Wyprzedaż domowa płyt winylowych

ODPOWIEDZ
sebolg95

Wyprzedaż domowa płyt winylowych

Post autor: sebolg95 »

Witam!

Mam do sprzedania pokaźną kolekcje płyt winylowych składającą się z około 200 płyt.
Większość płyt jest w stanie idealnym, bez skaz- rys. Jedyną wadą są okładki albumów są zniszczone w wyniku nieodpowiedniego przechowywaniu przez lata i oczywiście są troszkę zakurzone. Wszystkie posiadają folie ochronną na winylu.
Płyty podzieliłem na trzy działy cenowe jakie możecie zobaczyć poniżej.
Wszystkie płyty można zobaczyć na zdjęciach w razie dokładniejszych pytań proszę o Prywatną Wiadomość.

Płyty po 10zł: http://chomikuj.pl/sebolg95/P*c5*82yty+ ... +10z*c5*82
Płyty po 20zł: http://chomikuj.pl/sebolg95/P*c5*82yty+ ... +20z*c5*82
Płyty po 30zł: http://chomikuj.pl/sebolg95/P*c5*82yty+ ... +30z*c5*82

Jeżeli płyty niektórych cen wydają ci się wysokie, a jesteś zainteresowany nie zniechęcaj się. Napisz :)

Pozdrawiam!

(Zdjęcia aktualnie wgrywają się do servisu- całość będzię dostępna ok. 22.30 dnia 17.08.2013)
Ostatnio zmieniony 17 sie 2013, 23:15 przez sebolg95, łącznie zmieniany 3 razy.
Pilot

217 płyt na sprzedaż

Post autor: Pilot »

Wysłano zapytanie odnośnie Budki Suflera oraz Dżemu. 6096, 6097, 6067 i 6068
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

217 płyt na sprzedaż

Post autor: Wojtek »

sebolg95 pisze:Ceny nie podaje, po złożeniu zamówienia dopiero zamieszczę je w dziale wycena.
Doprawdy głupia ta odmiana cwaniactwa.

Sory chłopak, ale nie za bardzo mi się widzą akcje na zasadzie "Hej, mam na boku chętnego na płytę, na ile mogę go oskubać? Pomożecie?"
Przynajmniej nie na tym forum, choć nie wiem co na to inni.
Z tego co widzę to już się zaczęło, od zapytania Pilota: http://www.winyl.net/viewtopic.php?p=51269#p51269

Regulamin obowiązuje wszystkich. Ogłoszenie tej postaci nadaje się do wywalenia.
Zdjęcia od biedy mogą zastąpić listę, ale brak cen nie przejdzie.

Chcesz zarobić kokosy na odziedziczonym dobytku (czyli czysty zysk, nawet jakby sprzedać całość za złotówkę) będąc "trochę leniwym"?

Jak człowiek się na czymś nie zna i nie wie ile jest co warte ani nie chce tego szacować... to robi licytację.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Robertson

217 płyt na sprzedaż

Post autor: Robertson »

Masz rację Wojtku...ja też się dałem wkręcić .To co wybrałem ...natychmiast pojawia się w wątku a ile mogę za to wziąść..a potem jeszcze marudzenie , że znajomy daje więcej!
sebolg95

217 płyt na sprzedaż

Robertson, twoich płyt nie ma w tym wątku, możesz sprawdzić. Po tym jak mówiłeś że jesteś zainteresowany to zlikwidowałem zdjęcia z chomikuj.pl, ale skoro rezygnujesz mógłbyś chociaż mnie o tym poinformować. Tak samo z płytami które zarezerwował Pilot. Nie które płyty mi się powtarzają wiec są 2x, płyty które są w złym stanie również nie są pokazane.

Jak widzieliście w temacie znawcy-kontakt nikt nie wycenił mi płyt. W sumie wątpie żeby ktos był tak miły i powiedział mi ich wartość które są po 10zł, które po 20, a które może wiecej.

Może jak uda mi się przeprowadzić jakąś transakcje nabierzecie trochę zaufania do mnie :)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

217 płyt na sprzedaż

sebolg95 pisze:Jak widzieliście w temacie znawcy-kontakt nikt nie wycenił mi płyt.
Bzdura, przeczytaj jeszcze raz wątek wyceny. Winters i vinylpiotrek przecież się wypowiedzieli.
sebolg95 pisze:W sumie wątpie żeby ktos był tak miły i powiedział mi ich wartość które są po 10zł, które po 20, a które może wiecej.
Problem chyba bardziej polega na tym, że ty nie wierzysz, że większość z tych płyt jest warta góra dychę czy 15 złotych.
Dobrze trafiłem? :)

To co napisałem w poprzednim wpisie nadal jest aktualne i nie radziłbym tego ignorować.
Wsparcie finansowe forum
sebolg95

217 płyt na sprzedaż

Nie znam się :P chętnie bym oddał wszystkie za tą dychę jeżeli ktoś zgodzi wziąć je wszystkie ale wciąż mam *nadzieje* że mam jakiś rarytas :)
To chyba logiczne że też bym chciał coś zarobić.

Jestem młody i wysłałem dopiero pierwszą paczkę w swoim życiu i jestem ciekaw czy dotrze ^^
Jeśli się udało mam nadzieję że to ruszy troszku :)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

217 płyt na sprzedaż

sebolg95 pisze:Nie znam się :P chętnie bym oddał wszystkie za tą dychę jeżeli ktoś zgodzi wziąć je wszystkie ale wciąż mam *nadzieje* że mam jakiś rarytas :)
To chyba logiczne że też bym chciał coś zarobić.
W takich sytuacjach zawsze radzę to samo: wystawiasz na alle pojedynczo lub cały pakiet od złotówki i jazda, niech rynek zdecyduje co to warte.

Zresztą, nie oszukujmy się sebolg95, Ty nie masz gramofonu więc możesz jedynie wizualnie ocenić stan płyty, a to też ma przełożenie na wartość. Mało kto daje rynkowe ceny jak za stan doskonały kiedy stan jest niepewny. Trzeba wtedy brać poprawkę na wartości (w dół, nie w górę).

Dlatego też ciężko jest wyceniać tak zaocznie. Można podawać jakieś ceny-kwoty orientacyjne w zależności od stanu, ale płyty trzeszczące, polskie, na targowiskach najczęściej trafiają do kartonu "wszystko po 2 złote" ;)
Wsparcie finansowe forum
Pilot

217 płyt na sprzedaż

Napiszę tak. Zamówiłem u kolegi wpierw 4 płyty, które po wycenie na forum wyszły by jakieś 9 dyszek. Propozycję cenową zakupu otrzymałem niższą, do tego dobrałem jeszcze jedną płytę. Jako że kolega nie jest nam tu znany poprosiłem o wysyłkę za pobraniem, zgodził się bez problemu. Też to rozumie że nie ma tu jeszcze zaufania. Resztę opiszę po otrzymaniu zamówionych płyt, wkleję ich fotki i dam znać innym ewentualnie zainteresowanym.
sebolg95

217 płyt na sprzedaż

W razie potrzeby przyjmę reklamacje ;) stan wiekszosci płyt jest w idealny! nawet nie trzeba być znawcą żeby wystarczy taki dekiel jak ja żeby widzieć jak wygląda idealnie wyglądająca płyta ^^

Poczekamy na relacje Pilota :) płyty są już w drodze :)
Robertson

217 płyt na sprzedaż

Sorki....chyba pomyliłem Cię z tym z drugiego postu ...był taki równolegle ;)
sebolg95

Re: 217 płyt na sprzedaż

Robertson pisze:Masz rację Wojtku...ja też się dałem wkręcić .To co wybrałem ...natychmiast pojawia się w wątku a ile mogę za to wziąść..a potem jeszcze marudzenie , że znajomy daje więcej!
Właśnie teraz zauważyłem o co chodzi z tym 'znajomy daje więcej!' ? :P o to ci chodzi? ^^
Robertson

217 płyt na sprzedaż

;)
Pilot

217 płyt na sprzedaż

Płyty przed chwilką doszły. Stan płyt zgodny z opisem sprzedającego. Są zakurzone, jakieś włoski lecz zero rys. Jedna okładka Dżem "Najemnik" ma lekkie, kilkucentymetrowe rozdarcie. Za chwilkę wrzucę je na talerz i napiszę czy odsłuchowo również brak zastrzeżeń. Zdaję sobie sprawę z tego że to nie są nowe płyty, surowy w ocenie nie będę. :mrgreen:

Jest za to jedna bardzo ważna uwaga do sprzedającego. Nigdy ale to nigdy nie wkładamy płyt luzem do koperty. Zawsze muszą być usztywnione, jak nie posiadasz oryginalnych opakowań do wysyłki płyt to chociaż karton szerokości płyty złożony na pół i płyty w środku, można a nawet wypadało by ten karton jakąś taśmą pociągnąć. Na szczęście płyty doszły bez uszkodzeń ale wystarczyła by chwila nieuwagi i doszły by uszkodzone. Płyty były włożone do dużej koperty bąbelkowej. To trochę za mało.
Na marginesie dodam że doszło 5 płyt, tej dodatkowej, o której wczoraj pisałeś, że może przez przypadek niechcący była włożona nie było.

Muszę jeszcze dodać że okładki płyt są również w dobrym stanie, specyficznie odbite kółko jest lekko widoczne na dwóch okładkach. Jest dobrze.

Mały edit. Pierwsza płyta na talerzu Najemnik i po pierwszych sekundach już przeskok igły. Płyty idą do kąpieli. Mam nadzieję że to coś zmieni.

Płyta przekazana Knosti z formułą płynu forumowego i płyta cycuś glancuś. Nawet pykanie ustąpiło. Przeskoki widocznie były spowodowane tym że zbyt dużą ilość zanieczyszczenia chciałem wymieść szczotką do winyli. Umycie oczyściło rowki.

Tak że kolego pomyśł nad lepszym zapakowaniem płyt do wysyłki. Ja z zakupu jestem zadowolony.
Kto sie boi wysyłac gotówke kolega zgadza sie na wysyłke za pobraniem. Ja tak uczyniłem.
sebolg95

217 płyt na sprzedaż

Zostawiłem siostrze pieniądze i dane bo miała wysłać *paczkę*.
Myślałem że zrobiła jak mówiłem zaraz ją za to opie*** ^^. Cieszę się że jesteś zadowolony i nic się nie stało.

Mam nadzieję że znajdzie się ktoś na jeszcze kilka płyt :)

Dzięki wielkie za komentarz.
Polecam się na przyszłość. :)
ODPOWIEDZ