Witam wszystkich,
Po tygodniach czytania forum postanowiłem zaktualizować trochę mój sprzęt. Mam budżet lekko ponad tysiąc złotych i chciałbym kupić wkładkę oraz kable głośnikowe chord clearway x 2x po 1.5m za 230 zł.
Pytanie tylko co wybrać, głównie słucham dżemu, Nirvany, AC/DC. Dużo osób polecało wkładkę shure v15 type III, inni najnowsze AT-VMN40xML, jeszcze inni starsze AT-VM740xML.
Polecono mi też z AliExpress coś takiego:
https://a.aliexpress.com/_EIYIthW
Zależy mi na jak największej ilości szczegółów, montując aktualną wkładkę byłem strasznie podekscytowany, że zacząłem słyszeć oklaski w tle, kupując przedwzmacniacz zacząłem czuć jak perkusja drży, a nie pusto gra i to jest chyba mój kierunek, szczegółowość i głębia realizm.
Dodam, że w przyszłym roku prawdopodobnie dokupuję preamp schiit mani 2
Aktualny sprzęt:
Hitachi PS-38
wkładka Audio-Technica AT-VM95 EN
wzmacniacz denon pma 915r
Kabel 2RCA-2RCA 0.5m PROLINK Exclusive TCV4270
przedwzmacniacz douk audio t4 plus
lampy EF95 ZAERIX
Kable głośnikowe LEXTON LXK615 2x2.50
głosniki pure acoustics nova 6f
Pomoc w doborze wkładki / igły
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Pomoc w doborze wkładki / igły
VMN to oznaczenie igieł, AT-VM740xML to najnowsza wersja tej serii wkładek.
Myślę że pytasz w zbyt wielu miejscach o to samo i zaczyna się robić z tego sieczka, czyli niepotrzebnie szeroki przekrój niekoniecznie sensownych podpowiedzi.
To jaki budżet na wkładkę? 1500 zł?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Krystian400
Przepraszam za zlanie odpowiedzi pomimo, że poświęciłeś swój czas na odpowiedź. Ogólnie bardzo dużo czytałem, jeszcze więcej kombinowałem i skończyło się przejściem jednak na MC ( tak stwierdziłem po moich wymaganiach ) i zacząłem je licytować w Japonii.Wojtek pisze: ↑10 lis 2025, 13:49VMN to oznaczenie igieł, AT-VM740xML to najnowsza wersja tej serii wkładek.
Myślę że pytasz w zbyt wielu miejscach o to samo i zaczyna się robić z tego sieczka, czyli niepotrzebnie szeroki przekrój niekoniecznie sensownych podpowiedzi.
To jaki budżet na wkładkę? 1500 zł?
Kupiłem już
at33e
Licytuje jeszcze
Ortofon mc20 super
At33ptg 35th aniversary
( budżet tak jak napisałeś 1500 )
Myślę jeszcze nad licytowaniem phasemation pp 200 , ale obawiam się, że licytacja sporo przekroczy budżet
Porównam te trzy i dwie komuś mogę odsprzedać, mam nadzieję, że przez moje kombinowanie nie zrobię sobie krzywdy. Wyboru wkładek głównie opierały się na tym co wyczytałem po różnych forach
Ps moje adhd zdążyło kupić chord clearway x do głośników
Melodike Purple rain rca z przedwzmacniacza do gramofonu
Głośniki kef q65
-
Rudinho
- Gramofon: Micro Seiki DD-7
Ło Panie! Same zacne wkladeczki 
Sony PS-X75 [Empire 4000] // Restek Tensor // Restek Vector // preamp klon Audio Note by MISSE // Infinity RS II
Micro Seiki DD-7 [Ortofon 2m Black] // NAD 160A // Buphono // Monitor Audio Silver 6G 200
Micro Seiki DD-7 [Ortofon 2m Black] // NAD 160A // Buphono // Monitor Audio Silver 6G 200
- xytrasik
- Gramofon: Dual CS 721
- Kontakt:
Mam Phasemation PP-200 na kabelkach Furutech La Source 101. Kozacko to gra. Coś tam się rozglądam za PP-500.