Ostatnio oglądałem...
- blispx
Re: Ostatnio oglądałem...
zajebisty i mega realistyczny, wreszcie coś innego niż jakieś tam helikoptery w ogniu

DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Dyskutowaliśmy o tym dwie strony temu.
Ale, ale ...pojawił się nowy GLINA. Pasikowski podjął temat po 20 latach i oczywiści nie jest to ten klimat co pierwsze dwa kultowe sezony (bo to był chyba najleszy polski serial kryminalny ever) , no ale daje radę.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Ja wlasnie sobie powtarzam 2 pierwsze sezony zanim łykne nowy
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Myszor
No to jest totalny sztos i ciary.
- Myszor
Tyle się dzieje w streamingu a tu cisza
Na Netflixie oprócz tego co w topce czyli BOOTS polecam obczaić dokument "Nieznany numer". Dość szokujące.
HBO daje tej jesieni czadu i po znakomitym TASK cichaczem weszły "Krzesła". Tak odjechanego i oryginalnego serialu dawno nie widziałem. Kocham takie produkcje.
Na Apple oprócz klasyki czyli Kulawych koni wskoczyła "Ostatnia rubież". Fajnie wystartowało ale jakoś się rozłazi powoli . Mam nadzieję że w końcówce sezonu docisną gaz.
No i jest jeszcze Twisted Metal i przyznam że jak na film oparty na grze nieźle się to ogląda.
Na Halloween wskoczył King i Witajcie w Derry. Taki bardzo krwawy Stranger Things jak na razie. Ciekawe jak się potoczy.
No jest co oglądać bo jeszcze nowy Tulsa King i Major też.
Na Netflixie oprócz tego co w topce czyli BOOTS polecam obczaić dokument "Nieznany numer". Dość szokujące.
HBO daje tej jesieni czadu i po znakomitym TASK cichaczem weszły "Krzesła". Tak odjechanego i oryginalnego serialu dawno nie widziałem. Kocham takie produkcje.
Na Apple oprócz klasyki czyli Kulawych koni wskoczyła "Ostatnia rubież". Fajnie wystartowało ale jakoś się rozłazi powoli . Mam nadzieję że w końcówce sezonu docisną gaz.
No i jest jeszcze Twisted Metal i przyznam że jak na film oparty na grze nieźle się to ogląda.
Na Halloween wskoczył King i Witajcie w Derry. Taki bardzo krwawy Stranger Things jak na razie. Ciekawe jak się potoczy.
No jest co oglądać bo jeszcze nowy Tulsa King i Major też.
- TomekT
Petarda
Pozdroofka
Bo w życiu chodzi o to, żeby nadać mu sens...

Technics SL-1600mk2 + Jogurt DL-301 II + PreamP Combo
Emotiva PT-100/A-300 -> Castle Knight 5
Bo w życiu chodzi o to, żeby nadać mu sens...
Technics SL-1600mk2 + Jogurt DL-301 II + PreamP Combo
Emotiva PT-100/A-300 -> Castle Knight 5
- Mawis
Jakoś nie...2 odcinki probowałem ake wychodzi tak 90% dłużyzn i 10%akcji. Jakoś nie podeszło...
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Mawis
Potwierdzam, dobrze sie ogląda. Troche teorii spiskowych ale w sumie do dzis sprawa nie wyjasniona. Ciekawy watek z wojskiem i cos w tym jest. Poczytajcie o zatonieciu rok pozniej promu Estonia. Tam tez jest wątek przewozu broni przez szwedzki rzad. I tez tajemnicze zatonięcie.
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Robert_p
- Gramofon: Pionieer pl-30 II
Płynąłem tydzień po tej tragedii.
Pioneer PL-30L II, Telefunken S-800, Rotel 1592MK2, Onkyo Integra A8300, HD990, B&W 703 s3, Infinity Kappa 70
- Myszor
Jako amator wszelkich filmów o historii USA musiałem obczaić "Śmierć od pioruna" i kurde bardzo dobry miniserial Netfliksowi wyszedł.
Historia 20 i 21 prezydenta Ameryki jest w 99% prawdziwa i bardzo niezwykła. Warto obejrzeć.
Historia 20 i 21 prezydenta Ameryki jest w 99% prawdziwa i bardzo niezwykła. Warto obejrzeć.
- pavlos
- Gramofon: Denon DP-1300M
Rozumiem, że zwykle starodawne "wyjście do kina" też się tutaj liczy?
No bo byliśmy z żoną na najnowszej produkcji Smarzowskiego "Dom Dobry". Oczywiście - jak to Smarzowski - wali między oczy bez ostrzeżenia i mocno realizmem scen, perfekcją ujęć i zaskakującym rozwiązaniem (nie piszę jakim, żeby komuś nie popsuć). Jakkolwiek to po Wołyniu przez dobrą godzinę byłem odrętwiały.
Temat przemocy w związku - trudny, a zarazem oczywisty. Powszechny i potrzebny. Wielopostaciowy i wielowymiarowy.
Warto zabrać / wysłać dorosłą młodzież, jeśli zaczyna myśleć o stałym związku i ułożeniu sobie życia. Uwrażliwić, wywołać myślenie, żeby nie wdepnąć w dramatyczne gówno...
No bo byliśmy z żoną na najnowszej produkcji Smarzowskiego "Dom Dobry". Oczywiście - jak to Smarzowski - wali między oczy bez ostrzeżenia i mocno realizmem scen, perfekcją ujęć i zaskakującym rozwiązaniem (nie piszę jakim, żeby komuś nie popsuć). Jakkolwiek to po Wołyniu przez dobrą godzinę byłem odrętwiały.
Temat przemocy w związku - trudny, a zarazem oczywisty. Powszechny i potrzebny. Wielopostaciowy i wielowymiarowy.
Warto zabrać / wysłać dorosłą młodzież, jeśli zaczyna myśleć o stałym związku i ułożeniu sobie życia. Uwrażliwić, wywołać myślenie, żeby nie wdepnąć w dramatyczne gówno...
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Heweliusz - też polecam, dobrze nakręcone, bez dłużyzn, ujęcia z katastrofy zjawiskowe, wierne odwzorowanie 1993 (scenografia, charakteryzacje, dialogi).
Szczerze nie spodziewałem się takiej jakości.
Szczerze nie spodziewałem się takiej jakości.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- amrowek
No ja już w dwa wieczorki obejrzałem Hewelisza. Nie mamy czego się wstydzić. Naprawdę dobrze nakęcony serial. No i ten temat - obywatel kontra państwo.
A Jan Holoubek ... chyba się dopiero rozkęca
A Jan Holoubek ... chyba się dopiero rozkęca
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- daru0105
Potwierdzam, Heweliusz wymiata z polskich seriali ostatnich lat. Na pewno lepszy od Gliny z tego roku, który jest niezły
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
- Myszor
Ależ obrodziło dobrymi produkcjami na jesień. Cieszę się że Apple trzyma poziom i nie idzie drogą seriali o seryjnych mordercach tylko stawia na świeżość i oryginalność.
Jak na razie są trzy odcinki ale za to genialne. Trzymam kciuki.
Jak na razie są trzy odcinki ale za to genialne. Trzymam kciuki.