Cześć. Jak w temacie gramofon wyłącza się bez powodu. Czasem pod koniec słuchania strony. Nieraz przesłuchałen całą i dopiero na kolejnej.
Tak się zastanawiam bo jestem laikiem w temacie. Trochę rozebrałem, i wszystko niby się kręci ok. Czy to może być wina paska że stary ? Pasek wygląda niby ok, ale swoje już ma. Ten pasek nie spada. Po wyłączeniu gramofonu można go odrazy włączyć i dalej będzie grał ze 20 min. Pasek to jeszcze bym ogarnął żeby wymienić :p
Być może przydałby mu się serwis. Tylko pytanie ile kosztuje serwis gramofonu ? U mnie w mieście nie ma żadnego serwisu gramofonów stricte, ale może w jakimś punkcie RTV by ogarneli. Gramofon kupiłem kilka lat temu za 250 zł, i trochę się zastanawiam czy to się więcej wogole kalkuluje i nie dołożyć trochę i po prostu i nie zmienić na jakiś używany gramofon po serwisie.
Sorki widzę że mi wywód rozprawka wyszedł, się tak się zastanawiam jak się za temat zabrać :p
Grundig ps4000 wyłącza się
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Re: Grundig ps4000 wyłącza się
Generalnie nie ma dla Ciebie prostej porady. To gramofon z elektroniczną kontrolą prędkości. Standardowo, wymiana kondensatorów elektrolitycznych, poprawa wszystkich punktów lutowniczych, czyszczenie lub wymiana potencjometrów normalnych i montażowych. A reszta zależy od konkretnej usterki.
A reszta to już standardowy serwis czyli smarowanie wszystkiego jak się da.
A reszta to już standardowy serwis czyli smarowanie wszystkiego jak się da.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.