Natknąłem się na ten polski wyrób.
https://allegro.pl/oferta/przedwzmacnia ... 3047053146
Czy ktoś coś wie? Widział? Słuchał?
Słowo kluczowe "rivermax" na naszym forum nie padło, a przynajmniej szukaczka nic nie zwraca.
Wygląda na minimalistyczną i prostą konstrukcję, opartą o stopnie lampowe. Wygląda też nawet solidnie.
Dla mnie zawsze ważne jest podejście "less is more".
Czy w tym wydaniu też?
RIVERMAX PH-1
- pavlos
- Gramofon: Denon DP-1300M
- pawelgrab
Re: RIVERMAX PH-1
możesz przecież osobiście zapytać o produkt prezesa Maksyma Kovalenko z RIVERMAX SP. Z O.O. czy tam WELLMAX SP. Z O.O. i opowiedzieć coś ciekawego dla użytkowników Forum o tym urządzeniu a nie się oglądać na kogoś, są telefony i maile przecież do Rzeszowa czy Krakowa 
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
- pavlos
Nie wykluczam takiego kontaktu.
Chciałem najpierw takie wewnętrzne rozpoznanie... Pазведка, jak mawiają pilitycy...
Chciałem najpierw takie wewnętrzne rozpoznanie... Pазведка, jak mawiają pilitycy...
- pawelgrab
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
- pavlos
Potwierdzam. Wiedzę tą nabywa się stopniowo, trzeba trochę w życiu sprzętu przerzucić...
I zamiast "ładnie wygląda" może także podstawić "nowsze" oraz "droższe" - wychodzą analogiczne prawdy życiowe.
Tak, ewidentnie jest to sztuka sprzętu o znamionach DIY. Mnie zaciekawiło, że jest na raptem kilku elementach dyskretnych, bez tranzystorów, także tych w scalakach. Poza zasilaczem, który - swoją drogą - też jest nieźle napakowany.
Natomiast odnośnie firmy:
- ciekawa w ogóle sama nazwa "RIVERMAX" - ładnie brzmi, nieoklepane, ładnie się kojarzy, zwłaszcza miłośnikom polskiego rocka progresywnego, nieprawdaż?...
- doczytaliście "informacje o firmie" w zakładce "o sprzedającym"? "Skup/sprzedaz zlota."