Zapytałem czy jeżeli wyda mi polecenie uzbrojony policjant łamiąc prawo, to mam trzymać mordę w kubeł, wykonywać polecenia i nie kozakować (odzywać się)?
Atak Usa na Wenezuelę
-
syko
- Gramofon: Dual 510
Re: Atak Usa na Wenezuelę
Mówi się tu o uzbrojonym policjancie, a nie bandycie, chociaż wielu z nich na pewno jest większymi lub mniejszymi bandytami.
Zapytałem czy jeżeli wyda mi polecenie uzbrojony policjant łamiąc prawo, to mam trzymać mordę w kubeł, wykonywać polecenia i nie kozakować (odzywać się)?
Sony PS 3750, JVC Z-1S, Sansui AU-417, Philips 22RH427
http://radio.garden/visit/evanston-il/9jjzCYJU
- trafalgar
- Gramofon: Kenwood KP 990
I?syko pisze: ↑10 sty 2026, 17:57Mówi się tu o uzbrojonym policjancie, a nie bandycie, chociaż wielu z nich na pewno jest większymi lub mniejszymi bandytami.![]()
- Peter007
- Gramofon: Dual 721
Skoro masz świadomość, że nawet w mundurach mogą być bandyci to chyba odpowiedź na Twoje pytanie jest oczywista. Warto zginąć nawet mając rację? To tak jak z tym pierwszeństwem pieszych. Na cmentarzach jest sporo tych którzy mieli pierwszeństwo. Po prostu powinien wygrać zdrowy rozsądek. Krew mnie zalewa przy oglądaniu filmików w sieci jak to małolaty nagrywają jak ich ziomeczek rżnie kozaka przy policji i drze się prosto w twarz a jak policja wyjmie pały to lament. Po obu stronach są ludzie i po obu stronach ktoś powie DOŚĆ. Obywatele mają nie tylko prawa ale i obowiązki. U nas policja jest zła bo nie może przewidzieć że "inżynier" czy Ukrainiec zrobi coś złego, jest też zła jeśli pogoni kiboli demolujących miasto. Chyba w myśl zasady że jestem u siebie to mogę wszystko. Prawo jest tylko dla przybyszów. Wybieramy sobie kiedy i co powinni robić a kiedy mają się od nas odpier.....
- Dario Antonio
- Gramofon: Akai AP-100c
Nie była. Była "aktywistką" świadomą i utrudniała pracę agentów ICE, uzbrojona w gwizdek. Aktywiści w USA powszechnie używają
gwizdków jako narzędzia ostrzegania przed agentami ICE podczas nalotów i operacji deportacyjnych. Gwizdki stały się symbolem i praktycznym instrumentem "oporu" w wielu amerykańskich miastach.
Agent trochę przesadził, za utrudnianie zatrzymania zafundował kobiecie egzekucję. Strzał w szybę i dwa przez otwarte okno w głowę(z boku samochodu, czuł zagrożenie?), to dziwnie wygląda jak na samoobronę.
Najbardziej boję się whisky, bo po niej, nie boję się niczego . 
-
syko
Twierdzisz że rację ma ten kto ma broń i pałę? Czyli "Prawo Dzungli", silniejszy zawsze ma rację? Tak to odebrałem.Peter007 pisze: ↑10 sty 2026, 18:50Skoro masz świadomość, że nawet w mundurach mogą być bandyci to chyba odpowiedź na Twoje pytanie jest oczywista. Warto zginąć nawet mając rację? To tak jak z tym pierwszeństwem pieszych. Na cmentarzach jest sporo tych którzy mieli pierwszeństwo. Po prostu powinien wygrać zdrowy rozsądek. Krew mnie zalewa przy oglądaniu filmików w sieci jak to małolaty nagrywają jak ich ziomeczek rżnie kozaka przy policji i drze się prosto w twarz a jak policja wyjmie pały to lament. Po obu stronach są ludzie i po obu stronach ktoś powie DOŚĆ. Obywatele mają nie tylko prawa ale i obowiązki. U nas policja jest zła bo nie może przewidzieć że "inżynier" czy Ukrainiec zrobi coś złego, jest też zła jeśli pogoni kiboli demolujących miasto. Chyba w myśl zasady że jestem u siebie to mogę wszystko. Prawo jest tylko dla przybyszów. Wybieramy sobie kiedy i co powinni robić a kiedy mają się od nas odpier.....
Bronisz te formacje tak jakbyś dla nich pracował lub miał kogoś w rodzinie.
Tak- obywatel ma swoje prawa, lecz funkcjonariusze PP nagminnie je łamią, udowadniając tym że tak na prawdę to niestety nie stoją po stronie obywateli i przeciwstawianie się tym praktykom oraz mówienie o tym głośno nie nazwał bym "kozakowaniem" tylko uświadamianiem. Pomijam prowokacje i temu podobne, bo to nie o to chodzi żeby z przekory być zawsze przeciw.
Lepiej powiedzcie tam w Wenezueli sie dzieje?
- Peter007
- Gramofon: Dual 721
Źle odbierasz moje słowa. Wyraźnie napisałem że nie ma sensu ginąć ze świadomością że miało się rację. Nie warto! Pisałem o rozsądku a nie o obronie kogokolwiek. Ani tam nie pracuję ani nikogo bliskiego tam nie mam, więc to tylko Twoja wyobraznia. Po prostu życie jest ważniejsze od racji. Trump będzie przyklaskiwał takim reakcjom i to też obywatele powinni mieć z tyłu głowy, że funkcjonariusze nabiorą tego przekonania, że są wyżej w hierarchii. U nas było podobnie. Ponad prawem. Tyle!
-
syko
Co prawda to prawda.
Dziś każdy się czuje najmądrzejszy, takie czasy.
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
A Ty oczywiście jesteś najbardziej doświadczony, najbardziej dojrzały i najbardziej zdystansowany. Nie wspominając już o mądrości
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Tak na prawdę to wszystko zależy od tego z jakimi konsekwencjami się liczysz.
Tu raczej chodzi o to co jest racjonalne, a co nie jest.
Wg Ciebie syko, co złego by się stało gdyby kobieta zgasiła silnik i wyszła z auta?
Nie wiem, klaszczesz za jej poświęcenie czy o co teraz tobie chodzi?
Korupcja to dość szerokie zagadnienie, ale umówmy się że więcej masz przestępców wśród obywateli niż funkcjonariuszy Policji.
Nie wiem natomiast co ma nasza Policja do agentów ICE w USA.
Wśród lekarzy, ratowników czy straży pożarnej też znajdą się czarne owce, ale nie jest to raczej powód do bojkotowania całej formacji.
Może nie wszyscy są świadomi, ale w PL nielegalni imigranci to tez jest jakieś zjawisko i do deportacji również u nas dochodzi.
Kubeł zimnej wody czasami się przydaje.
Wenezuela to już temat drugorzędny, teraz Grenlandia na tapecie
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Rozumiem że wracamy do tematu Polityka tylko pod innym szyldem?
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie ja zacząłem, mnie nie pytaj, ale też trochę późno podbijasz problem
Temat oczywiście jest do wywalenia bo powrotu "Polityki" nie przewiduję, ale skoro ludzie chcieli się wygadać ws. Wenezueli to nie chciałem tego ubijać przedwcześnie.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum