Kolejny tydzień z Milesem Music from Ascenseur pour l'echafaud
PS.Niestety nie mam tyle Milesów co by starczyło na kazdy tydzień roku. Co robić? Dokupić
Namówiłeś mnie.
Mam wydanie świetnie grające FRANCE 2010, które można z Francji sprowadzić, za niedużą kasę.
Ale dzisiaj zdecydowałem się na Qobuz 24/96 w wersji rozszerzonej 27 utworów
Załączniki
Micro Seiki DD-8, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
PS.Niestety nie mam tyle Milesów co by starczyło na kazdy tydzień roku. Co robić? Dokupić
Namówiłeś mnie.
Mam wydanie świetnie grające FRANCE 2010, które można z Francji sprowadzić, za niedużą kasę.
Namówiłeś mnie.
Wyszło ostatnio z Craft w OJC serii I zachciało mi się też.
Okazuje się, że cd nie tak łatwo znaleźć. Takie czasy panie, że łatwiej o album na winylu niż na cd.
Wojtek Mazolewski “Solo” https://www.discogs.com/release/3578929 ... ewski-Solo
Taka oto nowość na winylu. Solowy album Mazola. Choć jestem Wojtka fanem to przyznam że po świetnym albumie “Polka” i ew. “When Angels fall” cała reszta mnie do końca nie zachwyciła. Tu jest inaczej. W końcu Mazol jakiego chciałem usłyszeć. Materiał cudo, jakość dźwięku 10/10. W ciągu ostatnich kilku dni słuchałem jej z 7 razy. Okładka i koperta papierowa to tani standard ale to nie jest istotne przy tak dobrej płycie.
Ciekaw jestem czy ktoś jeszcze podzieli moje uwagi. Osobiście polecam się zapoznać. Jest na streamingu oczywiście. Tak też słuchałem początkowo. Winyl w tym porównaniu jest zdecydowanym wygranym.
Wojtek Mazolewski “Solo” https://www.discogs.com/release/3578929 ... ewski-Solo
Taka oto nowość na winylu. Solowy album Mazola. Choć jestem Wojtka fanem to przyznam że po świetnym albumie “Polka” i ew. “When Angels fall” cała reszta mnie do końca nie zachwyciła. Tu jest inaczej. W końcu Mazol jakiego chciałem usłyszeć. Materiał cudo, jakość dźwięku 10/10. W ciągu ostatnich kilku dni słuchałem jej z 7 razy. Okładka i koperta papierowa to tani standard ale to nie jest istotne przy tak dobrej płycie.
Ciekaw jestem czy ktoś jeszcze podzieli moje uwagi. Osobiście polecam się zapoznać. Jest na streamingu oczywiście. Tak też słuchałem początkowo. Winyl w tym porównaniu jest zdecydowanym wygranym.
Przesłuchałem na Spotify i z wyjątkiem pierwszego kawałka spodobała mi się.
Do tej pory jakoś nie mogłem się przekonać do jego produkcji, najwyraźniej solo jest dla mnie bardziej strawny.
Nawet mam swój ulubiony kawałek "Home Of The Warrior". Myślę, że będę do tej płyty wracał w przyszłości.
Płyta "na bezludną wyspę".
Wiele lat temu kupiłem na car boot za 50p,
nie to wydanie oczywiscie,
i to był mój " zapalnik" do jazzu.
Potem takich "zapalnikow" było wiele, ale to zawsze będzie ten pierwszy i wciąż mnie zachwyca tak samo.
Jest rozwiązanie, zapomnieliśmy że obchodzimy 100 lat w tym roku także Coltrana.
Albo jako uzupełnienie tygodni, albo jako druga płyta do odsłuchu w tygodniu.
Na koniec roku możemy wybrać ulubioną piątkę także. I obawiam się, że wybór bedzie równie trudny.
Skąd moje olśnienie? Craft Recordings wydaje składankę na 100 lat Coltrana
Jest rozwiązanie, zapomnieliśmy że obchodzimy 100 lat w tym roku także Coltrana.
Albo jako uzupełnienie tygodni, albo jako druga płyta do odsłuchu w tygodniu.
Na koniec roku możemy wybrać ulubioną piątkę także. I obawiam się, że wybór bedzie równie trudny.
Skąd moje olśnienie? Craft Recordings wydaje składankę na 100 lat Coltrana
No tak faktycznie! No ale z Coltranem u mnie bardzo słabo, posucha można rzec Ale faktycznie uzupelniająco pasuje ale bede musial sie streamem wspomagac. Ale spoko, na piątkę też możemy sie umówić
No tak faktycznie! No ale z Coltranem u mnie bardzo słabo, posucha można rzec Ale faktycznie uzupelniająco pasuje ale bede musial sie streamem wspomagac. Ale spoko, na piątkę też możemy sie umówić
Z cyklu Jeden tydzień - jeden Miles : Miles Davis - Round about midnight
Sprawdź skład
Ja oznaczyłem Milesa #100 lat Miles Davis.
Do Trana proponuję po prostu #100 lat John Coltrane.
Round About Midnight możesz oznaczyć podwójnie.
Poza tym Coltrane nagrywał z wieloma innymi wykonawca mi, więc pełna dyskografia jest obszerna, więc coś pewnie znajdziesz na półkach.
A jak nie to zawsze jest streaming.
Wydania XRCD grają fenomenalnie. W zasadzie to nie słyszałem lepszych. Kiedyś miałem Strejsów BiA właśnie w tym wydaniu. Pięknie to grało. Jak pozbyłem się srebrnych krążków na rzecz plików, streaming i winyli został mi tylko plik po tej płycie zgrany EACiem, który gra też obłędnie. W plikach mam może ze 30 ripów z wydań xrcd. Zawsze jak je włączam to jestem pod wrażeniem ile można wyciągnąć jeszcze z nagrania.
Micro Seiki DD-8, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer