Serwis qobuz
-
radamar
Serwis qobuz
Witam
Czy ktoś korzysta z tego serwisu ?
Pytam, bo wpierw wogóle nie mogłem zarejestrować się, bo nie oferuję swoich usług w Polsce. Jak się udało zarejestrować to wystąpiły problemy z płatnością. Płatność przez PayPal zostało odrzucona, płatność z pomocą karty powiodła się w tym sensie, że zostaly zablokowane środki na karcie, ale w serwisie zakupione utwory mają status nieopłaconych i sa niedostęne do pobrania.
Pomocy udziela AI, z informacją, że problem ją przerósł i skontakuję się ze mną human. Od 3 dni żaden human nie skontaktował się.
Mają w ofercie utwory z starych singli firmy Tonpress, dosłownie, przegrane z nośników winylowych, coś około 200 pozycji, chciałem niektóre kupić.
Pytam, bo wpierw wogóle nie mogłem zarejestrować się, bo nie oferuję swoich usług w Polsce. Jak się udało zarejestrować to wystąpiły problemy z płatnością. Płatność przez PayPal zostało odrzucona, płatność z pomocą karty powiodła się w tym sensie, że zostaly zablokowane środki na karcie, ale w serwisie zakupione utwory mają status nieopłaconych i sa niedostęne do pobrania.
Pomocy udziela AI, z informacją, że problem ją przerósł i skontakuję się ze mną human. Od 3 dni żaden human nie skontaktował się.
Mają w ofercie utwory z starych singli firmy Tonpress, dosłownie, przegrane z nośników winylowych, coś około 200 pozycji, chciałem niektóre kupić.
Ostatnio zmieniony 20 gru 2025, 17:45 przez radamar, łącznie zmieniany 1 raz.
- winylowy_luke
- Gramofon: Technics SL-1210GR
- Kontakt:
Re: Serwis qobuz
Cześć, nie pozostaje nam chyba nic innego jak podziękować za sprawdzenie i potwierdzenie, że faktycznie serwis Qobuz w Polsce jest niedostępnyradamar pisze: ↑20 gru 2025, 00:15Witam
Pomocy udziela AI, z informację, że problem ją przerósł i skontakuję się ze mną human. Od 3 dni żaden human nie skontaktował się.
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 IV-MR/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
Schiit Kara F pre / HusaRIAA v2 phono / Topping E50 DAC
Fosi V3 Mono / Polk Audio Reserve R700 / Sennheiser HD 660S
Schiit Kara F pre / HusaRIAA v2 phono / Topping E50 DAC
Fosi V3 Mono / Polk Audio Reserve R700 / Sennheiser HD 660S
-
radamar
-
radamar
Dodam jeszcze, że minęły kolejne dni i żadnej odpowiedzi z serwisu "łobuz" nie otrzymałem, można tylko porozmawać z AI.
Mimo, że nie świadczą swoich usług użytkownikom z Polski, to pieniadze pobierają. Pal licho te klika $, szkoda że nie ma dostępu, bo nigdzie indziej nie mogę znaleźć nagrań z starych singli Tonpress.Tzn, znalazłem jeszcze w serwsie Spotify, ale ten serwis nie umożliwa ich zakupu w formie do dalszego użytkowania poza aplikacją Spotify.
Zostały te nagrania wydane cyfrowo, udostępnione w formie cyfrowej, z poniższa informacją, (na przykładze jednego z takich nagrań)
Mimo, że nie świadczą swoich usług użytkownikom z Polski, to pieniadze pobierają. Pal licho te klika $, szkoda że nie ma dostępu, bo nigdzie indziej nie mogę znaleźć nagrań z starych singli Tonpress.Tzn, znalazłem jeszcze w serwsie Spotify, ale ten serwis nie umożliwa ich zakupu w formie do dalszego użytkowania poza aplikacją Spotify.
Zostały te nagrania wydane cyfrowo, udostępnione w formie cyfrowej, z poniższa informacją, (na przykładze jednego z takich nagrań)
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Nie mozesz na pisac do nich na jakis HD albo kontakt mailowy? Żeby zwrocili kase jak nie udostepniają usług? Załącz im potwierdzenie zaplaty, powinni zwrocic hajs raczej.
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
-
Twonk
Radamar, rejestrowałeś się przez VPN?
Metz TX 4963,VM520EB, VM540ML, ZEN Phono 3, NAD C356BEE, KEF iQ9
Dual CS 607, Phono Box S, Cambridge Audio A1, Kef iQ7
Dual CS 607, Phono Box S, Cambridge Audio A1, Kef iQ7
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Zadzwoń do konsultanta od płatności kartami w swoim banku, odrzucenie przez gwarancyjny PayPal to było czerwone światło.
-
radamar
Tak też to odebrałem, jak ostrzeżenie, dlatego do płatności kartą wybrałem jeden singel, w cenie 2.19 GBP, to nie jest kwota dla której warto dzwonić gdziekolwiek. Swoją drogą, trochę to dziwne, bo kto kto jak nie Polak będzie zainteresowany nagraniami przegranymi z singli Tonpress, wydanymi ponad 40-45 lat temu?
Ciekawostka, 19 maja 2009 Krajowa Agencja Wydawnicza Tonpress Sp. z o.o. została wpisana do rejestru przedsiębiorców, a wykreślona została z KRS w tym roku 12 grudnia.
- krolix
Pieniądze zablokowane na koncie mogą być nawet do kilku tygodni, nie oznacza to, że ktoś je ukradł. Jeśli kasa zostanie odebrana przez serwis, i nadal nie będzie można pobrać nagrań, wystarczy uruchomić usługę chargeback - zazwyczaj jest to napisanie wiadomości w systemie bankowości z załączeniem konwersacji z usługodawcą - i po problemie.
- Robert_p
- Gramofon: Pionieer pl-30 II
To może zamiast innym płacić kupić singielki i je zgrać ?
Fajna zabawa i polowanie na te singielki
Tutaj za 15 zeta masz to co powyżej zapodaleś.
https://winyle-online.pl/wydawnictwo/1f ... olska-1984
Fajna zabawa i polowanie na te singielki
Pioneer PL-30L II, Telefunken S-800, Rotel 1592MK2, Onkyo Integra A8300, HD990, B&W 703 s3, Infinity Kappa 70
-
radamar
Jest to jakaś opcją, ale to zabrałoby mnóstwo czasu,pracy i pieniędzy, szukajnie, aby były w dobrym stanie, a zwykle nie są , przegrywanie itd. Wolałby zapłacić. Byłoby, szybciej i taniej.Robert_p pisze: ↑22 gru 2025, 12:07To może zamiast innym płacić kupić singielki i je zgrać ?
Fajna zabawa i polowanie na te singielki![]()
- daru0105
Konkretnie o które single ci chodzi? Mam Qobuza, ale nie widzę sposobu jak to nagrać. Może mam taką opcję. Mieszkam w Polsce, ale Qobuza ogarnia kolega z USA i daje mi login
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
-
radamar
- daru0105
Niestety mój pakiet nie umożliwia nagrywania, co nie jest to niemożliweradamar pisze: ↑22 gru 2025, 23:55https://www.qobuz.com/gb-en/label/tonpr ... ms/7010764
Około 200 pozycji.
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
-
radamar
Tutaj nie chodzi o nagrawanie, tutaj chodzi o pobranie, tak to zrozumiałem, że płacę i mogę pobrać na swój komputer.Niestety mój pakiet nie umożliwia nagrywania, co nie jest to niemożliwe![]()