Atak Usa na Wenezuelę

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
amrowek

Re: Atak Usa na Wenezuelę

Post autor: amrowek »

Wojtek pisze:
30 sty 2026, 10:01
Jedyny komentarz jaki przychodzi mi do głowy to
to taki że piszesz o PRL jak byś go znał z własnej autopsji ,,,
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

amrowek pisze:
30 sty 2026, 13:54
to taki że piszesz o PRL jak byś go znał z własnej autopsji ,,,
Wielokrotnie odniosłem wrażenie że sprzęt który polecałeś z różnych ogłoszeń znasz, jakbyś miał i dobrze poznał. Rozumiem że się nie mylę?
Awatar użytkownika
amrowek

dale pisze:
30 sty 2026, 17:42
jakbyś miał i dobrze poznał.
Niektóry mam , niektóry miałem , niektórym tylko się pobawiłem (dzięki uprzejmości znajomego niestety z przyczyn odemnie niezależnych nie mam takich możliwości obecnie) Ah miałem też taki którego nie polecam...bo się naciąłem
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: Mawis »

dale pisze:
30 sty 2026, 13:07
Wojtek pisze:
30 sty 2026, 10:38
Nie tłumaczy to strzałów, ale może tłumaczyć dlaczego tak agresywnie go potraktowali już na starcie.
Nie mamy podkładu dźwiękowego, nie wiemy co mówił, z poprzednich filmów można oceniać że był osobą uważającą że wszystko mu wolno taki "hwdp-co mi zrobicie" ... no i jest jednego mniej...
W żaden sposób to co mówił czy to co robił nie tłumaczy strzałów do leżącego, unieruchomionego przez 5 czy 6 innych silnotekich - człowieka...
Jezeli w jakis sposob zawinil czy zlamal prawo kopiac samochod trzeba bylo go aresztowac wtedy...albo teraz. A nie zamordować z zimną krwią. W mojej opinii cieżko to zdarzenie podciagnąć pod obrone wlasną. A jezeli to była zemsta to tym gorzej dla sprawców bo to niespółmierne do przewinienia...
JVC QL-A7 DL-103S JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Wiecie, próbuję znaleźć jakieś racjonalne wyjaśnienie dlaczego go tak gazowali i tłukli skoro był "nieszkodliwy". Może jednak przez przeszłość został rozpoznany w inny sposób i nie chcieli ryzykować.

Same strzały to raczej efekt spanikowania, ktoś rzucił hasło albo pomyślał że sięgnie po broń (której już nie miał) i poleciało.

Uzasadnionych okoliczności tutaj raczej nie znajdą, chyba że bodycam coś ujawni nowego.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: Mawis »

To czy byl szkodliwy czy nie to juz chyba nie ma znaczenia jezeli lezal zagazowany i skopany? To trzeba było mu jeszcze troche ołowiu sprzedać ? Tak na wszelki wypadek gdyby okazał sie zombie?? Czyli oni juz nie potrafią inaczej interweniować poza zabijaniem ludzi???
JVC QL-A7 DL-103S JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
amrowek

To ze go zastrzelili to jedno, drugie to uzasadnianie przez Trumpa tego co się stało. Czyli przyzwolenie na to
Awatar użytkownika
dale

Wojtek pisze:
30 sty 2026, 23:50
Same strzały to raczej efekt spanikowania, ktoś rzucił hasło albo pomyślał że sięgnie po broń (której już nie miał) i poleciało.
Dokładnie.
Mawis pisze:
30 sty 2026, 20:06
W żaden sposób to co mówił czy to co robił nie tłumaczy strzałów do leżącego, unieruchomionego przez 5 czy 6 innych silnotekich - człowieka...
Doszukiwanie się w każdym człowieka, tylko dlatego że się urodził, prowadzi do sytuacji gdzie przysłowiowy bandzior ma więcej praw i jest bardziej żałowany niż jego ofiary.

Inna sprawa że poziom wyszkolenia ich jest bardzo różny, bo są tam zarówno zawodowcy, jak i ludzie pokroju naszych kiboli/obrońców granic. Gdyby u nas pan prezydent postanowił stworzyć taką instytucję, też raczej podobnie by się skończyło, ekstrema prawicowa by się tam pchała...
amrowek pisze:
31 sty 2026, 06:11
To ze go zastrzelili to jedno, drugie to uzasadnianie przez Trumpa tego co się stało. Czyli przyzwolenie na to
No przecież nie będzie podważał instytucji którą stworzył...
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Wojtek pisze:
30 sty 2026, 23:50
Może jednak przez przeszłość został rozpoznany w inny sposób i nie chcieli ryzykować.
Tak podobno było.
Swoje zdanie przedstawiłem wyżej i było zbieżne trochę z Mejwem, ale .. było. Bo dziś nomen omen spotkałem znajomego, który akurat jest w Polsce (mieszka w Stanach) i tenże taką właśnie eksplanację przedstawił. Nie zgodził się też z opinią innego znajomego, który podawał opinie służb z Florydy, bowiem powiedział krótko: Floryda to nie Minnesota, tu jest inaczej. Wg. znajomego człowiek był znany służbom (co już wiemy) i wg. nich stanowił bezpośrednie zagrożenia.
Tyle co mogę przekazać ogólnie.
Agenci czy też operatorzy bardziej, znali go z innych okoliczności w sytuacjach konfliktowych (tu mogło być podłoże zdecydowanej reakcji).
Znajomek podkreślał owo ryzyko i mówił też że sama reakcja jest typowa w tego rodzaju sytuacjach jeśli idzie o Stany. "Jak masz rodzinę do której musisz wrócić, to wybór jest całkiem ograniczony".
aldek

Post autor: aldek »

Wiem, wiem, że tu ino pinkiflojdy i majlsy dejwisy, ale stary Willie Nelson miał niedawno całkiem niezłą piosenkę pt. The Border, i tam wzmiankowani są strażnicy Compean i Ramos, którzy postrzelili 20 lat temu handlarzy narkotyków szmuglujących je przez granicę. No i – takie były czasy – poszli siedzieć. Dla przeciwników imigracji i generalnie prawicy stali się męczennikami. Ułaskawił ich Trump (w 2020 r.).
Dobrze sobie posłuchać, bo w tej piosence jest ta inna Ameryka, która do krajów UE nie dociera, albo inaczej – jak dociera, to jako prymitywna karykatura. Bo jest nam objaśniana albo przez panów Cejrowskiego czy Tarczyńskiego albo, z drugiej strony, przez środowiska liberalne (przysłowiowy TVN i GW), które radośnie kreślą figurę tępego redneka i jego baby– bujnej idiotki.
Do puenty. Skoro kraje z tak rozwiniętymi instytucjami socjalnymi, jak np. Niemcy, radzą sobie z imigracja tak sobie, to kraj, który takich instytucji praktycznie nie ma, (czyli USA), na skutek fali imigracji musiał się zwichrować. Nie radzenie sobie z imigracją w oczywisty sposób wyniosło przecież skrajną prawicę do władzy.
Pytanie kontrolne: Czy ktoś potrafi mnie przekonać, że jeśli (co na dziś wydaje się nieuchronne) AfD przejmie władzę w Niemczech, to nie zaprowadzi za Odrą polityki antyimigracyjnej opartej na łapankach, donosach i deportacjach? Owszem, trudno sobie dziś wyobrazić takie jazdy, ale czy kilka lat temu do wyobrażenia były polowania na imigrantów w amerykańskich miastach okraszane iście faszystowską retoryką najwyższych osób w państwie (słowo „alien” powtarzane tysiące razy)?
Awatar użytkownika
dale

Amerykanie zbierają teraz owoce swojej historii. Najpierw drapieżny kolonializm, potem niewolnictwo, segregacja rasowa, polane wszechobecną "wolnością i swobodą". Na mentalność wpłynęła również prohibicja i ogólne społeczne przyzwolenie na jej łamanie... Ba, nawet sam trampek ma w swojej karierze zamach stanu.

Do tego powołana instytucja złożona z ludzi o skrajnie rasistowskich poglądach, presja społeczna, nerwy ... I mamy, to co mamy.
Awatar użytkownika
amrowek

A tak po za konkursem...jak wam się podoba utwór Bruca Springsteena?
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

A ma jakieś złe? Znaczy niepodobające siem..? :D

Boss i Neil Young chyba takich nie mają? Czy się nie znam po prostu i tyle?
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

Ciekawe, na którym miejscu będzie w piątkowym notowaniu listy 357 :think:
To chyba będzie wyraz nie tylko walorów muzycznych, podobnie jak "Twój ból...".
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
StarRock

Post autor: StarRock »

darkman pisze:
02 lut 2026, 08:58
Boss i Neil Young chyba takich nie mają
:handgestures-thumbupleft:
ODPOWIEDZ