to taki że piszesz o PRL jak byś go znał z własnej autopsji ,,,
Atak Usa na Wenezuelę
- amrowek
Re: Atak Usa na Wenezuelę
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
- amrowek
Niektóry mam , niektóry miałem , niektórym tylko się pobawiłem (dzięki uprzejmości znajomego niestety z przyczyn odemnie niezależnych nie mam takich możliwości obecnie) Ah miałem też taki którego nie polecam...bo się naciąłem
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
W żaden sposób to co mówił czy to co robił nie tłumaczy strzałów do leżącego, unieruchomionego przez 5 czy 6 innych silnotekich - człowieka...
Jezeli w jakis sposob zawinil czy zlamal prawo kopiac samochod trzeba bylo go aresztowac wtedy...albo teraz. A nie zamordować z zimną krwią. W mojej opinii cieżko to zdarzenie podciagnąć pod obrone wlasną. A jezeli to była zemsta to tym gorzej dla sprawców bo to niespółmierne do przewinienia...
JVC QL-A7 DL-103S JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Wiecie, próbuję znaleźć jakieś racjonalne wyjaśnienie dlaczego go tak gazowali i tłukli skoro był "nieszkodliwy". Może jednak przez przeszłość został rozpoznany w inny sposób i nie chcieli ryzykować.
Same strzały to raczej efekt spanikowania, ktoś rzucił hasło albo pomyślał że sięgnie po broń (której już nie miał) i poleciało.
Uzasadnionych okoliczności tutaj raczej nie znajdą, chyba że bodycam coś ujawni nowego.
Same strzały to raczej efekt spanikowania, ktoś rzucił hasło albo pomyślał że sięgnie po broń (której już nie miał) i poleciało.
Uzasadnionych okoliczności tutaj raczej nie znajdą, chyba że bodycam coś ujawni nowego.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
To czy byl szkodliwy czy nie to juz chyba nie ma znaczenia jezeli lezal zagazowany i skopany? To trzeba było mu jeszcze troche ołowiu sprzedać ? Tak na wszelki wypadek gdyby okazał sie zombie?? Czyli oni juz nie potrafią inaczej interweniować poza zabijaniem ludzi???
JVC QL-A7 DL-103S JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- amrowek
To ze go zastrzelili to jedno, drugie to uzasadnianie przez Trumpa tego co się stało. Czyli przyzwolenie na to
- dale
Dokładnie.
Doszukiwanie się w każdym człowieka, tylko dlatego że się urodził, prowadzi do sytuacji gdzie przysłowiowy bandzior ma więcej praw i jest bardziej żałowany niż jego ofiary.
Inna sprawa że poziom wyszkolenia ich jest bardzo różny, bo są tam zarówno zawodowcy, jak i ludzie pokroju naszych kiboli/obrońców granic. Gdyby u nas pan prezydent postanowił stworzyć taką instytucję, też raczej podobnie by się skończyło, ekstrema prawicowa by się tam pchała...
No przecież nie będzie podważał instytucji którą stworzył...
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Tak podobno było.
Swoje zdanie przedstawiłem wyżej i było zbieżne trochę z Mejwem, ale .. było. Bo dziś nomen omen spotkałem znajomego, który akurat jest w Polsce (mieszka w Stanach) i tenże taką właśnie eksplanację przedstawił. Nie zgodził się też z opinią innego znajomego, który podawał opinie służb z Florydy, bowiem powiedział krótko: Floryda to nie Minnesota, tu jest inaczej. Wg. znajomego człowiek był znany służbom (co już wiemy) i wg. nich stanowił bezpośrednie zagrożenia.
Tyle co mogę przekazać ogólnie.
Agenci czy też operatorzy bardziej, znali go z innych okoliczności w sytuacjach konfliktowych (tu mogło być podłoże zdecydowanej reakcji).
Znajomek podkreślał owo ryzyko i mówił też że sama reakcja jest typowa w tego rodzaju sytuacjach jeśli idzie o Stany. "Jak masz rodzinę do której musisz wrócić, to wybór jest całkiem ograniczony".
-
aldek
Wiem, wiem, że tu ino pinkiflojdy i majlsy dejwisy, ale stary Willie Nelson miał niedawno całkiem niezłą piosenkę pt. The Border, i tam wzmiankowani są strażnicy Compean i Ramos, którzy postrzelili 20 lat temu handlarzy narkotyków szmuglujących je przez granicę. No i – takie były czasy – poszli siedzieć. Dla przeciwników imigracji i generalnie prawicy stali się męczennikami. Ułaskawił ich Trump (w 2020 r.).
Dobrze sobie posłuchać, bo w tej piosence jest ta inna Ameryka, która do krajów UE nie dociera, albo inaczej – jak dociera, to jako prymitywna karykatura. Bo jest nam objaśniana albo przez panów Cejrowskiego czy Tarczyńskiego albo, z drugiej strony, przez środowiska liberalne (przysłowiowy TVN i GW), które radośnie kreślą figurę tępego redneka i jego baby– bujnej idiotki.
Do puenty. Skoro kraje z tak rozwiniętymi instytucjami socjalnymi, jak np. Niemcy, radzą sobie z imigracja tak sobie, to kraj, który takich instytucji praktycznie nie ma, (czyli USA), na skutek fali imigracji musiał się zwichrować. Nie radzenie sobie z imigracją w oczywisty sposób wyniosło przecież skrajną prawicę do władzy.
Pytanie kontrolne: Czy ktoś potrafi mnie przekonać, że jeśli (co na dziś wydaje się nieuchronne) AfD przejmie władzę w Niemczech, to nie zaprowadzi za Odrą polityki antyimigracyjnej opartej na łapankach, donosach i deportacjach? Owszem, trudno sobie dziś wyobrazić takie jazdy, ale czy kilka lat temu do wyobrażenia były polowania na imigrantów w amerykańskich miastach okraszane iście faszystowską retoryką najwyższych osób w państwie (słowo „alien” powtarzane tysiące razy)?
Dobrze sobie posłuchać, bo w tej piosence jest ta inna Ameryka, która do krajów UE nie dociera, albo inaczej – jak dociera, to jako prymitywna karykatura. Bo jest nam objaśniana albo przez panów Cejrowskiego czy Tarczyńskiego albo, z drugiej strony, przez środowiska liberalne (przysłowiowy TVN i GW), które radośnie kreślą figurę tępego redneka i jego baby– bujnej idiotki.
Do puenty. Skoro kraje z tak rozwiniętymi instytucjami socjalnymi, jak np. Niemcy, radzą sobie z imigracja tak sobie, to kraj, który takich instytucji praktycznie nie ma, (czyli USA), na skutek fali imigracji musiał się zwichrować. Nie radzenie sobie z imigracją w oczywisty sposób wyniosło przecież skrajną prawicę do władzy.
Pytanie kontrolne: Czy ktoś potrafi mnie przekonać, że jeśli (co na dziś wydaje się nieuchronne) AfD przejmie władzę w Niemczech, to nie zaprowadzi za Odrą polityki antyimigracyjnej opartej na łapankach, donosach i deportacjach? Owszem, trudno sobie dziś wyobrazić takie jazdy, ale czy kilka lat temu do wyobrażenia były polowania na imigrantów w amerykańskich miastach okraszane iście faszystowską retoryką najwyższych osób w państwie (słowo „alien” powtarzane tysiące razy)?
- dale
Amerykanie zbierają teraz owoce swojej historii. Najpierw drapieżny kolonializm, potem niewolnictwo, segregacja rasowa, polane wszechobecną "wolnością i swobodą". Na mentalność wpłynęła również prohibicja i ogólne społeczne przyzwolenie na jej łamanie... Ba, nawet sam trampek ma w swojej karierze zamach stanu.
Do tego powołana instytucja złożona z ludzi o skrajnie rasistowskich poglądach, presja społeczna, nerwy ... I mamy, to co mamy.
Do tego powołana instytucja złożona z ludzi o skrajnie rasistowskich poglądach, presja społeczna, nerwy ... I mamy, to co mamy.
- amrowek
A tak po za konkursem...jak wam się podoba utwór Bruca Springsteena?
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
A ma jakieś złe? Znaczy niepodobające siem..?
Boss i Neil Young chyba takich nie mają? Czy się nie znam po prostu i tyle?
Boss i Neil Young chyba takich nie mają? Czy się nie znam po prostu i tyle?
- kinky
- Gramofon: Philips 5877
Ciekawe, na którym miejscu będzie w piątkowym notowaniu listy 357 
To chyba będzie wyraz nie tylko walorów muzycznych, podobnie jak "Twój ból...".
To chyba będzie wyraz nie tylko walorów muzycznych, podobnie jak "Twój ból...".
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A