmacniacz, a już w lipcu mógłbym kupić wkładkę za maksymalnie około 2000 zł
nostrim pisze:
29 maja 2025, 13:32
Jeśli możesz to podaj mi kwoty jakie powinienem wydać na przedwzmacniacz gramofonowy i na wkładkę lub igłę. Sam już nie wiem ile mam na te sprzęty wydać. Załóżmy że mam do wydania 5000 zł na pre i igłę lub wkładkę.
zapewne nic z tego tym razem też nie będzie :lol: - a czym tam grasz we Wrocławiu po analogu :?:
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
nostrim

Pawlegrabie ,wiem o tym. Pamiętam ale trafił mi się wydatek ważniejszy i zakup tego gramofonu odłożyłem.
Mam teraz Thorensa 204 i przedwzmacniacz gramofonowy Project, ktorego nazwy teraz nie pamiętam ale jest on wielkości dwóch paczek papierosów.
Tego An v.3 teraz też nie kupię bo wykracza poza mój budżet o 1000 złotych. No chyba że się wstrzymam z zakupem przedwzmacniacza gramofonowego do końca czerwca . Wtedy dopiero będzie mnie na An v.3 stać.
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

blispx pisze:
dzisiaj, 13:23
zamiennikiem czego? j
Yyyy no niby alternatywą 12ax7, można se przełączyć jak się ma lampy, ale konkretnie nie wiem co poeta miał na myśli.. nie chciało mi się czytać zbyt dokładnie... marketingowy bełkot mnie słabi zazwyczaj :mrgreen:
Awatar użytkownika
pawelgrab

Post autor: pawelgrab »

nostrim pisze:
dzisiaj, 18:24
An v.3
Kolego a ty wczytałeś się dokładnie co Blis napisał i co to znaczy wersja absurd :lol: nie chcę być niegrzeczny ale to nie jest coś dla leszczy a zrobisz jak uważasz ;)
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
Awatar użytkownika
blispx

darkman pisze:
dzisiaj, 18:49
blispx pisze:
dzisiaj, 13:23
zamiennikiem czego? j
Yyyy no niby alternatywą 12ax7, można se przełączyć jak się ma lampy, ale konkretnie nie wiem co poeta miał na myśli.. nie chciało mi się czytać zbyt dokładnie... marketingowy bełkot mnie słabi zazwyczaj :mrgreen:
12ax7 to nie to samo inne napiecie i pinout, także dla kupującego ten przedwzmacniacz zostaną tylko te ruskie, zero alternatywy są jakieś adaptery ale osobiście bym się raczej w to nie bawił
ODPOWIEDZ