Najlepiej rozejrzeć się po targowiskach, halach targowych i znaleźć sklepik spełniający oczekiwania.
Jakie macie inne pasje poza zbieraniem winyli?
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Re: Jakie macie inne pasje poza zbieraniem winyli?
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
- Obywatel
W sensie połowę tuszy ze świniobicia?
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
- Dario Antonio
- Gramofon: Akai AP-100c
Biorą, Panie biorą, wczoraj rower, dzisiaj gumiaki
Łowię sobie ryby, jedna za drugą, a gościu obok w krzakach siedzi o pustym kiju, podchodzi do mnie i pyta
-na co łowisz, bo ja siedzę już 2 godziny i ch.. mam.
Odpowiadam, rozglądając się, czy więcej ciekawych nie ma
- hm, no wiesz, no powiem Ci, ale nikomu nie powtarzaj, na tabletki na syfa.
Chłop bez słowa wyrwał jak wicher do apteki, wpada do środka
- poproszę paczkę tabletek na syfa!
A pani magister patrząc z uśmiechem spod okularów
- a co złapalo się?
Na to facet szeptem, przysłaniając usta.
-jeszcze nie , ale mam zajebistą miejscówkę.
Najbardziej boję się whisky, bo po niej, nie boję się niczego . 
- Obywatel
- Obywatel
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
Eee no Dario szacunDario Antonio pisze: ↑15 lis 2025, 19:39Trochę wędkarstwo.stanowisko.jpg
Jakieś 15 lat, może więcej, byłem w klubie koordynatorem i trenerem spławikowej drużyny na zawody GP Polski.Warta.jpg
Jako zawodnik też łowiłem na zawodach krajowych i europejskich.
Teraz już amatorsko.![]()
Józek, jak pisałeś o Stelli, to wiem, że do byle patyka takich młynków się nie wiesza![]()
Stella to wyczyn, a wiemy, że wyczynowe sprzęty tanie nie sąJa takich młynków nie potrzebuję , bo do bolonek to małe lekkie, do matchówek to mam kilkanaście, ale takich za 1/3 Stelli. Zawsze trzeba było ukrywać koszty przed żoną
( żona nie wędkuje)
![]()
To jechałeś ostro, tyczka, rolki, zestaw topów też miałem czas wędkarstwa spławikowego jeszcze w starym PGNiG-u były organizowane mistrzostwa w spławiku i spinningu. Na spławikowych byłem raz w Mikołajkach ( mam jeszcze 2 baty 7-kę i 8-kę i odległościówki, natomiast więcej brałem udział w spinningu (nawet jedne mistrzostwa wygrałem).Praktycznie spinning mnie mocno pochłonął, no i mam mocno rozbudowaną bazę sprzętową. Przed spinningiem była mucha bo do Sanu 50km, natomiast Wisłok w zasięgu ręki. To były piękne czasy, lata 90-te.W maluchu jeździliśmy w 3 osoby i grasowaliśmy po Sanie za pstrągiem i lipieniem. Było się od kogo uczyć Marek Walczyk, Franio Szajnik, Piotrek Marchewka to byli mistrzowie świata( Walczyk i Marchewka obaj z Jasła). Jeszcze jakiś 9 stopowy G.Lomis mi się ostał to czasem sobie porzucam na Wisłoku
Jak tak czasem podsumuję ( wędek spinningowych mam 9, średnio każda po 1000) to dobre HiFi by za te graty było
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-(Analog)]
[ Tidal Hifi, Wiim Pro Plus, Onkyo 7030C-(Cyfra)] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
[ Tidal Hifi, Wiim Pro Plus, Onkyo 7030C-(Cyfra)] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
Z racji, ze pogoda psia więc słucham muzy i czynię nowe nastawy
.
Do pigwowcówki dołączył nastaw na amaretto
.
Do pigwowcówki dołączył nastaw na amaretto
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-(Analog)]
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
No właśnie to hobby jest równie zaraźliwe jak zbieranie płyt... Albo torebek przez kobiety...
Niby na raz używa się jednej lub dwóch, ale sprzętu przybywa. Ja bardziej feeder/metoda - zależy czy rzeka czy jezioro. Ale żadnych zawodów - bo dla mnie to się mija z ideą wędkarstwa.
- Obywatel
Podziwiam Was za te ilości
Ja z wiekiem coraz gorzej toleruję alkohol więc niejednokrotnie nie jestem w stanie do następnego roku skonsumować nawet symbolicznych ilości jakie wytwarzam. Na szczęście to jest towar o długim okresie trwałości
- Robert_p
- Gramofon: Pionieer pl-30 II
Chwilę się zbierałem z napisaniem posta bo pasji mam sporo ale w związku z brakiem czasu to część obecnie jest platoniczna 
W kolejności zaangażowania:
1. Obecnie największa pasja to chyba wycieczki motocyklowe, które odbywam razem z żonką.
2.Kolejną pasją jest gra w szachy, na szczęście nie wymaga to nakładów finansowych jak pozostałe
3.Kolejna to wędkarstwo. Lubię zarówno spławikowe, spiningowe jak i morskie. Wędkarze wiedzą co się z tym wiąże
Masa kiji, kręćków i dziesiątki kilogramów przynęt. W związku z tym, że uwielbiam piękno Norwegii uwielbiam też tam wędkować, Im wyżej tym piękniej i rybki też dopisują 
4.Kiedyś wielką pasją była fotografia ale obecnie w dobie cyfrowej najbardziej wk... mnie siedzenie przy komputerze
i pozbyłem się sprzętu kiedy miał jeszcze jakąś wartość. Zloty Nikoniarzy w Tatrach, Bieszczadach to był piękny czas...
ps. 1
Pasje 1,3,4 udało mi się zrealizować jednocześnie. Wyjazd do Norwegii motocyklem, ze sprzętem foto i wędką. Logistycznie to było wyzwanie ale dałem radę
To czerwone na zdjęciu to oczywiście wędka.
ps. 2
Wszystkie powyższe wymagają dużo czasu jak chce się do tematu podejść konkretnie. Czyli czekam za emeryturą
W kolejności zaangażowania:
1. Obecnie największa pasja to chyba wycieczki motocyklowe, które odbywam razem z żonką.
2.Kolejną pasją jest gra w szachy, na szczęście nie wymaga to nakładów finansowych jak pozostałe
3.Kolejna to wędkarstwo. Lubię zarówno spławikowe, spiningowe jak i morskie. Wędkarze wiedzą co się z tym wiąże
4.Kiedyś wielką pasją była fotografia ale obecnie w dobie cyfrowej najbardziej wk... mnie siedzenie przy komputerze
ps. 1
Pasje 1,3,4 udało mi się zrealizować jednocześnie. Wyjazd do Norwegii motocyklem, ze sprzętem foto i wędką. Logistycznie to było wyzwanie ale dałem radę
To czerwone na zdjęciu to oczywiście wędka.
ps. 2
Wszystkie powyższe wymagają dużo czasu jak chce się do tematu podejść konkretnie. Czyli czekam za emeryturą
Pioneer PL-30L II, Telefunken S-800, Rotel 1592MK2, Onkyo Integra A8300, HD990, B&W 703 s3, Infinity Kappa 70
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
trochę mnie Józek ośmielił, więc zrobię coming-out i dołączę do grona winylowych nalewkowiczów... wiśnia w tym roku nie dopisała (nadwiślanka odrostówka - rzadko już spotykana stara odmiana, mojemu dostawcy mniej więcej połowa wymarzła, więc się nie załapałem, tą, na której robiłem testy zastępcze nie bardzo można się chwalić...), malina w jakichś chorych cenach, więc nastawy na śliwkach i jeżynach już leżakują, na załączonym zaś zdjęciu dwie wariacje na temat pigwowca, żurawinówka i miks maliny z borówką amerykańską (na próbę, bo generalnie w tej wersji powinno być kwaśnawo a nie słodko):
w zeszłym roku była jeszcze ratafia (32 owoce), a ponieważ mam w donicy przed domem trawę żubrową to i towar na "szarlotkę" robię. próby wątrobowe wyszły doskonale - hepatolog powiedział, że z tak obciążoną wątrobą będę żył w dobrym zdrowiu jeszcze dłuuuugie lata
sezon jeszcze się nie kończy, więc pozostałe pięć litrów spirytusu jakoś spożytkuję - może jarzębiak? może głóg? ewentualnie cytrynówka.
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + ATL 304 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + ATL 304 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)