Przecież tu nie chodzi, by SPRZEDAĆ tysiąc konsultacji na miesiąc i mieć z tego marżę 80% (średnia marża na usługach doradczych), czyli 800k EBITDA, a raczej, żeby móc ZAKSIĘGOWAĆ tysiąc konsultacji, odprowadzić uczciwie podatek (ryczałt 8%?) i mieć wypraną bańkę. A może błądzę...
Nowa UNITRA
- pavlos
- Gramofon: JVC Victor QL-A75
Re: Nowa UNITRA
Cennik konsultacji: "Cena 1000 zł + koszty dojazdu."
Przecież tu nie chodzi, by SPRZEDAĆ tysiąc konsultacji na miesiąc i mieć z tego marżę 80% (średnia marża na usługach doradczych), czyli 800k EBITDA, a raczej, żeby móc ZAKSIĘGOWAĆ tysiąc konsultacji, odprowadzić uczciwie podatek (ryczałt 8%?) i mieć wypraną bańkę. A może błądzę...
- pavlos
- Gramofon: JVC Victor QL-A75
A jest jeszcze inna koncepcja - trzeba przejrzeć biuletyny zamówień publicznych, może jakaś spółka regulowana przez PZP albo jakiś inny "fundusz sprawiedliwości" przetarg ogłosił, żeby np. Radę Ministrów albo jakichś "innych zakonników" kompleksowo przeszkolić... No to i firma jak znalazł, panie... Referencje trenerów sięgają czasów socjalizmu... Wiadomo, UNITRA!...
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ja bym musiał mieć na prawdę solidną biedę w domu by wpadać na taki pomysł by zacząć sprzedawać to co mam w głowie (zamiast rozdawać
Tak więc mogę Panom jedynie współczuć że jako "doradcy największych firm audio w Europie" muszą upadać tak nisko by bawić się w "zapłać mi to ja ci powiem o co chodzi z tymi winylami".
Masz dobry trop, choć osobiście wierzą że nie są tacy sprytni i że to na prawdę jest łapanie naiwniaków.
Podobnie jak Bart myślę że Unitra ma jeszcze z czego pieniądze palić, ale też myślę że jeśli fortuna się nie obróci to prędzej czy później nawet i "bogatemu wujkowi" się znudzi.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- TomekT
Ale taki dyplom po szkoleniu... na ścianie koło gramofonu... no zajebista sprawa
Pozdroofka
Bo w życiu chodzi o to, żeby nadać mu sens...

Technics SL-1600mk2 + Jogurt DL-301 II + PreamP Combo
Emotiva PT-100/A-300 -> Castle Knight 5
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Tak, "paszport Polsatu" gramofoniarstwa.
W sumie też mógłbym dyplomy wystawiać
Tylko dla prymusów!
W sumie też mógłbym dyplomy wystawiać
Tylko dla prymusów!
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- TomekT
Za 999,99 cebulionów w promocji. W cenie ramka z empiku i papier z kartonu na mleko
Pozdroofka

- krolix
Nie wierzę...pavlos pisze: ↑26 lut 2026, 10:14O! Ciąg Dalsze Następuje: https://audiomuzofans.pl/news-slyszelis ... pewno-nie/
...czyli...
Akademia gramofonu https://soundworks.tech/akademia/
Hmmm.... Już wykupić abonament?... Bo może wykupią miejscówki?...
![]()