Jak w temacie, poszukuję informacji o tym zestawie z dodatkową ssawką dla płyt o średnicy 7 cali.
Według producenta, są dwie wersje, starsza i nowsza oznaczona jak MkII
https://www.project-audio.com/wp-conten ... t-EN-1.pdf
VC 7‘‘ Kit
Add-on kit for 7‘‘ records
VC-S/S2 7“ Kit MKII MSRP 99 € (incl. VAT) (EAN: 9120129860062)
VC-E 7“ Kit MKII MSRP 99 € (incl. VAT) (EAN: 9120122299975)
VC-S3 7“ Kit MSRP 119 € (incl. VAT) (EAN: 9120129860093)
VC-E2 7“ Kit MSRP 119 € (incl. VAT) (EAN: 9120129860086)
Problemem jest dostępność tej nowszej wersji, ewentualnie ocena czy to nowsza czy starsza - sprzedający nie kwapią się z podawanie EAN tego co sprzedają.
A już zupełnym cudem byłaby informacja czym tak na serio różnią się te zestawy od siebie (w sensie starszy i MkII).
Mam w swojej kolekcji ponad setkę siedmio calowych płyt (i ciągle przybywa), nie chcę ich czyścić ssawką dla dużych płyt - raz, że słabiej ona je czyści, dwa, że zużywa się filc nierówno.
Ktoś coś w tym temacie wie, używa któregoś z tych kitów? Może odradza z jakiegoś powodu?
Project VC-E2 7'' KIT
- Krzysztof_M
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Re: Project VC-E2 7'' KIT
Zakładał bym że główna różnica jest taka że w jedynce talerzyk jest nakręcany a w nowej magnetyczny. Ssawka nawet jeżeli się jakoś różni to będzie kompatybilna. Także jak masz dwójkę to szukasz kitu dwójki a jak jedynkę do jedynki.
Można by w teorii zatkać szparę w normalnej ssawce poza obrębem singla (kawałkiem węża o odpowiedniej średnicy, który nawet nie musi ciasno wchodzić) żeby poprawić jej wydajność na singlach ale ssawka do singli jest dłuższa więc ta normalna jej do końca nie zastąpi.
Można by w teorii zatkać szparę w normalnej ssawce poza obrębem singla (kawałkiem węża o odpowiedniej średnicy, który nawet nie musi ciasno wchodzić) żeby poprawić jej wydajność na singlach ale ssawka do singli jest dłuższa więc ta normalna jej do końca nie zastąpi.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
- Krzysztof_M
To rozwiązanie przetestowałem, chcę go uniknąć ponieważ, jak wspomniałem, filc będzie się ścierał nierówno.
Oczywiście szukałem po naszym forum, ale najwyraźniej nikt o tym tutaj jeszcze nie wspominał
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Ty masz myjkę e2? Jest tam gwint na szpindlu?
Bo na fotkach wygląda jakby te kity do e2 nie miały magnesów. Ale to by znaczyło że w myjce musi być gwint nawet jeżeli standardowy zestaw 12'' go nie używa.
Ja mam jedynkę, ale singli tak mało że kitem sobie głowy nie zawracam. Może gdyby kosztował połowę tego co kosztuje.
Bo na fotkach wygląda jakby te kity do e2 nie miały magnesów. Ale to by znaczyło że w myjce musi być gwint nawet jeżeli standardowy zestaw 12'' go nie używa.
Ja mam jedynkę, ale singli tak mało że kitem sobie głowy nie zawracam. Może gdyby kosztował połowę tego co kosztuje.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
- Krzysztof_M
Tak, mam wersje VC-E2, i masz nosa, coś nie pasuje w tym kicie na pierwszy rzut oka, dlatego szukam kogoś, kto może to już przerobił osobiście.
Na szpindlu nie ma gwintu, ale możliwe, że w nowej wersji dla E2 płytka z kitu jest zrobiona z magnetycznej stali i wtedy spokojnie będzie przywierać do dolnego talerzyka, który ma w sobie magnesy.
Na szpindlu nie ma gwintu, ale możliwe, że w nowej wersji dla E2 płytka z kitu jest zrobiona z magnetycznej stali i wtedy spokojnie będzie przywierać do dolnego talerzyka, który ma w sobie magnesy.
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ