Raczej osobliwie , ale skoro tak to zrób to porządnie. Rozmiar, fotka płyty w okładce, dla ułatwienia dodam takiej o jaką pytam czyli gruba "gatefold z szerokim spine/rantem".
Nie mam koszulek, które pasują rozmiarem. Dlatego pytam.
Te, które posiadam i używam są wąskie i zostały wymienione na poprzedniej stronie.
Po prostu albumy typu Tone Poet czy grubsze MoFi nie wchodzą w nie.
Mogę zmierzyć te, które są zbyt małe. Pytanie po co?
Ja musze sprawdzic bo w jakies w wcisnąłem. Dam znać ale to później
Spoczko. Są święta. Ważniejsze sprawy
Wszystkie te wydania od Rhino High Fidelity leżą w bardzo kiepskich oryginalnych foliach. A nic innego nie moge wsunąć w te gatefoldy.
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
Nabyłem 100 sztuk folii zewnętrznych transparentnych, tak kontrolnie i po 50 wewnętrznych 'a la mfsl' i 'japońskich półokrągłych'. Zobaczymy który rodzaj bardziej mi podejdzie. Wymiana wewnętrznych to temat na kiedy indziej. Natomiast zewnętrzne stwierdziłem, że wymienię jak leci wszystkie na półce, pozbywając się tych losowych czy mlecznych. A mlecznych miałem najwięcej. Niestety te sto sztuk skończyło się bardzo szybko /mimo że płyt mam mniej niż 300/, także trzeba będzie zamówić kolejną serię. Jednak co zauważyłem - do tych moich zewnętrznych, nie wchodzą albumy dwupłytowe z grubymi okładkami i płytami 180g. 140g się mieszczą, zatem trzeba poszukać czegoś, a kilka takich płyt mam. Do tego jak album jest z cienkiej okładki i płyta tez cienka, to wszystko 'lata w środku'. Mleczne folie które miałem, były mniejsze, pewniej się to w ręku trzymało. Podobno jest tez rozmiar mniejszy, tylko dla pojedynczych albumów, może on wypadnie bardziej ciasno.
Nie wiem jak będzie po latach, ale wywalając stare folie, zauważyłem że nie które i to nie tylko te mleczne, po latach ciaśnieją. To niedobrze. Ciekawe jak będzie tutaj.
Zakupione folie to:
Koperty antystatyczne 12" KATTA MoFi Style 3 WARSTWY
Okładki foliowe 12" 2LP KATTA 323x323 antystatyczna 100szt.
Okładki antystatyczne 12" NAGAOKA RS-LP2 50szt.
Sklep winyle.pl
Załączniki
Zestaw 1: Revox B 150, Revox B 260, Revox B 226, Miida M 6000 P + AT 20 SLa, Pylon Opal 20
Zestaw 2: Siemens 777 Series, , Revox A77, Philips CD 303, Radmor LS 10
Wszystkie te wydania od Rhino High Fidelity leżą w bardzo kiepskich oryginalnych foliach. A nic innego nie moge wsunąć w te gatefoldy.